Πόσα, πώς και πότε θα πληρώσει ο Ολυμπιακός για Κωστή

Αποδεχόμενος τον αδιαπραγμάτευτο όρο της Νέας Σαλαμίνας να διατηρήσει τον παίκτη στο δυναμικό της και για την περίοδο 2019/20 ο Ολυμπιακός Πειραιώς έκανε την κίνηση-ματ και κέρδισε την κούρσα της απόκτησης του Ιωάννη Κωστή.

Ο 19χρονος διεθνής μέσος συμφώνησε για πενταετή συνεργασία με τους Πειραιώτες, οι οποίοι για την τρέχουσα σεζόν θα τον παραχωρήσουν δανεικό στο σύλλογο της Αμμοχώστου.

Οι εξ Ελλάδος «ερυθρόλευκοι» θα καταβάλλουν στους ομόχρωμούς τους στην Κύπρο αποζημίωση ύψους €500.000, ποσό οριακά μικρότερο από αυτό που εισέπραξε το βαρωσιώτικο σωματείο το 1997 για την πώληση του Γιάννη Οκκά στην Ανόρθωση (€510.000).

Ωστόσο προσμετρούμενων και των πριμ για συμμετοχές και επίτευξη στόχων, τα χρήματα για τον Κωστή ενδέχεται να ξεπεράσουν ακόμη και τα €700.000 για τη Νέα Σαλαμίνα, η οποία έχει εξασφαλίσει και ποσοστό (10-15%) επί πιθανής μεταπώλησης του διεθνούς μέσου.

Το προσφυγικό σωματείο θα εισπράξει άμεσα €300.000, άλλα €200.000 θα ακολουθήσουν το καλοκαίρι του 2020 με την ένταξη του Κωστή στο δυναμικό του Ολυμπιακού, ενώ τα €200-250.000 των μπόνους επιδόσεων θα καταβάλλονται, όταν επιτυγχάνονται οι επιμέρους στόχοι του ποδοσφαιριστή και της ομάδας του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Κέρδισε την ΑΕΛ με κορυφαίο τον Blackmon ο ΑΠΟΕΛ
Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς
Λέουβενμπεργκ: Πονάει ο αποκλεισμός, όμως θα προχωρήσουμε σε μια νέα σεζόν με καλύτερα αποτελέσματα
Το μήνυμα του Τάνκοβιτς για την ιστορική πρόκριση-«Είμαστε στον τελικό με ψηλά το κεφάλι»
ΒΙΝΤΕΟ: Ανακοίνωσε το νέο του προπονητή ο ΑΣΙΛ
Τέλος από την Ανόρθωση ο Σέρχιο Τεχέρα
Οι 18 υποψηφιότητες για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΛ
ΒΙΝΤΕΟ: Το μήνυμα βουλευτή για την ιστορική πρόκριση της Πάφου στον τελικό
Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστική στο δεύτερο γκρουπ
Ο διαιτητής στο ντέρμπι Ομόνοια 29ης Μαΐου-Ομόνοια Αραδίππου