Το παιχνίδι που άλλαξε τη μοίρα του Νούνο Μοράις!

Δώδεκα χρόνια. Τόσα κράτησε η θητεία του Νούνο Μοράις στον ΑΠΟΕΛ (ως ποδοσφαιριστής τουλάχιστον). Σύμφωνα με όσα δήλωσε στη χθεσινή (24/06) συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος των γαλαζοκιτρίνων, Πρόδρομος Πετρίδης, ο Πορτογάλος δεν συμπεριλαμβάνεται στα πλάνα για τη νέα χρονιά.

Έτσι, ολοκληρώνεται έναν τεράστιο κεφάλαιο για την ομάδα της Λευκωσίας και το κυπριακό ποδόσφαιρο γενικότερα (εφόσον δεν συνεχίσει σε άλλη ομάδα), καθώς πρόκειται για τον μακροβιότερο ξένο στην ιστορία του πρωταθλήματός μας.

Και όμως τα πράγματα δεν φαίνονταν ότι θα εξελίσσονταν έτσι για τον παίκτη που ανακοινώθηκε από τον ΑΠΟΕΛ στα μέσα Μαΐου του 2004. Ο 23χρονος Νούνο Μοράις, με προϋπηρεσία στην Τσέλσι υπό τον Ζοσέ Μουρίνιο, ήρθε στην κυπριακή ομάδα, όμως τα αρχικά στάδια της θητείας του δεν ήταν τα αναμενόμενα.

Ο Πορτογάλος δεν κέρδισε το ρόλο του στην ομάδα. Ο τότε προπονητής, Μαρίνος Ουζουνίδης, δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει σωστά τον ποδοσφαιριστή. Η πρόωρη λύση του συμβολαίου φάνταζε ως το πιθανότερο σενάριο.

Η μεγάλη ανατροπή ήρθε πριν από τη λήξη της περιόδου 2007-08. Το παιχνίδι που άλλαξε τη μοίρα του Νούνο Μοράις. Στο 22’ της ρεβάνς των ημιτελικών κυπέλλου με την Ομόνοια ο Σατσιάς έμεινε στο έδαφος μετά από μαρκάρισμα του Μγκούνι. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έριξε στον αγώνα τον Πορτογάλο ο οποίος είχε εξαιρετική εμφάνιση και συνέβαλε τα μέγιστα για τη νίκη 2-0 που ανάτρεψε την ήττα 2-1 του πρώτου αγώνα και έστειλε τους γαλαζοκιτρίνους στον τελικό.

Εκεί, ο Νούνο Μοράις έβγαλε έναν άλλο εαυτό. Όλοι αναρωτιόντουσαν που κρυβόταν όλη τη χρονιά αυτός ο παίκτης. Ο, τότε, 22χρονος Πορτογάλος πρωταγωνίστησε και μάλιστα άνοιξε το σκορ για λογαριασμό της ομάδας του στη νίκη με 2-0 επί της Ανόρθωσης, σηκώνοντας την κούπα του κυπελλούχου.

Ήταν μόνο η αρχή. Ο Μοράις δεν… ξαναβγήκε (χωρίς υπερβολή) από την ενδεκάδα. O Πορτογάλος, με το περιβραχιόνιο στο μπράτσο, κέρδισε εννέα πρωταθλήματα, ακόμη δύο κύπελλα (συν αυτό του 2008) και τέσσερα σούπερ καπ.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Ολοκληρώνεται με δύο αγώνες, η 10η αγωνιστική για τον Β΄ όμιλο του Πρωταθλήματος
Πράσινη παράνοια για την Ομόνοια 29Μ-Ξεπέρασε τις 2.000 η προπώληση για το ντέρμπι τίτλου
Κέρδισε τη Σαλαμίνα και συνεχίζει τη μάχη η Δόξα-Επικράτησε του Εθνικού ο Οθέλλος
BINTEO: Η ανάλυση πίσω από την φωτοβολίδα του Τάνκοβιτς που ξέρανε τον Απόλλωνα-Στα 35 μέτρα με 85 χλμ
Τώρα που η μπάλα καίει καλούνται να αποδείξουν πόσα καντάρια μπάλας ξέρουν-Όλα τα βαθμολογικά δεδομένα
Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»
Αυλαία για την δέκατη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο