Τι κάνει ο ΑΠΟΕΛ στις πρεμιέρες των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ

Η φετινή συμμετοχή του ΑΠΟΕΛ θα είναι η τέταρτη, στο σύνολο, σε όμιλο Γιουρόπα Λιγκ. Οι γαλαζοκίτρινοι της Λευκωσίας έχουν ως κύριο στόχο, την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Οι αντίπαλοι που θα βρεθούν στον δρόμο του στο φετινό του οδοιπορικό, του δίνουν το δικαίωμα να ελπίζει με πολλές αξιώσεις.

Στις προηγούμενες πρεμιέρες ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, οι γαλαζοκίτρινοι είχαν μια νίκη, μια ισοπαλία και μια ήττα.
 
Η αρχή έγινε στο Ισραήλ, στις 19 Σεπτεμβρίου 2013. Ο ΑΠΟΕΛ αγωνιζόταν εκτός έδρας με την Μακάμπι Τελ Αβίβ, στα πλαίσια του έκτου ομίλου και εξήλθε ισόπαλος 0-0. Ο Ούρκο Πάρντο είχε αποκρούσει πέναλτι του πρώην ποδοσφαιριστή της Ανόρθωσης, Μπαράκ Ιτζχάκι, στις καθυστερήσεις, κρατώντας τον ένα βαθμό. Προπονητής της κυπριακής ομάδας στην συγκεκριμένη αναμέτρηση, ήταν ο Πάολο Σέρτζιο.

Ο ΑΠΟΕΛ είχε αγωνιστεί τότε με τους: Πάρντο, Μάριο Σέρτζιο, Κριστιάν, Αμορίν, Μπόρδα, Μοράις, Ολιβέιρα, Βινίσιους, Χαραλαμπίδη, Αλωνεύτη και Ίσμα Γκονσάλβες. Ως αλλαγή, είχαν αγωνιστεί οι Καμπράλ, Τιάγκο Γκόμες και Σέρινταν.
 
 

Η δεύτερη πρεμιέρα των γαλαζοκιτρίνων, στη συγκεκριμένη διοργάνωση ήρθε στις 17 Σεπτεμβρίου 2015 επί κυπριακού εδάφους. Ο ΑΠΟΕΛ αντιμετώπισε τη γερμανική Σάλκε στο ΓΣΠ και ηττήθηκε με 0-3. Απευθείας κόκκινη κάρτα είχε δεχθεί σ' εκείνο τον αγώνα, ο Τόμας Ντε Βινσέντι. 
 
Προπονητής, τότε, ήταν ο Τιμούρ Κετσπάγια, ο οποίος παρέταξε τους ακόλουθους: Βάτερμαν, Μάριο Σέρτζιο, Αντωνιάδη, Καρλάο, Αστίθ, Μοράις, Βινίσιους, Μακρίδη, Ντε Βινσέντι, Βάντερ και Πιέρο Σωτηρίου. Ως αλλαγή, είχαν αγωνιστεί οι Κωστάκης Αρτυματάς, Στίλιτς και Φερνάντο Καβενάγκι.
 
 

Η τρίτη φορά, που ο ΑΠΟΕΛ έκανε πρεμιέρα σε φάση ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, ήταν κόντρα στην Αστάνα από το Καζακστάν στις 15 Σεπτεμβρίου 2016. Προπονητής του ήταν ο Δανός Τόμας Κρίστιανσεν, ο οποίος είδε την ομάδα του να κερδίζει με σκορ 2-1 με ανατροπή.
Τα γκολ των γαλαζοκιτρίνων είχαν σκοράρει οι Βινίσιους στο 75’ και ο Ιγκόρ Ντε Καμάργκο στο 87’, μετά από ασίστ του Ρομπέρτο Λάγο.

Ο ΑΠΟΕΛ παρατάχθηκε στο συγκεκριμένο παιχνίδι με την ακόλουθη ενδεκάδα: Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Λάγο, Καρλάο, Αστίθ, Μοράις, Βινίσιους, Ορλάντι, Γιαννιώτας, Εφραίμ και Πιέρος Σωτηρίου. Ως αλλαγή, είχαν αγωνιστεί οι Μπερτόλιο, Βάντερ και Ντε Καμάργκο.
 
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
 

Δειτε Επισης

Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»
Αυλαία για την δέκατη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς
Λέουβενμπεργκ: Πονάει ο αποκλεισμός, όμως θα προχωρήσουμε σε μια νέα σεζόν με καλύτερα αποτελέσματα
Το μήνυμα του Τάνκοβιτς για την ιστορική πρόκριση-«Είμαστε στον τελικό με ψηλά το κεφάλι»
ΒΙΝΤΕΟ: Ανακοίνωσε το νέο του προπονητή ο ΑΣΙΛ
Τέλος από την Ανόρθωση ο Σέρχιο Τεχέρα
Οι 18 υποψηφιότητες για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΛ