Ισοπέδωσε την ΑΕΛ και έκανε ποδαρικό στο πρωτάθλημα ο ΑΠΟΕΛ

Με τα χρώματα των γαλαζοκιτρίνων της Λευκωσίας βάφτηκε το 165ο ντέρμπι μεταξύ του ΑΠΟΕΛ και της ΑΕΛ. Οι Σοόουζα, Μιχαΐλοβιτς και Πάβλοβιτς διαμόρφωσαν την 98η νίκη των πρωταθλητών απέναντι στους γαλαζοκίτρινους της Λεμεσού.

Ο ΑΠΟΕΛ θέλησε να καθαρίσει από το πρώτο ημίχρονο το ντέρμπι αφού πήγε στα αποδυτήρια με το 2-0. Οι ποδοσφαιριστές του Τόμας Ντολ έδειξαν από την αρχή τις προθέσεις τους και μπήκαν με το δεξί στις υποχρεώσεις τους για την νέα ποδοσφαιρική χρονιά.

Από την άλλη η ΑΕΛ αν και προσπάθησε ήταν κατώτερη του μετρίου και δέχτηκε μια μεγάλη ήττα, χωρίς να μπορεί να αντισταθεί.

Α’ ημίχρονο

Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τους πρωταθλητές. Μόλις στο 5ο λεπτό και με μια οργανωμένη επίθεση από τους γαλαζοκίτρινους της Λευκωσίας ο Σόουζα άνοιξε το σκορ για τον ΑΠΟΕΛ.
 
Ο Γκέντζογλου έδωσε την πάσα στον Πάβλοβιτς, με τον Σέρβο να δίνει με την πρώτη στον Σόουζα που βγήκε στην πλάτη της άμυνας. Ο Βραζιλιάνος με υποδειγματικό πλασέ νίκησε τον Βοζίνια για το 1-0.
 
Στο 13ο λεπτό ο Μάτιτς εκτέλεσε το φάουλ από αριστερά με τον Σόουζα να πιάνει το κεφάλι και την μπάλα να περνά λίγο δίπλα από την εστία της ΑΕΛ. Στο 21ο λεπτό ο Τόρες έκανε το δυνατό σουτ με την μπάλα να κοντράρει στο σώμα του Μερκή για καλή τύχη των πρωταθλητών και την μπάλα να περνά σε κόρνερ.
 
Στο 30ο λεπτό ήταν σειρά του ΑΠΟΕΛ να δημιουργήσει. Ο Μπέζιακ έπιασε το φαλτσαριστό σουτ με τον Βοζίνια να είναι σε ετοιμότητα και να μαζεύει την μπάλα. Στο 39ο λεπτό μετά από σύγχυση στην άμυνα της ΑΕΛ, ο Ιωάννου βρέθηκε εκτεθειμένος και το σούτ του πέρασε πάνω από την εστία.
 
Στο 41ο λεπτό ο Μπέλετς έκανε κακή έξοδο, με τον Αβρααμ να βρέθετε πολύ κοντά στο να εκμεταλλευτεί το λάθος, χωρίς όμως να τα καταφέρει. Στο 43ο λεπτό το ΑΠΟΕΛ ευτύχησε να διπλασιάσει τα τέρματα του με ένα κεραυνό του Μιχαΐλοβιτς.
 
Ο Σέρβος με δυνατό βολέ έξω από την περιοχή νίκησε τον Βοζίνια που απλά παρακολουθούσε την μπάλα.
Σε ένα πρώτο ημίχρονο που το ΑΠΟΕΛ ήταν πιο αποτελεσματικό κατάφερε να σκοράρει δυο τέρματα, ένα στην αρχή και ένα στο τέλος για να πάει στα αποδυτήρια με το υπέρ του 2-0. Από την άλλη η ΑΕΛ δεν έκανε και το καλύτερο πρώτο ημίχρονο με αρκετά λάθη στην άμυνα.
 
Β’ ημίχρονο

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την ΑΕΛ να προσπαθεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να πετύχει ένα τέρμα που θα την έβαζε ξανά μέσα στον αγώνα. Στο 48ο λεπτό ο Τόρες δοκίμασε να κάνει το σουτ με τον Μπέλετς να ελέγχει εύκολα την μπάλα.
 
Στο 56ο λεπτό ο Νιλς Τεξεϊρα εκτέλεσε απευθείας το φάουλ που κέρδισε η ομάδα του με τον Μπέλετς να αποκρούει με σχετική ευκολία.  Σε ένα δεύτερο ημίχρονο που κυλούσε στην μετριότητα ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε να σκοράρει και τρίτο τέρμα με τον Πάβλοβιτς.
 
Ο Βιντιγκάλ έκλεψε την μπάλα στο χώρο του κέντρου δίνοντας την ασίστ στον Πάβλοβιτς όπου με πλασέ μέσα από την περιοχή έγραψε το 3-0. Η ΑΕΛ προσπάθησε εκ νέου να μειώσει στο σκορ στο αμέσως επόμενο λεπτό με τον Τζούνιορ να παίρνει την κεφαλιά και τον Μπέλετς να του λέει όχι με εκπληκτική ενέργεια.
 
Οι ποδοσφαιριστές του Τόμας Ντολ βγήκαν άμεσα στην κόντρα με τον Βιντιγκάλ να κουβαλά την μπάλα σε μέχρι την περιοχή της ΑΕΛ, δίνοντας εν τέλει αν και λανθασμένα την πάσα στον Γιάκολις που δεν κατάφερε να σκοράρει προ κενής εστία με τον Βοζίνια να απομακρύνει την μπάλα την υστάτη.
 
Η ταυτότητα του αγώνα:
 
ΑΠΟΕΛ (Τόμας Ντολ): Mπέλετς, Μιχαΐλοβιτς, Ιωάννου, Μερκής, Ζοαοζίνιο, Γκέντζογλου, Σόουζα, Μάτιτς (Ντε Βινσέντι 74’), Τάμαρι (Γιάκολις 65’), Μπέζιακ (Βιντιγκάλ 65’), Πάβλοβιτς
 
ΑΕΛ(Ντούσαν Κέρκεζ): Βοζίνια, Ντόσα, Α. Τεϊξέιρα, Γκαστανάγια, Αβραάμ (Μαρκόσκι 75’), Ζντραφκόφσκι, Κάρλος, Τόρες, Γκοντάλ (Χουράδο 60’), Γουήλερ, Ν. Τεϊξέιρα (Αντωνίου 71’)
 
Σκόρερ: Σόουζα 5’, Μιχαΐλοβιτς 43’, Πάβλοβιτς 74’ 
 
Κίτρινες: -/ Γκαστθανιάγα
 
Κόκκινες: -/-

Διαιτητής: Λούκας Σωτηρίου

Δειτε Επισης

«Όταν ο Κακόριν πέρασε από τον Πίριτς είχε κάποια επαφή, θα μπορούσε να υπήρχε παράβαση για πέναλτι»
Στο ΓΣΠ το ντέρμπι τίτλου ανάμεσα σε Ομόνοια 29ης Μαΐου και Ομόνοια Αραδίππου
Το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Κοριτσιών Κ-15
Το μήνυμα του Μπεζούς-«Να με στηρίξετε, να πιστέψετε και να αγαπάτε την Ομόνοια»
Πλήγμα με Μπεζούς στην Ομόνοια-Έξι μήνες εκτός δράσης
Σπουδαία κίνηση για την Πάφο-Συνεργασία με την ακαδημία της Γουότφορντ
Τούτιτς: Η Ομόνοια μπορεί να πάρει πρωτάθλημα και κύπελλο, το αξίζει
Χωρίς Βαλμπουενά στον επαναληπτικό με Πάφο ο Απόλλωνας
Πώς απαντά το ΓΣΠ για το ενδιαφέρον της Ομόνοιας 29Μ και για οφειλόμενα ΑΠΟΕΛ και Ομόνοιας
Ανακοινώθηκαν τα τελευταία ντέρμπι του πρωταθλήματος από την ΚΟΠ