Infographic: Τα... τρελά λεφτά στα πόδια ΑΠΟΕΛ, ΑΕΚ και Απόλλωνα

Κρίσιμοι είναι οι επαναληπτικοί αγώνες γι' αυτή την εβδομάδα για ΑΠΟΕΛ, ΑΕΚ και Απόλλωνα σε Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ, καθώς οι τρεις κυπριακές ομάδες, κυνηγούν την πρόκριση στα πλέι οφ των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Mε την πλάτη στον τοίχο βρίσκονται οι γαλαζοκίτρινοι, καθώς με την ήττα που δέχθηκαν στον πρώτο αγώνα με 2-1 από την Καραμπάχ στο ΓΣΠ, καλούνται να ανατρέψουν τα εις βάρος τους δεδομένα στο Αζερμπαϊτζάν και να πάρουν την πρόκριση. Ο νικητής του αγώνα στα πλέι οφ θα αγωνιστεί με το νικητή αγώνα ΠΑΟΚ - Άγιαξ (2-2 στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα), ενώ ο ηττημένος του ζευγαριού θα αναμετρηθεί στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ με το νικητή του αγώνα Σουτιέσκα-Λίνφιλντ που οι Ιρλανδοί κέρδισαν στον πρώτο αγώνα με 2-1.  

Σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης έχει ο Απόλλωνας αφού στον πρώτο αγώνα του τρίτου προκριματικού γύρου του Γιουρόπα Λιγκ, νίκησε με 2-1 εκτός έδρας την Αούστρια Βιέννης. Αν ο Απόλλωνας αποκλείσει την Αούστρια θα αντιμετωπίσει το νικητή του αγώνα Χόγκεσαντ-Αϊντχόφεν.

Ισόπαλος 1-1 τέλειωσε ο πρώτος αγώνας της ΑΕΚ με τη Γκεντ Βελγίου στην ΑΕΚ Αρένα, η οποία στο Βέλγιο καλείται να ξεπεράσει εαυτόν για να πάρει το εισιτήριο πρόκρισης. Αν η ομάδα της Λάρνακας αποκλείσει την Γκεντ θα αντιμετωπίσει το νικητή του αγώνα Ριέκα-Αμπερντίν και ο πρώτος αγώνας θα γίνει στην Κύπρο.

Ποια είναι τα ποσά που κατάφεραν να πάρουν μέχρι σήμερα οι τρεις ομάδες και ποια είναι αυτά που διεκδικούν;

Με τη μέχρι σήμερα πορεία του στους προκριματικούς γύρους του Τσάμπιονς Λιγκ, ο ΑΠΟΕΛ έχει εγγυημένα έσοδα 860.000 ευρώ. Για τη συμμετοχή στον 2ο προκριματικό γύρο 380,000 ευρώ και για τη συμμετοχή στον 3ο προκριματικό γύρο 480,000 ευρώ. Εφόσον οι γαλαζοκίτρινοι προκριθούν στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ θα έχουν τη μεγάλη ευκαιρία για πρόκριση στους χρυσοφόρους ομίλους της διοργάνωσης, που με την πρόκριση καρπώνονται ένα πόσο της τάξης των 15.250.000, ως μπόνους συμμετοχής ενώ υπάρχουν επίσης τα χρήματα του market pool αλλά και χρήματα που θα μοιραστούν οι 32 ομάδες ανάλογα της δεκαετούς βαθμολογίας τους – ο χαμηλότερος θα πάρει 1.108.000 και η Ρεάλ Μαδρίτης 35.460.000 ευρώ. 

Εάν οι γαλαζοκίτρινοι αποκλειστούν τώρα και συνεχίσουν στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, έχουν εγγυημένα έσοδα €300.000 ευρώ, ενώ δεν θα τα πάρουν με την πρόκρισή τους στους ομίλους της διοργάνωσης αφού εκεί θα καρπωθούν με μπόνους 2.920.000 εκατομμύρια ευρώ.

Την ίδια ώρα ΑΕΚ και Απόλλωνας που κάνουν το δικό τους ταξίδι στην Ευρώπη, μέχρι στιγμής έχουν εγγυημένα έσοδα 780.000 εκατέρωθεν, αφού καρπώθηκαν με 240.000 από τον α' προκριματικό γύρο, 260.000 ευρώ από τον β’ προκριματικό και 280.000 ευρώ από τη συμμετοχή τους στον γ’ προκριματικό γύρο.

Με την πρόκρισή τους στα πλέι οφ θα καρπωθούν επιπλέον 300.000 ευρώ, ποσό το οποίο δεν δικαιούνται με ενδεχόμενη πρόκριση στους ομίλους, καθώς εκεί θα εισπράξουν μπόνους από την UEFA 2.920.000 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Καθορίζονται οι λεπτομέρειες για τον τελικό κυπέλλου
ΑΠΟΕΛ και Ένωση διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου Νέων Κ-19
Κυπελλούχος ο Σπάρτακος στον τελικό μικρών κατηγοριών
H ανακοίνωση της Ανόρθωσης για τη Γενική Συνέλευση-Ορίστηκε Διοικούσα Επιτροπή μέχρι τις 10 Μαΐου
ΒΙΝΤΕΟ: Εννέα γκολ στο στάδιο Άλφαμεγα και τρίποντο για την ΑΕΛ
ΒΙΝΤΕΟ: Μια ντουζίνα γκολ στο Καρμιώτισσα-Οθέλλος
Το ΔΣ της Apollon Ladies ζητά παραίτηση του εκπροσώπου του σωματείου στην ΚΟΠ
Η θέση της Πάφου για το αίτημα στην ΚΟΠ για αλλαγή έδρας του τελικού-«Κάθε ομάδα θα το έκανε»
Σπιλέφσκι: Στην Κύπρο μόλις ανοίξω το στόμα μου, μπαμ κόκκινη