Πώς κατέληξε ο Ζαχίντ μια «take-away-ή-delivery» υπόθεση

Από τη στιγμή που στερείται την απαραίτητη οικονομική πειθώ, ο Νίκος Νταμπίζας θα μπορούσε στις συνομιλίες του με τον Ντομένικο Τέτι για τον Γκαγιάς Ζαχίντ να επιστρατεύσει το χιούμορ και την πασίγνωστη πλέον ατάκα του (πρώην προπονητή του ΑΠΟΕΛ και νυν του Παναθηναϊκού) Γιώργου Δώνη: «Πώς είναι δυνατόν να δώσει μια ομάδα 3-4 εκατομμύρια για έναν… πιτσαδόρο;»

Το (ρητορικό) ερώτημα είχε διατυπωθεί στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα με τον Άρη τον Ιανουάριο του 2018 με αφορμή το ενδιαφέρον της Μπασάκσεχιρ για την αγορά του Πακιστανού άσου με τη νορβηγική υπηκοότητα.

Οι Τούρκοι, υπενθυμίζεται, προσέφεραν τότε αποζημίωση €3.000.000, ποσό εξαπλάσιο από τα €500.000 που είχαν πληρώσει οι «γαλαζοκίτρινοι» στη Βαλερένγκα, για να κάνουν δικό τους (την τελευταία μέρα του Αυγούστου του 2017) τον ποδοσφαιριστή.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ: «Ανεβάζει» την προσφορά του για Ζαχίντ ο Παναθηναϊκός

Ο Ζαχίντ πραγματοποίησε μια οργιώδη και ονειρώδη πρώτη σεζόν (33 συμμετοχές, 10 γκολ και 21 ασίστ στο πρωτάθλημα) και μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, τις πρώτες του έπειτα από 15 μήνες συνεχούς δράσης (σ.σ. από τον Απρίλιο του 2017, όταν άρχισε το νορβηγικό πρωτάθλημα), άπαντες ανέμεναν τον Πακιστανό σε ακόμη καλύτερη φόρμα εν όψει της σεζόν 2018/19.

Εντούτοις, με τον ΑΠΟΕΛ απόντα από τους ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά από μια πενταετία, ο 24χρονος πολυσύνθετος άσος (σ.σ. έχει αγωνιστεί σε έξι θέσεις στη θητεία του στην Κύπρο) μέτρησε λιγότερες συμμετοχές (26), λιγότερα γκολ (3) και λιγότερες ασίστ (14).

Έφταιξε η σωρευμένη κόπωση της προηγούμενης χρονιάς, η αλλαγή συστήματος και η παρουσία του Τόμας ντε Βινσέντι, η αποχώρηση του Δώνη ή η απογοήτευση από τη μη υλοποίηση της μεταγραφής στη Μπασάκσεχιρ; Ουδείς μπορεί να πει μετά βεβαιότητας, αν και δεν αποκλείεται όλα να είχαν το μερίδιό τους στην πτώση της απόδοσης του ποδοσφαιριστή.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ: Ο Μάρκους Ροντέν «πίσω» απ’ τον Ζαχίντ! (vids)

Τα (νέα) δεδομένα, ωστόσο, έχουν ως εξής: ο Πάολο Τραμετσάνι δεν τον θεωρεί (και το δείχνει) απαραίτητο, ενώ η προ 18μηνου προσφορά των τριών εκατομμυρίων αποτελεί πλέον όνειρο θερινής νυκτός, η δε εγγεγραμμένη στο συμβόλαιο ρήτρα αποδέσμευσης (€4.000.000) μία… ουτοπία.

Η απώλεια χρηματιστηριακής αξίας του παίκτη και οι δυσοίωνες προοπτικές του εν όψει της καινούργιας περιόδου είναι τέτοια, ώστε ο ΑΠΟΕΛ να συζητεί ακόμη και το ενδεχόμενο δανεισμό του ποδοσφαιριστή (δίχως ενοίκιο, αλλά) με απλή ανάληψη πληρωμής των μισθών του από τον ενδιαφερόμενο σύλλογο.

Ένα χρόνο μετά την υπεραξία στην περίπτωση του Ρόλαντ Σάλαϊ (με τη μεταγραφή του στη Φράιμπουργκ) η υπόθεση Ζαχίντ μοιάζει να έχει ως μοναδικό στόχο τον περιορισμό της ζημιάς. Με γλώσσα… Δώνη, θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος ότι η όποια διαπραγμάτευση εκ μέρους ΑΠΟΕΛ για τον «πιτσαδόρο» εξαντλείται πλέον στο ερώτημα: take away ή delivery;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Αλλαγή ώρας στο Εθνικός Άχνας-Απόλλωνας
Σύσκεψη στην ΚΟΠ για τις διοργανώσεις του Futsal
Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές των ημιτελικών του κυπέλλου
Ανυπομονούν για τη ρεβάνς με τον Απόλλων η Πάφος-«Δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε τίποτα άλλο»
Τελειώνει από τον Εθνικό ο Σατσιάς
Παρελθόν από τη Δόξα ο Γιώργος Πετράκης
«Όταν ο Κακόριν πέρασε από τον Πίριτς είχε κάποια επαφή, θα μπορούσε να υπήρχε παράβαση για πέναλτι»
Στο ΓΣΠ το ντέρμπι τίτλου ανάμεσα σε Ομόνοια 29ης Μαΐου και Ομόνοια Αραδίππου
Το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Κοριτσιών Κ-15
Το μήνυμα του Μπεζούς-«Να με στηρίξετε, να πιστέψετε και να αγαπάτε την Ομόνοια»