Πόσα πρέπει να πληρώσεις για να δεις από τηλεοράσεως κυπριακό ποδόσφαιρο

Με νέα δεδομένα στον τηλεοπτικό χάρτη του κυπριακού ποδοσφαίρου θα αρχίσει η νέα αγωνιστική περίοδος του πρωταθλήματος CYTA, καθώς όπως είναι ήδη γνωστό η Cablenet είναι ο νέος… παίκτης στις τηλεοπτικές μεταδόσεις. Μαζί με την Primetel, οι δυο εταιρίες προχώρησαν σε συμφωνία αμοιβαίας πρόσβασης σε όλο το αθλητικό περιεχόμενο που έχουν εξασφαλίσει και με την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου όλοι οι συνδρομητές της Primetel αλλά και της Cablenet μπορούν να παρακολουθούν αρκετά παιχνίδια του κυπριακού ποδοσφαίρου.
 
Υπενθυμίζεται, ότι ΑΠΟΕΛ, Ανόρθωση, Ερμής, Πάφος FC και Καρμιώτισσα θα προβάλλονται από τα κανάλια της Cablenet, Ομόνοια και ΑΕΚ θα μεταδίδονται από την Primetel ενώ οι υπόλοιπες οκτώ ομάδες (Απόλλων, ΑΕΛ, Νέα Σαλαμίνα, ΕΝΠ, Δόξα, Αλκή, Εθνικός και Ολυμπιακός) θα βρίσκονται υπό τη στέγη της Cytavision.
 
Εύλογα και όχι άδικα ωστόσο, ο μέσος Κύπριος φίλαθλος μπορεί να διερωτάται πόσα χρειάζεται να πληρώνει τελικά για να παρακολουθεί όλους τους κυπριακούς αγώνες, αφού πλέον όπως έχουν διαμορφωθεί τα δεδομένα πρέπει να… χρυσοπληρώνεις για να παρακολουθήσεις μέσω τηλεοράσεως κυπριακό πρωτάθλημα.
 
Την ίδια ώρα που η κάρτα φιλάθλου, η τεράστια αποχή αλλά και οι εγκαταστάσεις των γηπέδων μας μαρτυρούν τα προβλήματα που κυριαρχούν στο κυπριακό πρωτάθλημα, η ιστοσελίδα μας, omada.com.cy, σας δίνει στο… πιάτο πόσα χρειάζεται το ελάχιστο να πληρώνετε για να δείτε κυπριακό πρωτάθλημα.
 
Σύμφωνα με τα πακέτα λοιπόν των τριών εταιριών, η Cyta προσφέρει το Super Pack στην τιμή των €35.90 (για πελάτες με υφιστάμενη σύνδεση) ενώ στα €44.74 για πελάτες χωρίς την υπηρεσία Internet Home/Business. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα παραπάνω ποσά προστίθεται και το μηνιαίο πάγιο για τηλεφωνική γραμμή, με την ελάχιστη τιμή €16.58.
 
Η Primetel για την παρακολούθηση των αγώνων του κυπριακού πρωταθλήματος προσφέρει το πακέτο στην τιμή €34.90 μηνιαίως, προσθέτοντας επίσης το ελάχιστο μηνιαίο πάγιο της τηλεφωνικής γραμμής €19.90. Η νέα τηλεοπτική πλατφόρμα, Cablenet, προσφέρει ενιαίο πακέτο με τηλεφωνική γραμμή και διαδίκτυο στα €49.90, μηνιαίως.
 
Συνοψίζοντας τα παραπάνω ποσά, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι για την παρακολούθηση όλων των αγώνων του πρωταθλήματος, ο Κύπριος φίλαθλος πρέπει να… χρυσοπληρώσει. Εάν θεωρήσουμε ότι για την παρακολούθηση όλων των αγώνων επιβάλλεται η δέσμευση με Cytavision και μια εκ των Primetel ή Cablenet αφού οι δυο υπηρεσίες μεταδίδονται από μια υπηρεσία, τότε η μηνιαία δόση συνολικά ανέρχεται κατά μέσο όρο στα 100 ευρώ.
 
Βάλαμε… γυαλιά σε Πρέμιερ Λιγκ, Μπουντεσλίγκα και Σέριε Α
Αλγεινή εντύπωση, προκαλεί επίσης και η σύγκριση του τηλεοπτικού χάρτη του κυπριακού πρωταθλήματος με αυτούς των κορυφαίων πρωταθλημάτων της Ευρώπης. Χωρίς να χρειάζεται η απαραίτητη επεξήγηση των διαφορών που υπάρχουν ανάμεσα σε Πρέμιερ Λιγκ, Μπουντεσλίγκα και Σέριε Α με το δικό μας πρωτάθλημα, παρατίθενται παρακάτω τα πακέτα που χρειάζεται ο κάθε φίλαθλος στο εξωτερικό για να δει το πρωτάθλημα της χώρας του.
 
Στο αγγλικό πρωτάθλημα, όπου όλοι οι αγώνες μεταδίδονται από μια κυρίως πλατφόρμα και συγκεκριμένα, το Sky Sports, το οποίο έχει τη μερίδα του λέοντος στα τηλεοπτικά με το πακέτο της να προσφέρεται στα €50, ενώ υπάρχει και το BT Sport με €18 και το Amazon Prime Video με €9. Στο γερμανικό μέσω των Sky και Eurosport οι τιμές ανέρχονται στα είκοσι και επτά ευρώ αντίστοιχα, ενώ στο ιταλικό πρωτάθλημα τα πακέτα των Sky και Danz είναι 30 και 10 ευρώ αντίστοιχα.
 
Αναμφίβολα, αντιλαμβάνεται κανείς ότι υπάρχει μια χαοτική διαφορά των ποσών αυτών με των δικών μας τηλεοπτικών δεδομένων, όπως χαοτική είναι επίσης η ποιοτική διαφορά αυτών των πρωταθλημάτων με το δικό μας…
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Πήρε το διπλό κόντρα στην ΑΕΖ και ακόμη ελπίζει η Δόξα
Πέτυχαν από τρία γκολ Εθνικός και Απόλλωνας και μοιράστηκαν από ένα βαθμό
«Δεν παρακάλεσε ποτέ κανέναν για χρήματα ο Κίρζης, θα καλύψει μόνος του τη ζημιά»
Οι ενδεκάδες Εθνικού και Απόλλωνα στο Δασάκι
Η ανακοίνωση της Πάφου για τον τελικό κυπέλλου
Άκυρο στο αίτημα της Πάφου για να διεξαχθεί σε άλλο γήπεδο ο τελικός Κυπέλλου
Επιστολή της Πάφου στην ΚΟΠ για αλλαγή έδρας του τελικού κυπέλλου
Αφιερωμένες αγωνιστικές για την τελική φάση του EURO
Δύο παιχνίδια για την 11η αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Στην Περιστερώνα ο τελικός Κυπέλλου Apollon Ladies-Λευκοθέα Λατσιών