Έγραψε ιστορία στο Μπακού ο ΑΠΟΕΛ-Τι έκανε στο παρελθόν

Μεγάλη βραδιά η χθεσινή (13/8) για την ομάδα του ΑΠΟΕΛ, που σκόραρε δυο τέρματα τα οποία χρειαζόταν και πήρε ηρωική πρόκριση στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Κατάθεσε ψυχή και απέδειξε για άλλη μια φορά πώς είναι φτιαγμένος για μεγάλα πράγματα.
 
Οι γαλαζοκίτρινοι θα αντιμετωπίσουν στην επόμενη φάση την ομάδα του Άγιαξ, και θα διεκδικήσουν ένα εισιτήριο για τους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.
 
Οι πρωταθλητές κράτησαν το μηδέν στην άμυνα, με τον τερματοφύλακα της ομάδα Βίντ Μπέλετς, να πραγματοποιεί σπουδαία εμφάνιση και να κρατά ανέπαφη την εστία του με εξαιρετικές επεμβάσεις. Η Καραμπάχ μετά το πρώτο γκολ του ΑΠΟΕΛ, έδειχνε πώς είχε χάσει την ψυχολογία της, αλλά υπήρξε επικίνδυνη σε μερικά σημεία κυρίως στην επανάληψη. Ο Τόμας Ντολ, συνδύασε το ντεμπούτο του με νίκη και πρόκριση αλλά σαφώς έμεινε ικανοποιημένος από τους ποδοσφαιριστές του και την εικόνα της ομάδας του.

Η omada.com.cy σάς δίνει στο... πιάτο την προϊστορία των γαλαζοκιτρίνων στο γ΄προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ, όταν το πρώτο παιχνίδι διεξάγεται στη Λευκωσία και ο επαναληπτικός αγώνας εκτός έδρας.
 
Συνολικά, οι γαλαζοκίτρινοι σε εννέα αναμετρήσεις για τον γ' προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, μετράνε δυο αποκλεισμούς και εφτά προκρίσεις στα πλέι οφ της διοργάνωσης. Ανάμεσα στις εφτά προκρίσεις είναι και η χθεσινή (13/8) όπου είναι και ιστορική γιατί για πρώτη φορά οι πρωταθλητές ανατρέπουν το σκορ του πρώτου αγώνα εκτός έδρας και παίρνουν την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Στο παρελθόν, και συγκεκριμένα στις 12 Αυγούστου το 2002, η ΑΕΚ Αθηνών ήταν η πρώτη ομάδα που έπαιξε ο ΑΠΟΕΛ σε γ’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Στο πρώτο παιχνίδι που διεξάχθηκε στην Λευκωσία, ηττήθηκε με 2-3 και στη ρεβάνς του επαναληπτικού αγώνα στην Ελλάδα, ηττήθηκε επίσης με 1-0 και έτσι αποκλείστηκε.

Τις 29 Ιουλίου 2009 ο ΑΠΟΕΛ επιβλήθηκε με 2-0 της  Παρτιζάν Βελιγραδίου στο πρώτο αγώνα στην Λευκωσία. Μια εβδομάδα αργότερα στο επαναληπτικό, οι πρωταθλητές ηττήθηκαν με 1-0 αλλά πήραν την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Το 2011 και συγκεκριμένα τις 26 Αυγούστου, βρήκε στο δρόμο του την Σλόβαν Μπρατισλάβας και ήρθαν ισόπαλοι 0-0 μέσα στο ΓΣΠ στο πρώτο παιχνίδι. Στον επαναληπτικό αγώνα, τις 3 Αυγούστου 2011 πραγματοποίησε σπουδαίο διπλό ο ΑΠΟΕΛ με 2-0 και πέρασε στην επόμενη φάση.

Επόμενη αντίπαλος ήταν η Μάριμπορ 31η Ιουλίου 2013 μέσα στο ΓΣΠ, όπου εξήλθε ισόπαλος 1-1 και στο δεύτερο αγώνα στη Σλοβενία έμεινε στο 0-0 και αποκλείστηκε.

Τις 30 Ιουλίου το 2014 αναμετρήθηκε εκτός έδρας με την Ελσίνκι όπου ήρθε ισόπαλος 2-2 και στον επαναληπτικό αγώνα τις 6 Αυγούστου το 2014 στο ΓΣΠ, πήρε τη νίκη και τη πρόκριση με 2-0.

Μίντιλαντ Δανίας, η επόμενη αντίπαλος, στις 28 Ιουλίου το 2015 ο ΑΠΟΕΛ πήρε τη νίκη με 1-2 και στο επαναληπτικό αγώνα στην Λευκωσία πανηγύρισε τη πρόκριση ύστερα από γλυκιά ήττα από τους Δανούς με 1-0.

Ένα χρόνο αργότερα στις 27 Ιουλίου το 2016 , ο ΑΠΟΕΛ ηττήθηκε με 2-1 από την Ρόζενμπρογκ στην Νορβηγία με τους γαλαζοκίτρινους στη ρεβάνς του πρώτου παιχνιδιού να κερδίζουν με 3-0 αλλά να πανηγυρίζουν και την πρόκριση.

Την 26η Ιουλίου 2017 η ομάδα της Λευκωσίας, αναμετρήθηκε με ρουμανική Βιτορούλ και γνώρισε την ήττα με 1-0. Μια εβδομάδα αργότερα στον επαναληπτικό αγώνα, οι πρωταθλητές ανέτρεψαν τα εις βάρος του δεδομένα με νίκη 4-0.

Δειτε Επισης

Πρόεδρος ΚΟΑ: Στα αρχικά στάδια η Ομόνοια για το γήπεδο κοντά στις Χαλεπιανές
Στο παρά πέντε ο ΑΠΟΕΛ για την ανέγερση του νέου γηπέδου-Η τοποθέτηση του Ιωάννου
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Χριστοδουλίδης: Αν πετύχουν οι επαφές με επενδυτές ή χορηγούς η ΑΕΛ θα ανέβει πολλά σκαλοπάτια
Εικόνες από την φωτιά στο οίκημα της Ομόνοιας-Δείχνει «άσπονδους φίλους» ο πρόεδρος του Σωματείου
AΕΛ και ΑΕΚ διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου στο φούτσαλ
Φωτιά στο σωματείο της Ομόνοιας στην Παπανικολή-Έρευνες από τις Αρχές
Επιπλέον ποινή από τον Αθλητικό Δικαστή στον Σπιλέφσκι
Η διαφωνία του Πουρσαϊτίδη με τον Τιμούρ, ο Ιβάν και η Εθνική Ελλάδος
Οι 16 ομάδες της τελικής φάσης του EURO U-17-Στις 3 Απριλίου η κλήρωση