Ένας μάγκας Λεμεσιανός και ρομαντικός του ποδοσφαίρου στην Ευρώπη

Οδυνηρή ήττα στην τελευταία του παράσταση στην Ευρώπη δέχθηκε ο Απόλλωνας για τη φετινή χρονιά, που έχασε από την Αϊντχόφεν με 4-0 στο ΓΣΠ για τη φάση των πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Η ομάδα της Λεμεσού, έχει κάθε λόγο να νιώθει αδικημένη για τα αποτελέσματα με τους Ολλανδούς, καθώς η αγωνιστική της παρουσία κατά τη διάρκεια των αγώνων δεν συνάδει με τις σκληρές ήττες που δέχθηκε. Όπως και στον πρώτο αγώνα με την Αϊντχόφεν, οι γαλάζιοι της Λεμεσού μέσα σε λίγα λεπτά μάζεψαν στο στάδιο της πρωτεύουσας τρεις φορές την μπάλα από τα δίχτυα τους μέσα σε 5' ενώ δέχθηκαν και τέταρτο τέρμα στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης για να διαμορφωθεί και το τελικό 0-4. 

Όπως ήταν αναμενόμενο, η απογοήτευση που κυριάρχησε στις τάξεις της ομάδας της Λεμεσού ήταν οφθαλμοφανής με το πέρας της αναμέτρησης, αφού τους έπνιγε το άδικο, μιας και η ομάδα τους μπορούσε στις δυο αναμετρήσεις με τους Ολλανδούς να μετουσιώσει μερικές ευκαιρίες της σε γκολ. Επίσης, ιδιαίτερους πονοκέφαλους προκάλεσε στους δυο αγώνες το χρονικό σημείο των γκολ που δεχόταν ο Απόλλωνας, κάτι φυσικά, που δεν άφησε ασχολίαστο και ο διοικητικός ηγέτης του Απόλλωνα, Νίκος Κίρζης, ο οποίος όπως επεσήμανε στο τέλος του αγώνα «το τελικό σκορ μας αδικεί αλλά πρέπει να μας προβληματίσει το ότι δεχθήκαμε 3 γκολ σε 6 λεπτά. Αυτά πρέπει να μας προβληματίσουν παρ' όλο που μας αδικεί το σκορ». 

Παρά τη σκληρή ήττα, τις εντυπώσεις και τα βλέμματα για ακόμη μια φορά κατάφερε να μαγνητίσει o τεχνικός των γαλάζιων, Σωφρόνης Αυγουστή, που για πολλοστή φορά στη θητεία του στον πάγκο του Απόλλωνα, ανέλαβε την ευθύνη για την πορεία και τα αποτελέσματα της ομάδας του. Τόνους μελάνι χύθηκε για τον εκρηκτικό χαρακτήρα του Κύπριου προπονητή, ο οποίος κάθε αγώνα τον ζει με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο. Ωστόσο, όσο εκρηκτικός είναι στον πάγκο, άλλο τόσο ξεχωριστός είναι και στις δηλώσεις του, αποδεικνύοντας κάθε φορά ότι αγαπάει αυτό που κάνει με την ψυχή του και λατρεύει τη στρογγυλή θέα ως ρομαντικός του ποδοσφαίρου. 

«Η ευθύνη για να είμαι ξεκάθαρος, είναι δική μου αποκλειστικά αλλά είμαι πάρα πολύ περήφανος για τον τρόπο που έπαιξαν οι ποδοσφαιριστές μου και στα δυο παιχνίδια. Αυτός είμαι και δεν κρύβομαι. Μου αρέσει να παίζω ποδόσφαιρο, δεν μπορώ να αλλάξω .Τα τελευταία τρία χρόνια αυτός είμαι, δεν μπορώ να αλλάξω. Θα προσπαθήσω να διορθώσω τα λάθη που γίνονται και τα πληρώνουμε αλλά φαίνεται πως η ατυχία κάθε φορά και οι συγκέντρωση που χάνεται μετά από το πρώτο γκολ, μας πληγώνουν», υπογράμμισε μεταξύ άλλων με το πέρας της αναμέτρησης με τους Ολλανδούς, ο προπονητής του Απόλλωνα, που αφού ύψωσε ασπίδα προστασίας στους ποδοσφαιριστές του, ανέλαβε κάθε ίχνος ευθύνης που αναλογεί στην ομάδα του, οριοθετώντας την ίδια ώρα τους στόχους για τη νέα αγωνιστική περίοδο. 

Όπως υπάρχουν ποδοσφαιριστές που παίζουν για το σήμα και για τη φανέλα, έτσι και ο Σωφρόνης Αυγουστή, «φωνάζει» κάθε παιχνίδι από τον πάγκο του Απόλλωνα, ότι είναι εκεί και δεν πρόκειται να λυγίσει ποτέ απέναντι σε οποιαδήποτε ομάδα, ακόμη και ας φέρει στ' όνομα, Αϊντχόφεν...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

«Έφυγε ο Μηνάς μας, η θέση του στο Αντώνης Παπαδόπουλος θα είναι πάντα εκεί»
Χέρι φιλίας μεν, καρφιά δε από Κούμα-«Λύσεις υπάρχουν, αλλά όχι με ετσιθελισμούς»
Οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον αγώνα ΑΡΗ-ΑΠΟΛΛΩΝ
Καρμιώτισσα - Ομόνοια 29Μ για την 4η αγωνιστική της Cyprus League
Αυτές είναι οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ανόρθωση-Ομόνοια Λευκωσίας
Ντέρμπι φωτιά και αγώνες που κρύβουν εκπλήξεις στο κυπριακό πρωτάθλημα-Η σέντρα στην… Fonbet
Ψάχνουν τρόπους να ξορκίσουν το φάντασμα της απαγόρευσης-Κρίσιμη συνάντηση ΚΟΠ και ομάδων
Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα