Πέμπτη, 4 Ιουνίου, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Οι... εκκρεμότητες του Άλεφ με την Μπράγκα

Αλέξης Πάμπος  25/06/2019 09:28
Οι... εκκρεμότητες του Άλεφ με την Μπράγκα

Οι... εκκρεμότητες του Άλεφ με την Μπράγκα

Αλέξης Πάμπος  25/06/2019 09:28
«Όσον αφορά τον Άλεφ, είμαστε σε έντονες διεργασίες. Αναμένεται στο Πόρτο για να ολοκληρώσει κάτι εκκρεμότητες με την Μπράγκα. Μέχρι την Τετάρτη, ίσως, να ολοκληρωθεί η μεταγραφή», αποκάλυψε κατά τη χθεσινή παρουσίαση των νέων εμφανίσεων του ΑΠΟΕΛ ο Πρόδρομος Πετρίδης.

Ποιες όμως είναι αυτές οι εκκρεμότητες που πρέπει να διευθετηθούν, προκειμένου να ολοκληρωθεί η μετακίνηση του 24χρονου Βραζιλιάνου; Η απάντηση εξαρτάται από το μοντέλο, το οποίο θα επιλεγεί και θα εφαρμοστεί στην περίπτωσή του.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ: Το παιχνίδι που άλλαξε τη μοίρα του Νούνο Μοράις!

Ο Άλεφ έχει συμβόλαιο με τον πορτογαλικό σύλλογο έως το 2020. Αν πωληθεί στον ΑΠΟΕΛ, η Μπράγκα δικαιούται αποζημίωση, της οποίας το ύψος δεν είναι προκαθορισμένο, αλλά αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης. Τροποποιώντας τις δικές του απαιτήσεις και απολαβές ένας παίκτης μπορεί να βοηθήσει την ομάδα που τον θέλει να ικανοποιήσει οικονομικά την ομάδα που τον πωλεί.

Αν παραχωρηθεί δανεικός ο παίκτης, τότε το σκηνικό αλλάζει ολοκληρωτικά. Όπως έχει τώρα η κατάσταση, η Μπράγκα δεν δικαιούται να δανείσει τον Βραζιλιάνο. Σύμφωνα με το αθλητικό δίκαιο του ποδοσφαίρου, «ο παραχωρούμενος υπό μορφή δανεισμού παίκτης πρέπει να έχει συμβόλαιο με τον σύλλογο που τον παραχωρεί, το οποίο (συμβόλαιο) να εκτείνεται τουλάχιστον ένα ημερολογιακό έτος παραπάνω από το συμφωνηθέν διάστημα δανεισμού».

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ: Ιτάλο: «Έχω πρόταση από τον ΑΠΟΕΛ, αλλά...»

Με άλλα λόγια, για να δοθεί ο Άλεφ δανεικός στον ΑΠΟΕΛ για την περίοδο 2019/20, πρέπει το συμβόλαιό του με την Μπράγκα να εκτείνεται τουλάχιστον ως το καλοκαίρι του 2021. Και ακριβώς γι' αυτό οι Πορτογάλοι του έχουν προτείνει επέκταση της συνεργασίας τους για ένα ή δύο χρόνια, ώστε να δικαιούνται να τον δανείσουν εκ νέου.

Αυτό το σενάριο είναι win-win και για τις δύο πλευρές. Η μεν Μπράγκα διασφαλίζει ότι ο παίκτης παραμένει στο δυναμικό της και θα εισπράξει χρήματα σε ενδεχόμενη οριστική παραχώρησή του, ο δε ΑΠΟΕΛ θα πληρώσει τώρα σαφώς λιγότερα χρήματα και, σε περίπτωση πρόκρισης στους ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης, θα έχει εξασφαλισμένο τον πρώτο λόγο στην αγορά του παίκτη το επόμενο καλοκαίρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας