Πάπουτσος στην omada: «Γι' αυτό φόρεσα φανέλα του ΑΠΟΕΛ, η ομάδα μου είναι...»

Ο Γιώργος Πάπουτσος επέστρεψε ξανά στη διαιτησία. Αυτή τη φορά όχι κρατώντας τη σφυρίχτρα διαιτητεύοντας παιχνίδια, αλλά παίρνοντας τη σκυτάλη στην προεδρία του συνδέσμου.
 
Πρόεδρος όλων των διαιτητών, όπως τόνισε στην εξαγγελία της υποψηφιότητάς του, αλλά και όπως επαναλαμβάνει με έμφαση στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα μας, οmada.com.cy.
 
Ο Γιώργος Πάπουτσος μάς μίλησε για τους στόχους της θητείας του, απάντησε για την επιλογή της Ομοσπονδίας να δώσει την προεδρία της επιτροπής διαιτησίας στον Μπερτράντ Λαγιέκ και δεν δίστασε να τοποθετηθεί στις επικρίσεις που δέχεται για τη φωτογραφία που φοράει τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ.

Ποιοι οι στόχοι στη νέα του θητεία;
-Ότι διακήρυξα θα το εφαρμόσω. Θα είμαι πρόεδρος όλων των διαιτητών. Ο σύνδεσμος είναι ένα κυρίαρχος.
 
-Λύθηκαν οι παρεξηγήσεις που υπήρξαν στην πρώτη συνεδρία;
Υπήρξαν διαφορετικές απόψεις. Με το διάλογο να καταλήγουμε σε αποφάσεις. Το επαναλαμβάνω ο σύνδεσμος διαιτητών είναι ένα σώμα κυρίαρχο.
 
-Ποια η άποψή σας για τον πρόεδρο της επιτροπής διαιτησίας (σ.σ. Μπερτράντ Λαγιέκ);
Είναι απόφαση της Ομοσπονδίας να δώσει τη θέση σε ξένο για αποφυγή προκατάληψης. Να δώσουμε χρόνο στο διαχειριστή και να τον βοηθήσουν όσοι θα τον στελεχώσουν.
 
-Έχει τονιστεί η αναγκαιότητα για νέο αίμα στη διαιτησία. Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για ανάδειξη νέων διαιτητών;
Η εισδοχή νέων διαιτητών στο όλο σύστημα είναι απώτερος στόχος και του συνδέσμου. Είναι όπως υπάρχουν ακαδημίες στις ποδοσφαιρικές ομάδες. Δεν σημαίνει ότι καθαιρούμε και διαγράφουμε τους παλιούς διαιτητές. Οι νέοι θα στελεχώνουν την ομάδα και οι παλιοί θα προσφέρουν την εμπειρία τους. Για να έχουμε όσο το δυνατόν πιο δυνατή ομάδα για να ανταπεξέλθει στο έργο της.
 
-Πιστεύετε θα βοηθήσει το έργο των διαιτητών η εισαγωγή του VAR;
Αυτό που θα καταδείξει όταν θα αρχίσει η διαχείριση του είναι αν κάνουμε κάποια λάθη. Να διορθώνεται ένα λάθος από μία απόφαση που θα παίρνετε από τους διαχειριστές του VAR. Δεν μπορούμε να ισχυριστούμε το αντίθετο, ότι δεν θα βοηθήσει, από τη στιγμή που λειτουργεί σε πολλά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.
 
-Έχουν επιλεγεί οι εκπρόσωποι στα συμβούλια της ΚΟΠ και της Επιτροπής Διαιτησίας;
Την Δευτέρα (σ.σ. δηλαδή θα επιλέξουμε εκπρόσωπο στο διοικητικό συμβούλιο της ΚΟΠ, ο οποίος για να οριστεί χρειάζεται πλειοψηφία 75%, δηλαδή 8 στους 11. Θα επιλεγεί, επίσης, και οι εκπρόσωποι για την επιτροπή της διαιτησίας. Η εισήγηση μου ως πρόεδρος είναι αφού έχουμε να υποδείξουμε τρεις εκπροσώπους στην επιτροπή διαιτησίας να αναδείξουμε ένα σε κάθε επαρχία. Εάν όμως υπάρξουν διαφωνίες, τότε θα πάμε στη Γενική Συνέλευση.
 
-Πολλοί υποστηρίζουν ότι είστε οπαδός του ΑΠΟΕΛ. Μάλιστα κυκλοφορεί μία φωτογραφία σας στην οποία φοράτε τη φανέλα της ομάδας.
Η φανέλα του ΑΠΟΕΛ ήταν μία χιουμοριστική ενέργεια όταν έπαιζε ο γιος μου στους u15 και είχαν κατακτήσει το πρωτάθλημα και όλοι γονιοί φόρεσαν από τη μια φανέλα. Βρισκόμουν και εγώ στην τελική βράβευση και χαριτολογώντας ο φωτογράφος μού είπε ότι θα τη δημοσιεύσει και πολλοί την έπιασαν και έγινε αυτό το θέμα με τη φωτογραφία. Εγώ ότι κάνω είναι σε στυλ καλαμπούρι. Ο γιος μου αυτή τη στιγμή έφυγε από τον ΑΠΟΕΛ, πέρσι αγωνίστηκε στον Χαλκάνορα και τη νέα χρονιά θα είναι στην Αλκή Ορόκλινης. Εγώ είμαι από την Πάφο, η ομάδα μου είναι ο Ευαγόρας Πάφου, στον οποίο αγωνίστηκα και ως ποδοσφαιριστής».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Καθορίζονται οι λεπτομέρειες για τον τελικό κυπέλλου
ΑΠΟΕΛ και Ένωση διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου Νέων Κ-19
Κυπελλούχος ο Σπάρτακος στον τελικό μικρών κατηγοριών
H ανακοίνωση της Ανόρθωσης για τη Γενική Συνέλευση-Ορίστηκε Διοικούσα Επιτροπή μέχρι τις 10 Μαΐου
ΒΙΝΤΕΟ: Εννέα γκολ στο στάδιο Άλφαμεγα και τρίποντο για την ΑΕΛ
ΒΙΝΤΕΟ: Μια ντουζίνα γκολ στο Καρμιώτισσα-Οθέλλος
Το ΔΣ της Apollon Ladies ζητά παραίτηση του εκπροσώπου του σωματείου στην ΚΟΠ
Η θέση της Πάφου για το αίτημα στην ΚΟΠ για αλλαγή έδρας του τελικού-«Κάθε ομάδα θα το έκανε»
Σπιλέφσκι: Στην Κύπρο μόλις ανοίξω το στόμα μου, μπαμ κόκκινη