«Γκαζώνει» να προσπεράσει την Ανόρθωση ο Απόλλωνας

Εν αρχή ην το αυτονόητο. Η Σάμροκ Ρόβερς δεν είναι (τόσο αδύναμη όσο η) Ζαλγκίρις Κάουνας. Επίσης αυτονόητο: οι Ιρλανδοί δεν είναι ανυπέρβλητο εμπόδιο για τον Απόλλωνα, ο οποίος μπορεί κάλλιστα να προσβλέπει σε είσοδό του και στον γ’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

Ενδεχόμενη τρίτη (συναπτή) πρόκριση στους ομίλους της διοργάνωσης θα αποτελεί ρεκόρ για τους «κυανολεύκους», ενώ συνάμα θα τους φέρει και στην τρίτη θέση των εγχώριων συλλόγων με τη μεγαλύτερη ή/και πιο επιτυχημένη παρουσία στις διοργανώσεις της UEFA.

Σε αυτήν φιγουράρει για την ώρα η Ανόρθωση (πίσω από ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια), την οποία η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή προσπέρασε ήδη στην κατηγορία των τερμάτων. Με τη μισή ντουζίνα κόντρα στη Ζαλγκίρις ο Απόλλωνας έφτασε τα 131 τέρματα έναντι 126 της «Κυρίας».

Αν ξεπεράσει τη Σάμροκ Ρόβερς, θα αριθμεί 20 προκρίσεις ισοφαρίζοντας τη σχετική επίδοση του συλλόγου της Αμμοχώστου, τον οποίο θα ξεπεράσει, αν φτάσει μέχρι τα πλέι οφ. Αν συμβεί αυτό, οι «κυανόλευκοι» θα έχουν τον ίδιο αριθμό αγώνων με την Ανόρθωση (σ.σ. έχει 102 έναντι 96 του λεμεσιανού συλλόγου).

Για να την αφήσουν πίσω και σε αυτόν τον τομέα, θα πρέπει να μπουν στους ομίλους, οπότε θα υπάρχει η ρεαλιστική πιθανότητα να την ξεπεράσουν και στις νίκες. Ο Απόλλωνας έχει αυτή τη στιγμή 31 νίκες, πέντε λιγότερες απ’ ό,τι η «Κυρία».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Καταργεί το πρόγραμμα «Άτλας» η Ανόρθωση-Έκκληση προς κατόχους καρτών διαρκείας για προπληρωμή
Το βίντεο της Θύρας 9 για την επιστροφή της στο ΓΣΠ-«Το Σάββατο βουλιάζει η Λευκωσία»
Οι λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου-Η ανακοίνωση της ΚΟΠ
Η θέση της Καρμιώτισσας για το 6-6-«Έχουμε το μέτωπο μας καθαρό, έχουμε παντελονάτο πρόεδρο»
Η επίσημη θέση του Άρη για το μέλλον του Σπιλέφσκι-«Διαβάζουμε διάφορα, δεν ισχύει τίποτα»
Η άποψη του Χαραλαμπίδη για τη μάχη του τίτλου-«Εκτιμώ ότι είναι 50-50»
Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Καθορίζονται οι λεπτομέρειες για τον τελικό κυπέλλου
ΑΠΟΕΛ και Ένωση διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου Νέων Κ-19
Κυπελλούχος ο Σπάρτακος στον τελικό μικρών κατηγοριών