Tρομάζουν οι αριθμοί του ʼρη τον Αύγουστο-Να πάει κόντρα η ΑΕΛ

Το εισιτήριο που οδηγεί στον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ θα κυνηγήσουν ΑΕΛ και Άρης Θεσσαλονίκης την Πέμπτη (1/8) στην ΑΕΚ Αρένα στις 20:00. Μετά τη λευκή ισοπαλία του πρώτου αγώνα, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά για την υπόθεση πρόκρισης των δυο ομάδων στην επόμενη φάση της ευρωπαϊκής διοργάνωσης. 

Τι λέει ωστόσο ο απολογισμός του Άρη από τους αγώνες που έδωσε τον μήνα Αύγουστο;

Τέσσερις νίκες, δύο ισοπαλίες, μια ήττα και τρεις προκρίσεις είναι ο απολογισμός της ομάδας από τη Θεσσαλονίκη στους ευρωπαϊκούς αγώνες που έδωσε μήνα Αύγουστο και η ΑΕΛ θα επιχειρήσει να σπάσει αυτούς τους αριθμούς. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι γαλαζοκίτρινουν θέλουν μόνο νίκη, αφού κάθε άλλο αποτέλεσμα την αφήνει εκτός συνέχειας.

Όλα τα αποτελέσματα του Άρη τον Αύγουστο
Μόλις για δεύτερη φορά στην ευρωπαϊκή ιστορία τους, οι «κίτρινοι» αγωνίστηκαν μήνα Ιούλιο (στο πρώτο παιχνίδι με την ΑΕΛ) καθώς είχε προηγηθεί η αναμέτρηση με την Γιαγκελόνια στο Μπίαλιστοκ στις 29 Ιουλίου 2010. Την Πέμπτη (1/8) στη Λάρνακα, οι Θεσσαλονικείς θα δώσουν μόλις το όγδοο παιχνίδι τους (πάντα στο πλαίσιο ευρωπαϊκής διοργάνωσης) τον μήνα Αύγουστο.

Η αρχή είχε γίνει το 1994 όπου με δύο νίκες επί της Χαποέλ Μπερ Σεβά είχαν προκριθεί στην επόμενη φάση του (τότε) Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Για την ακρίβεια, είχαν κερδίσει με 3-1 στον πρώτο αγώνα στη Θεσσαλονίκη στις 9 Αυγούστου 1994 και με 1-2 στο Ισραήλ έπειτα από 14 βράδια. Στις 14 Αυγούστου 2008 οι «κίτρινοι» είχαν κερδίσει με 1-0 τη Σλάβεν Μπελούπο για την ίδια διοργάνωση, αλλά στον δεύτερο αγώνα στην Κοπρίβνιτσα έπεσαν θύματα έκπληξης καθώς ηττήθηκαν με 2-0, αποκλείστηκαν από την Ευρώπη κι αυτή είναι η μοναδική ήττα τους μήνα Αύγουστο.

Κι αυτό γιατί ακολούθησε η ισοπαλία (2-2) με τη Γιαγκελόνια στη Θεσσαλονίκη, στις 5 Αυγούστου 2010, με την οποία εξασφαλίστηκε η πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ Αύγουστο έγιναν και οι αγώνες με την Αούστρια Βιένης. Στις 19 Αυγούστου 2010, ο Κάρλος Ρουίζ είχε χτυπήσει στις καθυστερήσεις στη νίκη με 1-0 στο «Κλεάνθης Βικελίδης», ενώ στον δεύτερο αγώνα (26/8/2010) στη Βιέννη, σκόραρε ο ίδιος παίκτης την ισοπαλία (1-1) με την οποία ο Άρης σφράγισε την παρουσία του στους ομίλους της διοργάνωσης.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι εάν η ΑΕΛ αν αποκλείσει τον Άρη θα αντιμετωπίσει το νικητή του αγώνα Μόλντε - Τσουκαρίσκι, που την περασμένη Πέμπτη έμειναν στο ισόπαλο 0-0.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 
*Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα gazzetta.gr.

Δειτε Επισης

Ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τον Οθέλλο ο Χριστοδούλου
Εξαφάνισαν τα μαγικά χαρτάκια του μεγάλου τελικού οι Ομονοιάτες
Παρελθόν από τον Άρη ο Μπρόρσον
Μια εβδομάδα για την έναρξη της τελικής φάσης του EURO U17
Υπέγραψαν νέο συμβόλαιο Μεσσίνα και Ράντοϊτς
Πετρίδης: Έλεγαν ότι δεν παίρνουμε πρωτάθλημα με VAR, το πήραμε και ευτυχώς που το έφερε και η ΚΟΠ
Ψυχική Υγεία στον παιδικό αθλητισμό, δράσεις με ΚΟΠ, ΕΑΣ και Cyprus 3on3
«Η εικόνα των οπαδών του ΑΠΟΕΛ με τον Μιλίσεβιτς, είναι αυτή που θέλουμε να βλέπουμε στα γήπεδά μας»
Το πριμ που θα μοιράσει ο Πετρίδης στους παίκτες του ΑΠΟΕΛ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος
Οριστικά στους δυνατούς ο ΑΠΟΕΛ για την πρόκριση στ' αστέρια-Οι πιθανοί αντίπαλοι