Όταν ο Βενγκέρ κατέταξε τον επιθετικό της Σαλαμίνας στους ΤΟΠ της χρονιάς

Από τα σπλάχνα της Άρσεναλ στη Νέα Σαλαμίνα. Ο λόγος για τον Άγγλο επιθετικό, Τζέι Σίμπσον, ο οποίος αποκτήθηκε με συμβόλαιο ενός έτους από τους ερυθρόλευκους, με δικαίωμα ανανέωσης της συνεργασίας.
 
Ο 30χρονος δουλεύει μαζί με την υπόλοιπη ομάδα του Σάββα Πουρσαϊτίδη και επιχειρεί ένα restart στην καριέρα του αφού την περσινή σεζόν κατέγραψε μόλις επτά συμμετοχές στη Λέιτον Όριεντ.
 
Γεννημένος και μεγαλωμένος στην Αγγλία, ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στην Άρσεναλ και… ανάγκασε τον Αρσέν Βενγκέρ ν’ αναφερθεί σ’ αυτόν μετά τις πολύ καλές επιδόσεις του κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας των «κανονιέρηδων».
 
Αρχικά αγωνιζόταν ως τερματοφύλακας, ωστόσο όλα άλλαξαν μετά τη μεταγραφή του στην αγγλική ομάδα στα οκτώ του. Το 2006 οδήγησε την ομάδα Κ-18 της Άρσεναλ στον τελικό του FA Cup νέων και έγινε ο πρώτος παίκτης που πέτυχε χατ-τρικ στο στάδιο «Emirates», καταφέρνοντας να κατακτήσει ένα ξεχωριστό ρεκόρ.
 
 
Η εδραίωση στην Άρσεναλ είναι εξαιρετικά δύσκολη, γι’ αυτό και αποφασίσθηκε όπως παραχωρηθεί δανεικός στη Μίλγουολ το 2007. Μετά από πολύ καλή σεζόν επέστρεψε στους «κανονιέρηδες» για να πάρει τις ευκαιρίες του με την πρώτη ομάδα.
 
Πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την ανδρική ομάδα στον τρίτο γύρο του «EFL Cup» μπαίνοντας ως αλλαγή για 19’ στη θέση του Μπέντνερ στις 23 Σεπτεμβρίου 2008.
 
Ο Αρσέν Βενγκέρ του έδωσε την ευκαιρία απέναντι στη Γουίγκαν για τον ίδιο θεσμό στους «16» όπου αγωνιζόμενος για 75’ σκόραρε δύο γκολ χαρίζοντας την πρόκριση στην ομάδα του.
 
«Ο Τζέι έκανε πολύ καλή προετοιμασία μαζί με την Άρσεναλ. Όταν άρχισε η σεζόν δεν έπαιζε επειδή υπήρχε μεγάλος ανταγωνισμός με επιθετικούς όπως οι Βέλα, Μπέντνερ, Φαν Πέρσι και Αντεμπαγιόρ. Απέναντι στη Γουίγκαν έδειξε χαρακτήρα, είναι δυνατός παίκτης και ήταν από τους καλύτερους παίκτες της χρονιάς στη Μίλγουολ, έδειξε ότι είναι καλός παίκτης», είχε αναφέρει μετά το παιχνίδι ο Αλσατός πρώην τεχνικός των Λονδρέζων.
 
Αντιλαμβάνεται κανείς ότι το ν’ αγωνιστείς σε ένα σύλλογο που έχει το βεληνεκές της Άρσεναλ, αποτελεί όνειρο απατηλό για πολλούς ποδοσφαιριστές.
 
Γι' αυτό το λόγο, αν ο Άγγλος καταφέρει να ξεδιπλώσει το ταλέντο του στο γήπεδο, τότε σίγουρα θ’ αποτελέσει μια αξιόπιστη λύση στα χέρια του Σάββα Πουρσαϊτίδη ενόψει της νέας σεζόν.

Δειτε Επισης

Η Ανόρθωση έβγαλε σε δημοπρασία συλλεκτική μπάλα με υπογραφές από τους κορυφαίους παίκτες της
Αδιόρθωτος Ουάρντα, πληρώνει ακόμη τις... αταξίες του-Παρελθόν και από τον Πανσερραϊκό
«Δέκα χρόνια από τη μέρα που έφυγε από κοντά μας ο Γιώργος Γκουγκούρης, στο δρόμο για το γήπεδο»
Η επεξήγηση της ΚΟΠ για το πέναλτι που ζήτησε η Ομόνοια στο αιώνιο
Ξεπέρασε το 65% του στόχου η οικονομική βοήθεια στην Ανόρθωση-Απήχηση σε φιλάθλους άλλων ομάδων
Βγαίνει μπροστά ο πρώην πρόεδρος της Ανόρθωσης-«Ας σταματήσουμε να κρίνουμε ποιος έφταιξε παραπάνω»
Κλείνει το κεφάλαιο Κίσσα στη Σαλαμίνα μετά από πέντε χρόνια
Δωρεάν σε ανοικτή ζώνη ο τελικός πρωταθλήματος στο ΓΣΠ ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ
Αίμα και άμμος στο ΓΣΠ για το πρωτάθλημα που ισοδυναμεί με τριπλή ευκαιρία για ομίλους
Αρνητική πρωτιά για Πάφο και Άρη για τη χρησιμοποίηση του ντόπιου ποδοσφαιριστή