Αλαλούμ για την κάρτα φιλάθλου

Αλαλούμ σε σχέση με το μέλλον της κάρτας οπαδού προκύπτει την επομένη της χθεσινής συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών, κατά την οποία αποφασίστηκε όπως διαμορφωθεί πρόταση Νόμου προς την Ολομέλεια της Βουλής, ώστε η εφαρμογή του μέτρου να ανασταλεί μέχρι το τέλος του χρόνου. 
 
Η χθεσινή απόφαση λήφθηκε  από τους βουλευτές, προτάσσσοντας το σκεπτικό ότι με τον τρόπο αυτό θα ασκηθεί πίεση στους αρμόδιους φορείς, ώστε να προχωρήσουν με βελτιωτικά έργα στα γήπεδα. 
 
Ωστόσο, κληθείς σήμερα από την OMADA να σχολιάσει την απόφαση της Βουλής να παραπέμψει το θέμα της κάρτας φιλάθλου στην Ολομέλεια, ώστε το μέτρο να ανασταλεί για έξι μήνες, ο πρόεδρος της Αρχής Αδειοδότησης Γιώργος Καράς, άδειασε το άλλοθι της Βουλής, υποδεικνύοντας ότι δεν είναι αλληλένδετη η καταλληλότητα των γηπέδων με την κάρτα φιλάθλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αδειάζει το άλλοθι της Βουλής για την κάρτα φιλάθλου η Αρχή Αδειοδότησης γηπέδων

Την ίδια ώρα, σε καθαρά πολιτικό επίπεδο, διαφορετική στάση από αυτή που εξέφρασε χθες ο βουλευτής του κόμματος Πανίκος Λεωνίδου, διατύπωσε σήμερα, σε ανακοίνωσή του, το Δημοκρατικό Κόμμα.
 
Σε ανακοίνωση του ΔΗΚΟ, τονίζεται πως δεν θα αποδεχθεί με οποιοδήποτε τρόπο την αναστολή, την άμεση ή έμμεση κατάργηση του θεσμού της κάρτας φιλάθλου, επισημαίνοντας την ίδια ώρα πως η κάρτα φιλάθλου, αποτελεί ένα μέτρο που μπορεί να συμβάλει θετικά στην πάταξη του χουλιγκανισμού.
 
Το ΔΗΚΟ καλεί τους αρμόδιους φορείς να προβούν σε όλες τις ενέργειες για κάλυψη των κενών που δεν επιτρέπουν την πλήρη εφαρμογή του μέτρου. «Θα αναμένουμε», συνεχίζει η ανακοίνωση,  «να δούμε το περιεχόμενο της πρότασης Νόμου και αφού μελετηθεί και συζητηθεί με τα αρμόδια όργανα του Κόμματος θα τοποθετηθούμε συνολικά».
 
«Εμείς είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε σε ένα εποικοδομητικό διάλογο τόσο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς όσο και ενώπιον της Επιτροπής Νομικών της Βουλής, για να συμβάλουμε θετικά στην προσπάθεια για επάνοδο των φιλάθλων στα γήπεδα», καταλήγει η ανακοίνωση του Δημοκρατικού Κόμματος.
 
Υπενθυμίζεται ότι χθες ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Πανίκος Λεωνίδου, ανέφερε πως από τη συζήτηση διαπιστώθηκε ότι υπάρχει θέμα επικινδυνότητας για τη διεξαγωγή αγώνων σε όλα τα γήπεδα της Δημοκρατίας. Πρόσθεσε πως η Βουλή  αναλαμβάνοντας την ευθύνη που της αναλογεί αποφάσισε να ανασταλεί την κάρτα φιλάθλου προς εφαρμογή πίεσης, ώστε να ληφθούν όλα τα μέτρα που να καθιστούν τα στάδια κατάλληλα.
 
Κατά της αναστολής
του μέτρου και η Συμμαχία
Κατά της αναστολής του μέτρου της κάρτας φιλάθλου τάσσεται και η Συμμαχία Πολιτών, η οποία πάντως προτείνει την ταυτοποίηση με πολιτική ταυτότητα.
 
«Τασσόμαστε ανεπιφύλακτα ενάντια στην αναστολή ή κατάργηση της ταυτοποίησης στα γήπεδα και ζητούμε από την κυβέρνηση να σταθεί ανάχωμα στο πισωγύρισμα που επιχειρείται», τονίζεται σε γραπτή δήλωση του αντιπροέδρου του κόμματος Ανδρέα Θεμιστοκλέους.
 
Ο Ανδρέας Θεμιστοκλέους σημειώνει πως η ταυτοποίηση στα γήπεδα είναι αναγκαία και μπορεί να γίνεται με την πολιτική ταυτότητα στα πλαίσια του «ηλεκτρονικού εισιτηρίου» που ισχύει σχεδόν σε όλη της Ευρώπη, με διατήρηση αρχείου από τις ομάδες, που θα υποβοηθήσει και τις εμπορικές τους επιδιώξεις, δίδοντας ταυτόχρονα απρόσκοπτη πρόσβαση στην Αστυνομία όπου και όποτε χρειάζεται. Την ίδια ώρα αναγνωρίζει ότι η απουσία φίλαθλου κοινού από τα γήπεδα επηρεάζει αρνητικά τον αθλητισμό μας.
 
«Η ομόφωνη πρόθεση της Επιτροπής Νομικών της Βουλής για αναστολή της χρήσης κάρτας φιλάθλου στέλνει το ξεκάθαρο μήνυμα ότι μια πολιτική απόφαση είναι έτοιμη να καταρρεύσει υπό το βάρος πιέσεων που σχετίζονται ξεκάθαρα με τα έσοδα των ποδοσφαιρικών μας ομάδων», υποδεικνύει μεταξύ άλλων ο κ. Θεμιστοκλέους.
 
Και προσθέτει: «Ως Συμμαχία Πολιτών είχαμε εξ αρχής ταχθεί υπέρ της ταυτοποίησης, με στόχο να παταχθεί η ανωνυμία και η ατιμωρησία. Κάτι το οποίο εύκολα μπορεί να συμβεί με τη χρήση της πολιτικής ταυτότητας, αντί με το αχρείαστο μέτρο που προωθήθηκε και ομολογουμένως επέφερε σύγχυση, αχρείαστη ταλαιπωρία και έξοδα στους φιλάθλους παγκύπρια».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Στην τέταρτη θέση ο Κοντίδης στο Hyeres-Δεν έγινε η κούρσα μεταλλίων
Ο Ράγκλαντ στην κορυφαία πεντάδα με βραβείο από τον Πρέλεβιτς
Δεύτερο μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό στο Ρίμινι για τον Μάριο Γεωργίου
Μετά το Μαϊάμι σοβαρεύουν οι επαφές της Mercedes με τον Φερστάπεν
Λευτέρης Πετρούνιας, ο κορυφαίος των κορυφαίων-Το τρομερό ρεκόρ του χθες στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα
Ραντεβού στο ΣΕΦ - Η Μπαρτσελόνα ισοφάρισε σε 1-1 την σειρά, 77-69 τον Ολυμπιακό στη Βαρκελώνη
Λύση συνεργασίας Ανόρθωσης με Thioune-Χάρισε μέρος των δεδουλευμένων του
Ανακοίνωσε εισιτήρια για τους δυο τελευταίους αγώνες η Ανόρθωση-«Αυτά τα sold out… θα είναι μόνο για μας»
Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές στα ντέρμπι των πλέι οφ και τα παιχνίδια του δεύτερού ομίλου
Ζητά εκ νέου την παραίτηση του Φοίβου Βάκη από εκπρόσωπος στην ΚΟΠ ο πρόεδρος της Apollon Ladies