«Σκέφτηκα: ʼντε, φτάνει, πόσα χρόνια να είσαι εκεί πάνω

Χρειάστηκε να περάσουν 16 χρόνια από τότε που αποχώρησε από τον Απόλλωνα ο Μιλένκο Σπόλιαριτς, προκειμένου να εκθρονιστεί από την πρώτη θέση των σκόρερ του συλλόγου στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Το πλήρωμα του χρόνου ήλθε χθες με το χατ τρικ του Εμίλιο Ζελάγια στο 4-0 επί της Ζαλγκίρις Κάουνας στο ΓΣΠ. Ο Αργεντινός έφτασε στα 12 τέρματα και άφησε στη δεύτερη θέση τον Σέρβο μεσοεπιθετικό, ο οποίος μίλησε γι' αυτό το... προσπέρασμα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο ΡΑΔΙΟ ΠΡΩΤΟ ο Μιλένκο Σπόλιαριτς για…
 
…το αν η καρδιά του είναι μοιρασμένη στα δύο λόγω της παρουσίας του Ματίγια στην ΑΕΚ: «Τα τελευταία χρόνια η καρδιά μου χτυπά λόγω των παιδιών μου για δύο και τρεις ομάδες και είναι πολύ ευχάριστο αυτό».

…τις προκρίσεις Απόλλωνα και ΑΕΚ: «Ο Απόλλωνας είχε πιο εύκολο έργο λόγω της εκτός έδρας νίκης στο πρώτο παιχνίδι και αυτό αποδείχθηκε. Η Ζαλγκίρις ήταν πιο αδύναμη από την Πέτροκουμπ, αλλά ευτυχώς και οι δύο ομάδες μας πέρασαν. Κάθε επιτυχία είναι ό,τι καλύτερο για τη συνέχεια»

…πώς είδε τον Απόλλωνα: «Μολονότι έβλεπα περισσότερο το παιχνίδι της ΑΕΚ, που είχε μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την πρόκριση, είναι ακόμη νωρίς να κρίνουμε τον Απόλλωνα. Όλοι χρειάζονται χρόνο, πολλοί παίκτες ήλθαν και πολλοί έφυγαν. Λάθη μπορείς να βρεις και στις ήττες, αλλά και στις νίκες, αλλά να κρίνεις παίκτες μετά από δύο παιχνίδια είναι υπερβολικά πρόωρο»

…το νέο βάθος στο ρόστερ του Απόλλωνα: «Η εμπειρία μου λέει ότι όταν κερδίζει μια ομάδα είναι όλα καλά, αλλά όταν έρχονται οι ήττες φαίνεται πόσα προβλήματα κουβαλά. Εκεί θα δείξει πόσο καλούς χαρακτήρες πήρε η κάθε ομάδα, εκεί θα φανεί πόσο έτοιμος είναι ο καθένας να βγει μπροστά για να βοηθήσει»

…το ρεκόρ που του πήρε ο Ζελάγια: «Αρχικά δεν περίμενα να φτάσω εγώ σε τόσα πολλά γκολ στην Ευρώπη, διότι ήμουν κεντρικός μέσος. Εμείς τότε δεν είχαμε πολλά παιχνίδια, τώρα έχεις περισσότερες πιθανότητες να παίξεις πιο πολλά παιχνίδια. Ήταν πιο δύσκολα τότε, χωρίς προς Θεού να υποτιμώ οποιοδήποτε ρεκόρ. Χάρηκα πολύ για τον Ζελάγια, είπα στον εαυτό μου “άντε, φτάνει, πόσα χρόνια να είσαι εκεί πάνω;”. Έχει τόσο καιρό που ακούω “πότε θα έλθει κάποιος να περάσει αυτά τα γκολ;”. Του εύχομαι να βάλει όσα περισσότερα μπορεί, μακάρι να με περάσει και ο Παπουλής που είναι εκεί κοντά»

…το γκολ που θυμάται πιο έντονα: «Το πρωί τα παιδιά μου με πείραζαν ότι τα περισσότερα γκολ που πέτυχα ήταν από πέναλτι. Έτσι πρόχειρα μου έρχεται ένα όμορφο γκολ με φάουλ κόντρα στον Πανιώνιο στην ήττα μας με 3-2»
 
…την ΑΕΚ: «Δεν το λέω, επειδή τώρα είναι εκεί ο γιος μου. Είναι μια ομάδα που έχει χρόνια τον ισπανικό τρόπο παιχνιδιού που μου αρέσει πάρα πολύ, όπως άλλωστε και σε όποιον αρέσει να είναι η μπάλα κάτω και να παίζεται με πολλές πάσες. Πιστεύω ότι θα είναι δυνατή, δύσκολα θα χάνει, διότι έχει ένα καλό κορμό κι έχει μείνει και ο ίδιος προπονητής. Μπορεί να είναι και καλύτερα που έρχονται πιο δύσκολοι αντίπαλοι, ίσως υπάρξει υποτίμηση από τη δική τους πλευρά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ανακοίνωσε εισιτήρια για τους δυο τελευταίους αγώνες η Ανόρθωση-«Αυτά τα sold out… θα είναι μόνο για μας»
Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές στα ντέρμπι των πλέι οφ και τα παιχνίδια του δεύτερού ομίλου
Ζητά εκ νέου την παραίτηση του Φοίβου Βάκη από εκπρόσωπος στην ΚΟΠ ο πρόεδρος της Apollon Ladies
Το πρόγραμμα της 13ης και 14ης αγωνιστικής στον δεύτερο όμιλο
Η θέση της Πάφου για τα συμβόλαια Ικόκο και Τάνκοβιτς
Κορυφώνεται η αγωνία για τον πρωταθλητή-Ψάχνει νίκη Ευρώπης η Ομόνοια, παίζει τα ρέστα του ο Άρης
Apollon Ladies και Λευκοθέα Λατσιών διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου
Έριξε οκτάρα στη Χέρενφεν του Λοΐζου η Αϊντχόφεν και έγραψε ιστορία
Κυπελλούχος για τέταρτη φορά στην ιστορία του ο ΑΠΟΕΛ Κ19
Καταργεί το πρόγραμμα «Άτλας» η Ανόρθωση-Έκκληση προς κατόχους καρτών διαρκείας για προπληρωμή