Σάββατο, 4 Απριλίου, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Το κατηγορώ στον Σωφρόνη και με ποια επιχειρήματα απομακρύνθηκε

Μιχάλης Πολυδώρου  01/09/2019 06:40
Το κατηγορώ στον Σωφρόνη και με ποια επιχειρήματα απομακρύνθηκε

Το κατηγορώ στον Σωφρόνη και με ποια επιχειρήματα απομακρύνθηκε

Μιχάλης Πολυδώρου  01/09/2019 06:40
Παρελθόν αποτελεί  εδώ και 36 ώρες ο Σωφρόνης Αυγουστή με τους φίλους του Απόλλωνα να μην μπορούν να το χωνέψουν. Χθες τα κοινωνικά δίκτυα, πήραν φωτιά και πλημμύρισαν από σχόλια συμπαράστασης προς τον Κύπριο κόουτς καθώς και αρκετά αρνητικά σχόλια προς τα πρόσωπα τόσο του Νίκου Κίρζη, αλλά κυρίως κατά του Πέτρου Κονναφή.
 
Διαβάζοντας κανείς την ανακοίνωση αποδέσμευσης του Σωφρόνη Αυγουστή από τον Απόλλωνα διερωτάται γιατί ο άνθρωπος που πέτυχε όλα αυτά, που έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά του κάθε Απολλωνίστα και που αγαπήθηκε όσο κανείς άλλος προπονητής, φεύγει. Και φεύγει πριν καν μπει για τα καλά η νέα ποδοσφαιρική χρονιά και μετά από ένα αποκλεισμό από την Αϊντχόβεν.
 
Τα ερωτήματα που συνοδεύουν την απόφαση αποδέσμευσης του Σωφρόνη Αυγουστή είναι αμέτρητα και βασανίζουν τους φίλους του Απόλλωνα. Και κακά τα ψέματα, οι φίλοι του Απόλλωνα βασανίζονται εδώ και καιρό, αφού με τον Σωφρόνη στον πάγκο, έφτασαν τόσο κοντά αλλά και τόσο μακριά από τον μεγάλο στόχο, από το όνειρο που δεν είναι άλλος από το πρωτάθλημα.
 
Σε αυτή την πορεία ο Σωφρόνης πέραν από αναμορφωτής, αποδεικνύεται πως ήταν και ο άνθρωπος που απορροφούσε όλους τους κραδασμούς που προκαλούσε η παρουσία του Πέτρου Κονναφή στην ομάδα αλλά και των λανθασμένων, όπως αυτοί κρίνονται από τους φίλους των γαλάζιων, χειρισμών της διοίκησης Κίρζη σε μια σειρά από ζητήματα.
 
Αναντίρρητα, ο Απόλλωνας με τον Νίκο Κίρζη στο τιμόνι της ποδοσφαιρικής εταιρίας, ανέβηκε  επίπεδο, αύξησε την χρηματιστηριακή αξία της εταιρίας, δυνάμωσε το brand name του συλλόγου,  ενώ ταυτόχρονα ικανοποιούσε πλήρως και τον πιο απαιτητικό οπαδό με το ποδόσφαιρο που έπαιζε στο γήπεδο.
 
Από την άλλη, το πρωτάθλημα δεν ήρθε, οι ευθύνες δεν αποδόθηκαν εκεί που έπρεπε, ωστόσο, ο Σωφρόνης παρέμεινε στη θέση του για σχεδόν τρία χρόνια. Η απομάκρυνσή του απέδειξε πως ο κόσμος και ειδικά οι οργανωμένοι, είχαν αρκετά απωθημένα ως προς τον τρόπο διαχείρισης  και ειδικά το management , τόσο της εταιρίας, όσο και του σωματείου.
 
Υπάρχουν και αυτοί που από πέρυσι μουρμουρούσαν στη δυτική για τον Σωφρόνη. Ακόμα και την Πέμπτη το βράδυ, μετά την τεσσάρα το κλίμα ήταν βαρύ και το βάρυναν ακόμη περισσότερο ο Νίκος Κίρζης και ο ίδιος ο Σωφρόνης με την δήλωση «Έτσι είμαι και δεν θα αλλάξω».
 
Αυτή η δήλωση κάτι έκρυβε. Δεν έγινε γνωστό αν προηγουμένως συνομίλησε με τους διοικούντες αλλά σίγουρα συνομιλεί καθημερινά με αρκετούς Απολλωνίστες και άκουγε πως του αποδίδονταν μια σειρά από αρνητικά. Τα νευρά συγκεκριμένων παιχτών, τα θέατρα κάποιων άλλων, ακόμα και οι συχνοί τραυματισμοί, αλλά και οι εμμονές σε συγκεκριμένους παίχτες και τακτικές ήταν μερικά από αυτά που μερίδα του κόσμου απέδιδε στον Σωφρόνη Αυγουστή. Και τελευταίο αλλά όχι έσχατο… Ο Σωφρόνης δεν πήρε πρωτάθλημα.
 
Πώς να το κάνουμε; Ο Σωφρόνης θα παραμείνει σε αυτούς τους λίγους,  τους ρομαντικούς, τους λάτρεις του επιθετικού ποδοσφαίρου και όχι των λεωφορείων στα γκολπόστ για χάριν του αποτελέσματος. 
                                             
Πάντως όσο αφορά τις εξελίξεις μετά την αποδέσμευσή του στο παιχνίδι μπήκαν και οι οργανωμένοι. Χθες ο σύνδεσμος των Δυτικών Προαστίων απαίτησε ούτε λίγο ούτε πολύ, την απομάκρυνση του Πέτρου Κονναφή από την ομάδα, ενώ κατέθεσε και μια σειρά από ισχυρισμούς, που αν ευσταθούν δεν τιμούν τους εμπλεκόμενους.
 
Οι οργανωμένοι του Κεντρικού, συγκάλεσαν και έκτακτη ανοικτή συνεδρία για σήμερα το απόγευμα, για να συζητήσουν τις εξελίξεις οι οποίες, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, «μυρίζουν μπαρούτι».
 
Υπάρχει η αίσθηση πως οι φίλοι του Απόλλωνα περιμένουν την ανακοίνωση που θα ενημερώνει για το ποιός θα αναλάβει το τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας του συλλόγου και από τις αντιδράσεις τους μάλλον βγαίνει το συμπέρασμα πως την αναμένουν με αρνητική προδιάθεση.
 
Μένει να δούμε ποιος θα είναι τελικά ο εκλεκτός των Κίρζη-Κονναφή και αν θα καταφέρει να κάνει τους φίλους των γαλάζιων της Λεμεσού να ξεχάσουν πιο εύκολα απ’ ότι φαίνεται τη δεδομένη στιγμή τον Σωφρόνη Αυγουστή.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας