Η αρχή στον ΑΠΟΕΛ, το επίτευγμα με Νότιγχαμ και η εκτόξευση του Καρώ στη Λάτσιο

Ποδοσφαιριστής της ιστορικής Λάτσιο είναι με κάθε επισημότητα ο Ανδρέας Καρώ, ο οποίος θα αγωνίζεται στο Ιταλικό πρωτάθλημα 2ης κατηγορίας με τη νέα αγωνιστική περίοδο. Ο Κύπριος μπακ αφού ταξίδεψε στη Ρώμη τα βρήκε σε όλα με τη Λάτσιο, από την οποία θα παραχωρηθεί δανεικός στην ομάδα της Σαλερνιτάνα. 

O 22χρονος κεντρικός αμυντικός την τελευταία διετία αγωνιζόταν με τη μορφή δανεισμού από τον Απόλλωνα στη Νέα Σαλαμίνα και στην Πάφος FC. Αυτό το καλοκαίρι ωστόσο έμελλε να είναι σημαδιακό για την ποδοσφαιρική καριέρα του Κύπριου αμυντικού, αφού η δελεαστική πρόταση των «λατσιάλι», έκαναν τον Ανδρέα Καρώ να μαζέψει τα πράγματά του και να φύγει για το Ιταλικό πρωτάθλημα. 

Αναμφίβολα, πρόκειται για μια τεράστια πρόκληση για τον Κύπριο κεντρικό αμυντικό, αφού το νεαρό της ηλικίας του, του επιτρέπει να έχει ποδοσφαιρικά όνειρα σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Αξιοσημείωτο επίσης, είναι το γεγονός ότι στο παρελθόν ο Ανδρέας Καρώ, κατάφερε να πετύχει ότι δεν πέτυχαν στην Αγγλία οι Λαΐφης και Αρτυματάς. Να κερδίσει δηλαδή επαγγελματικό συμβόλαιο και να προπονηθεί με την πρώτη ομάδα της Νότιγχαμ το 2015, κάτι που δεν είχαν καταφέρει στην ίδια ομάδα οι δυο προαναφερθέν Κύπριοι ποδοσφαιριστές.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ: Ο Απόλλωνας πραγματοποιεί κινήσεις ουσίας, όχι απάντηση στον ΑΠΟΕΛ

Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα, ο Ανδρέας Καρώ τα πραγματοποίησε στις ακαδημίες του ΑΠΟΕΛ από την ηλικία των επτά. Ακολούθως μετακινήθηκε για ένα εξάμηνο στον Ολυμπιακό Λευκωσίας, μετά για τρία χρόνια στο Νουέβο Κάμπο και από την ηλικία των 12 μέχρι των 15 που έφυγε για τη Νότιγχαμ, άνηκε στην Ανόρθωση. 

Σε παλαιότερη συνέντευξη που παραχώρησε στον REPORTER, ο ίδιος μίλησε για τις δυσκολίες που συνάντησε στη μετακίνησή του στην Αγγλία, ενώ αποκάλυψε πώς στην αρχή δεν ήθελε μάλιστα να πάει. 

«Στην αρχή δεν ήθελα. Μετά άλλαξα γνώμη και αποφάσισα να πάω και όπου με βγάλει. Ήξερα ότι έπρεπε να στερηθώ πολλά πράγματα, να κάνω θυσίες, αν και ήθελα πραγματικά να παίξω ποδόσφαιρο. Έφυγα και από το σχολείο στην πρώτη λυκείου».

Λίγα χρόνια αργότερα, οι κόποι του Καρώ ανταμείβονται και πλέον έχει το μέλλον μπροστά του σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης. 

Δειτε Επισης

Ανακοίνωσε το τέλος οκτώ ποδοσφαιριστών ο Απόλλωνας
Η ανακοίνωση του ΑΠΟΕΛ για την Ετήσια Γενική Συνέλευση
Το ειδικό ρολόι του Χαραλάμπους σε φιλανθρωπική δημοπρασία
Επίσημα προπονητής της Ομόνοιας 29ης Μαΐου ο Πετράκης
Στον ΑΠΟΕΛ μέχρι το 2026 ο Πολυκάρπου
«Το οικοδόμημα των Εθνικών ομάδων αναπτυξιακών ηλικιών είναι σάπιο, πρέπει να φύγουν όλοι»
Η επίσημη θέση της Ομόνοιας 29ης Μαΐου για τον Νεόφυτο Μιχαήλ
Εξελίξεις για το στάδιο Στέλιος Κυριακίδης-Συνάντηση ανάμεσα σε ΚΟΑ και Πάφο
Έμεινε η ανακοίνωση για τον Πετράκη στην Ομόνοια 29ης Μαΐου
Κοινή προσπάθεια ΚΟΑ και Επιτροπής Δεοντολογίας να ξεριζωθεί η διαφθορά στον αθλητισμό