Τα βαρόμετρα του Τιμούρ, τα «λαχεία» και το ρόστερ των οκτώ εκατομμυρίων

Η Ανόρθωση μπήκε στην τελική ευθεία για ολοκλήρωση του ρόστερ της, αφού οι προσθήκες που απομένουν να γίνουν δεν ξεπερνούν τα δάκτυλα του ενός χεριού.
 
Οι θέσεις για τα γκολποστ είναι καπαρωμένες από Λόρια και Δημητρίου, ενώ στην άμυνα υπάρχει συνωστισμός, με δέκα ποδοσφαιριστές να διεκδικούν τις τέσσερις θέσεις για το βασικό σχήμα.
 
Απ’ εκεί και πέρα, στη μεσαία γραμμή ο Τιμούρ Κετσπάγια, σίγουρα θα αποκτήσει ένα ποδοσφαιριστή με ανασταλτικά καθήκοντα, είτε αυτός τελικά είναι ο Κωστάκης Αρτυματάς ή κάποιος άλλος.
 
Όσον αφορά την επίθεση, θεωρείται δεδομένο ότι θα γίνουν προσθήκες κυρίως για τα φτερά της επίθεσης, αφού για την γραμμή κρούσης υπάρχουν οι ποιοτικές λύσεις των Ντούρις και Κατσαράβα.
 
Το υπάρχον ρόστερ απαρτίζεται μέχρι στιγμής από συνολικά 25 παίκτες, ενώ υπό δοκιμή βρίσκονται άλλοι δύο, ο Μιχάλης Χριστοδούλου και ο Αντώνης Κέζος.
 
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα transfermarkt, το κόστος του ρόστερ της Ανόρθωσης ανέρχεται στα 8,200,000 ευρώ, με κάποιους από τους ποδοσφαιριστές να αποτελούν έκπληξη, άλλους να θεωρούνται λαχεία με βάσει την χρηματιστηριακή τους αξία και μερικούς να ανεβάζουν συνεχώς το κασέ τους.
 
Οι ακριβοί
Μίχαλ Ντούρις και Τορνίκε Οκριασβίλι είναι οι ποδοσφαιριστές με τη μεγαλύτερη αξία, αφού κοστολογούνται στις οκτακόσιες χιλιάδες ευρώ έκαστος.
 
Ο Σλοβάκος ήρθε πέρυσι μετά βαΐων και κλάδων, μετά το εκρηκτικό εξάμηνο που έκανε ως δανεικός στην ομάδα της Αμμοχώστου, ωστόσο κινήθηκε στην μετριότητα, όπως και όλη η ομάδα.
 
Φέτος, οι προσδοκίες στο πρόσωπο του είναι αρκετά μεγάλες, ώστε να πετύχει τους στόχους της η «Μεγάλη Κυρία» του κυπριακού ποδοσφαίρου.
 
Από την άλλη, ο Οκριασβίλι, αποτελεί φετινό μεταγραφικό απόκτημα και έρχεται με μεγάλες περγαμηνές από την ρωσική Κρασνοντάρ. Είναι ένας παίκτης στον οποίο ο Τιμούρ Κετσπάγια στηρίζει πάρα πολλά, για τη νέα Ανόρθωση που κτίζεται.
 
Τρίτος στη σχετική λίστα, ο Νίκα Κατσαράβα, ο οποίος επίσης ήταν στους «εξαφανισμένους» της περσινής χρονιάς. Ο Νίκα κοστίζει επτακόσιες χιλιάδες ευρώ και οι οπαδοί της Ανόρθωσης ευελπιστούν ότι θα δικαιώσει τις προσδοκίες του πνευματικού του πατέρα…   
 
Ο ανεβασμένος Κοφί και η εκτόξευση Ιωάννου-Δημητρίου
Από τα υψηλότερα κασέ έχει και ο Γάλλος Έρβιν Κοφί, ο οποίος ήταν ένας από τους λίγους διακριθέντες, κατά την περσινή αποτυχημένη χρονιά της «Κυρίας».
 
Ο 24χρονος δεξιός οπισθοφύλακας κοστολογείται στις εξακόσιες χιλιάδες ευρώ.
 
Στο απόγειο του είναι και ο τερματοφύλακας Δημήτρης Δημητρίου, που κοστολογείται στις πεντακόσιες χιλιάδες ευρώ, ενώ σταθερά ανεβαίνει η αξία του Μιχάλη Ιωάννου, ο οποίος ήταν η αποκάλυψη της Ανόρθωσης και η παρακαταθήκη που άφησε στους κυανόλευκους, ο Γιούργκεν Στρέπελ.
 
Τα «λαχεία» του Τιμούρ
Λόρια, Γκαλίτσιος και Νταουσβίλι… Τρία φετινά μεταγραφικά αποκτήματα, στα οποία ο Γεωργιανός τεχνικός εναποθέτει πάρα πολλά για να έχει επιτυχή πορεία η Ανόρθωση.
 
Ο Λόρια ήρθε στην Κύπρο από το Μαγδεμβούργο, βαδίζοντας ήδη στα 33 του χρόνια. Είναι ξεκάθαρα ένας παίκτης που ξέρει καλά ο Τιμούρ και ο οποίος κουβαλά τεράστιες εμπειρίες. Ωστόσο, για όλους καθρέφτης είναι το γήπεδο. Γι’ αυτό ο Γεωργιανός συγκαταλέγεται στα αποκτήματα «λαχεία», ενώ η αξία του φθάνει τις τετρακόσιες χιλιάδες ευρώ.

Μουρτάζ Νταουσβίλι… Άλλος ένας Γεωργιανός που αποκτήθηκε από την Ανόρθωση και έχει τα τελευταία χρόνια πτωτική πορεία το ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Οι πρώτες προπονήσεις δείχνουν ότι βρήκε στο πρόσωπο του Μαρκάσα τον ιδανικό παρτενέρ για τον κέντρο της Ανόρθωσης. Η αξία του ανέρχεται στις διακόσιες χιλιάδες ευρώ.
 
Ο Γιώργος Γκαλίτσιος αποκτήθηκε από τη Μουσκρόν και η αξία του ανέρχεται στις διακόσιες πενήντα χιλιάδες ευρώ. Ο Ελλαδίτης συνυπήρξε με τον Κετσπάγια στον Ολυμπιακό Πειραιώς, με τον τεχνικό της Ανόρθωσης να ξέρει πολύ καλά τι μπορεί να κάνει από δεξιά ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής.
 
Στο ρόστερ υπάρχουν επίσης και οι νέοι, οι οποίοι θα ψάξουν ευκαιρίες για να κάνουν το ξεπέταγμα τους… Παύλος Κορέα, Κωνσταντίνος Σωτηρίου, Κώστας Πηλέας, Ανδρέας Λεμέσιος, Χρήστος Χατζηπασχάλης και Μάριος Νικολάου, παλεύουν καθημερινά για να αποδείξουν ότι αξίζουν μια θέση στο ρόστερ της ομάδας.
 
Αναλυτικά ο πίνακας με την αξία των ποδοσφαιριστών:

Δειτε Επισης

Ξεκαθαρίζει για Κορέια η Ανόρθωση-«Δεν μίλησε και ούτε πρόκειται με άλλη ομάδα μέχρι την κατάληξη»
Ανακοίνωσε το τέλος οκτώ ποδοσφαιριστών ο Απόλλωνας
Η ανακοίνωση του ΑΠΟΕΛ για την Ετήσια Γενική Συνέλευση
Το ειδικό ρολόι του Χαραλάμπους σε φιλανθρωπική δημοπρασία
Επίσημα προπονητής της Ομόνοιας 29ης Μαΐου ο Πετράκης
Αποκαλύψεις Πετρίδη για Κβιλιτάια-Συμφώνησε το Σαββατοκύριακο, άλλαξε γνώμη τη Δευτέρα
Στον ΑΠΟΕΛ μέχρι το 2026 ο Πολυκάρπου
«Το οικοδόμημα των Εθνικών ομάδων αναπτυξιακών ηλικιών είναι σάπιο, πρέπει να φύγουν όλοι»
Η επίσημη θέση της Ομόνοιας 29ης Μαΐου για τον Νεόφυτο Μιχαήλ
Εξελίξεις για το στάδιο Στέλιος Κυριακίδης-Συνάντηση ανάμεσα σε ΚΟΑ και Πάφο