Από το δημόσιο κράξιμο στην αποθέωση του Σάβιτς που θέλει ο ΑΠΟΕΛ

Τον νέο μεταγραφικό του στόχο φαίνεται να έχει βολιδοσκοπήσει ο ΑΠΟΕΛ τις τελευταίες ώρες, με τον Βούγιαντιν Σάβιτς του Ερυθρού Αστέρας να είναι ο εκλεκτός για ενίσχυση της αμυντικής γραμμής των γαλαζοκιτρίνων. 

Ο υψηλόσωμος κεντρικός αμυντικός (1.94), διατηρεί συμβόλαιο με τους πρωταθλητές του Βλάνταν Μιλόγεβιτς μέχρι το 2022, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια είχε γεμάτες σεζόν με 65 συμμετοχές στην ομάδα του Βελιγραδίου.

Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παραχώρησε στο παρελθόν ο Σέρβος ποδοσφαιριστής εντόπισε η ιστοσελίδα μας, omada.com.cy, στην οποία ο Βούγιαντιν Σάβιτς, αναφέρεται σε άγνωστες πτυχές της ποδοσφαιρικής του καριέρας. 

Μιλώντας στη Mozzart Sport, ο 29χρονος ποδοσφαιριστής αναφέρθηκε αρχικά στην επιστροφή του στην ομάδα του Ερυθρού Αστέρας, που έγινε αποδέκτης αρκετών αρνητικών σχολίων. 

«Ειλικρινά, δεν περίμενα αυτό το δημόσιο κράξιμο, αλλά δεν κάθισα να ακούσω τα σχόλια και υπέγραψα στην ομάδα και ταξίδεψα στο Ζλάτιμπορ. Ήμουν μόνος στο δωμάτιό μου και τους είπα επιτρέψτε μου να ρίξω μια ματιά στα σχόλια του κόσμου. Από τα χίλια σχόλια, τα 990 ήταν αρνητικά για μένα, αλλά κατάφερα γρήγορα να αλλάξω τη συνείδηση του κόσμου και να τους αποδείξω ότι δεν είμαι μόνο ο γιος του Ντούσαν Σάβιτς. Αυτή είναι η μεγαλύτερη επιτυχία που έχω κάνει σε συνδυασμό με τα καλά αποτελέσματα», ανέφερε ο Βούγιαντιν Σάβιτς.

Στη συνέχεια ο Σέρβος ποδοσφαιριστής, μίλησε για τον καλύτερο αγώνα της καριέρας του, ο οποίος ήταν απέναντι στην Άρσεναλ, ενώ την ίδια ώρα το εν λόγω ρεπορτάζ αναφέρεται στο συγκεκριμένο παιχνίδι.  

«Ο αγώνας με την Άρσεναλ για τον Σέρβο άγγιζε τα όρια του τέλειου όσο αφορά την αμυντική του λειτουργία και την απόδοσή του που ήταν από τις καλύτερές του εμφανίσεις για τη δεύτερη του θητεία στην ομάδα του Βελιγραδίου».

Σχολιάζοντας την εμφάνισή του, ο Βούγιαντιν Σάβιτς, ανέφερε: «Υπάρχουν άνθρωποι που εκπλάγηκαν με την εμφάνιση μου, αλλά εγώ έπαιξα όπως στην Σέριφ και είναι φυσιολογικό ότι δεν με έβλεπαν όλοι στο μολδαβικό πρωτάθλημα. Είχα δυο εξαιρετικές χρονιές, πήραμε τα πέντε από τα έξι τρόπαια, σημείωσα έξι γκολ, η Σέριφ είναι σοβαρός σύλλογος. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι μπορώ να παίξω καλύτερα, αλλά το επίπεδο που παίζω τώρα δεν είναι έκπληξη για μένα. Το παιχνίδι εναντίον της Άρσεναλ είναι ένα από τα καλύτερα της καριέρας μου, αλλά λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος των αντιπάλων και τον ανταγωνισμό, μπορεί να είναι και το καλύτερο που έπαιξα ποτέ».

Σχετικά με την πρώτη του μεταγραφή στην Μπορντό:
«Δεν ήμουν αρκετά έτοιμος για τους πρώτους αγώνες στο γαλλικό πρωτάθλημα. Έπαιξα πολύ καλά, σκόραρα μόλις πήγα και ήμουν δυο φορές στην καλύτερη ενδεκάδα του γαλλικού πρωταθλήματος. Ήμουν είκοσι ετών, αν έμενα εκεί για ακόμη ένα χρόνο ή δυο, πιθανότατα να έπαιζα περισσότερο. Αλλά τώρα, είμαι αρκετά ικανοποιημένος και νιώθω αρκετά τυχερός που επέστρεψα στον Ερυθρό Αστέρας. Αν δεν είχα επιστρέψει, τώρα θα ήμουν αρκετά λυπημένος».

Για τη μεταγραφή του στη Δρέσδη:
«Έπαιξα όλους τους αγώνες στη Δρέσδη για τους τελευταίους δυο μήνες. Οι φίλαθλοι με λάτρευαν, ήταν πολύ φιλικοί και ξέφρενοι. Ήταν μια πολύ περίοδος στην καριέρα μου. Ήθελαν να υπογράψουμε ένα μακροχρόνιο συμβόλαιο».

Όσο αφορά την πορεία του στη Γουότφορντ:
«Υποτίθεται ότι θα πήγαινα πίσω στον Ερυθρό Αστέρας τη συγκεκριμένη χρονιά, αλλά δεν ήταν από το χέρι μου, αφού δεν συμφωνούσαν. Πήγα στην αγγλική ομάδα για δοκιμή μετά από έξι μήνες απουσίας μου από τα γήπεδα, και όταν μπήκα στους ρυθμούς της Γουότφορντ η ομάδα έπαιζε πολύ καλά. Καταφέραμε να μπούμε στην Πρέμιερ Λιγκ. Αν παρέμενε, το πιο πιθανόν θα έμενα και ‘γω στην ομάδα».

Αναφορικά με την απόδοσή του στον Ερυθρό Αστέρας:
«Πιστεύω ότι μπορώ να παίξω σε υψηλότερο επίπεδο και σε ένα πιο ισχυρό πρωτάθλημα, αλλά αυτή η ομάδα πραγματικά με τραβάει πολύ και όταν έρθεις σ’ αυτή την ομάδα δεν σκέφτεσαι τις συνέπειες. Σε κάποιο άλλο σύλλογο θα μπορούσα να σταματήσω και δεν θα έμπαινα σε διάφορες μονομαχίες και να θυσιάζω τον εαυτό μου».

Για το ότι λίγοι παίκτες μπορούν να συνδυάσουν την αγάπη, το συναίσθημα, το πάθος και τον επαγγελματισμό, o Σάβιτς ανέφερε καταληκτικά:
«Ζω την κάθε στιγμή, είμαι εδώ και δεν σκέφτομαι το μέλλον. Είχα δύσκολες στιγμές στην καριέρα μου αλλά ζω για τους τίτλους. Θα άλλαζα πέντε τρόπαια με τη Σέριφ για ένα με τον Ερυθρό Αστέρας».
 
 

Δειτε Επισης

Πέτυχαν από τρία γκολ Εθνικός και Απόλλωνας και μοιράστηκαν από ένα βαθμό
«Δεν παρακάλεσε ποτέ κανέναν για χρήματα ο Κίρζης, θα καλύψει μόνος του τη ζημιά»
Οι ενδεκάδες Εθνικού και Απόλλωνα στο Δασάκι
Η ανακοίνωση της Πάφου για τον τελικό κυπέλλου
Άκυρο στο αίτημα της Πάφου για να διεξαχθεί σε άλλο γήπεδο ο τελικός Κυπέλλου
Επιστολή της Πάφου στην ΚΟΠ για αλλαγή έδρας του τελικού κυπέλλου
Αφιερωμένες αγωνιστικές για την τελική φάση του EURO
Δύο παιχνίδια για την 11η αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Στην Περιστερώνα ο τελικός Κυπέλλου Apollon Ladies-Λευκοθέα Λατσιών
Σύσκεψη την Πέμπτη για τον τελικό κυπέλλου-Καθορίζεται ο αριθμός εισιτηρίων και η ώρα