Θέλει να κάνει το πέντε στα πέντε ο Απόλλωνας με το πρώτο βήμα από την Ολλανδία

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά ο Απόλλωνας δίνει το παρόν του στα πλέι οφ της διοργάνωσης του Γιουρόπα Λιγκ, από τα οποία έχει να μετρά τέσσερις προκρίσεις, σε τέσσερις παρουσίες, και ως εκ τούτου, δεν θα ήθελε να σπάσει το… σερί του, συνδυάζοντας το παράλληλα και με το πολυπόθητο εισιτήριο της πρόκρισης που οδηγεί στους ομίλους της δεύτερης κατά σειρά ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.
 
Οι τελευταίες τέσσερεις προκρίσεις για την ομάδα της Λεμεσού ήταν το 2013 όπου απέκλεισε την Νις, με νίκη στην Γαλλία στο πρώτο παιχνίδι, με δυο γκολ του Σαγκοϊ, επικρατώντας με 2-0, ενώ σε συνδυασμό με την ήττα 1-0 στην Κύπρο, πανηγύρισε την πρόκριση. Την επόμενη χρονιά, το 2014, πήρε την πρόκριση απέναντι στην Λοκομοτίβ Μόσχας. Στο πρώτο αγώνα εξήλθε ισόπαλος 1-1, με γκολ του Γνέκι και στον επαναληπτικό με την ομάδα της Ρωσίας, ο Απόλλωνας επικράτησε 4-1, με σκόρερ τους Ρέμπεκ, Παπουλή, Τουράμ και Λόπεζ. Σημειώνεται ότι από τους τέσσερεις σκόρερ, μόνο ο Παπουλής βρίσκεται φέτος στην ομάδα.
 
Το 2017 με την Μίντιλαντ, ο Απόλλωνας στο πρώτο αγώνα κέρδισε με 3-2, με τους Κυριάκου, Ζάντερ και Πίττας να πετυχαίνουν τα τέρματα για τους κυανόλευκους, ενώ στη ρεβάνς των δυο ομάδων στη Δανία, η ομάδα της Λεμεσού πήρε πολύτιμη ισοπαλία με 1-1, με γκολ του Σκέμπρι, περνώντας έτσι στην επόμενη φάση.
 
Η τελευταία πρόκριση για τον Απόλλωνα ήταν το 2018, κόντρα στην Βασιλεία. Μπορεί να ηττήθηκαν στο πρώτο παιχνίδι με 3-2, τα δυο τέρματα σκόραραν οι Μάγκλιτσα και Ππαουλής, ωστόσο οι γαλάζιοι της Λεμεσού, στον επαναληπτικό αγώνα στην Κύπρο, με γκολ του Κυριάκου, επικράτησαν της ελβετικής ομάδα με 1-0 και πήραν την μεγάλη πρόκριση.
 
Εάν τα καταφέρει και φέτος ο Απόλλωνας και εκπληρώσει το μεγάλο του όνειρο, την είσοδο του στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, τότε θα είναι η πέμπτη φορά στην ιστορία του συλλόγου, κάτι που λειτουργεί και ως κίνητρο για τους κυανόλευκους.
 
O Σωφρόνης Αυγουστή, βλέποντας τους Φώτη Παπουλή και Εστεμπάν Σακέτι να επιστρέφουν, στον αποψινό (21:30) αγώνα απέναντι στην Αϊντχόφεν, αφού εξέτισαν την ποινή τους, είναι αισιόδοξος, καθώς μπορεί να γνωρίζει ότι είναι δύσκολο το εγχείρημα για την ομάδα του, ωστόσο όχι ακατόρθωτο να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα, ώστε να παλέψει για τη πρόκριση, την ερχόμενη Πέμπτη (29/08) στον επαναληπτικό του ΓΣΠ.
 
Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Μολ, στο δεξί άκρο της άμυνας ο Ζοάο Πέδρο και στο αριστερό Αγκίρε. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αναμένεται να αποτελέσουν οι Xάμπος Κυριάκου και Γιούστε, ωστόσο θέση στην ενδεκάδα διεκδικεί και ο Σάλαϊ.
 
Στη μεσαία γραμμή ο Σακέτι, που επέστρεψε από την τιμωρία του, κατά πάσα πιθανότητα θα πάρει φανέλα βασικού δίπλα από τον Μάρκοβιτς, ενώ θέση στην μεσαία γραμμή διεκδικεί και ο Χάμπος Κυριάκου. Μπροστά τους, σε πιο ελεύθερο ρόλο, θα βρεθεί ο Παπουλής ο οποίος απουσίαζε από το προηγούμενο παιχνίδι. Αν ο Ελλαδίτης μεσοεπιθετικός μείνει στο πάγκο, τότε στη θέση του μπορεί να δούμε το Μάρκοβιτς.
 
Ο Γιαννιώτας θα κινείται στην δεξιά πτέρυγα της επίθεσης και ο Γκάγκμε στην αριστερή. Στην κορυφή της επίθεσης πολλές πιθανότητες συγκεντρώνει το ενδεχόμενο να αγωνιστεί ο Ζελάγια, ο οποίος στο προηγούμενο αγώνα πέρασε ως αλλαγή. Σε περίπτωση που ο Αργεντίνος δεν ξεκινήσει βασικός, τότε στην επιθετική γραμμή των γαλάζιων της Λεμεσού θα βρεθεί Γκάγκμε, με τον Παπουλή να μετακινείται στην αριστερή πλευρά.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Η επίσημη θέση του Άρη για το μέλλον του Σπιλέφσκι-«Διαβάζουμε διάφορα, δεν ισχύει τίποτα»
Η άποψη του Χαραλαμπίδη για τη μάχη του τίτλου-«Εκτιμώ ότι είναι 50-50»
Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Καθορίζονται οι λεπτομέρειες για τον τελικό κυπέλλου
ΑΠΟΕΛ και Ένωση διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου Νέων Κ-19
Κυπελλούχος ο Σπάρτακος στον τελικό μικρών κατηγοριών
H ανακοίνωση της Ανόρθωσης για τη Γενική Συνέλευση-Ορίστηκε Διοικούσα Επιτροπή μέχρι τις 10 Μαΐου
ΒΙΝΤΕΟ: Εννέα γκολ στο στάδιο Άλφαμεγα και τρίποντο για την ΑΕΛ
ΒΙΝΤΕΟ: Μια ντουζίνα γκολ στο Καρμιώτισσα-Οθέλλος
Το ΔΣ της Apollon Ladies ζητά παραίτηση του εκπροσώπου του σωματείου στην ΚΟΠ