Τα ερωτήματα στο πλάνο του Μπέργκ και ο απρόβλεπτος Βουκομάνοβιτς

Η φορμαρισμένη Ομόνοια και ο νέος Απόλλωνας της εποχής Ιβάν Βουκομάνοβιτς, τίθενται αντιμέτωποι, στις 18:00, στο μεγάλο ντέρμπι που θα διεξαχθεί στο ΓΣΠ στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Από τη μια οι πράσινοι που θέλουν να δώσουν συνέχεια στις καλές εμφανίσεις και τα θετικά αποτελέσματα, και από την άλλη, στόχος των φιλοξενούμενων είναι να συνδυάσουν το δεύτερο τους παιχνίδι στις εγχώριες διοργανώσεις με νίκη.
 
Στο στρατόπεδο της Ομόνοιας, γνωρίζουν τις δυσκολίες της αναμέτρησης, ωστόσο θα επιδιώξουν να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα. Η ομάδα της Λευκωσίας, στις πρώτες τρεις αγωνιστικές, είναι αήττητη, καθώς μετρά μέχρι στιγμής δύο νίκες, απέναντι σε Δόξα και Νέα Σαλαμίνα, και μια ισοπαλία στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.
 
Μοναδικό πρόβλημα για τον προπονητή των πρασίνων, Χένινγκ Μπέργκ, αποτελεί ο Έρικ Μποτεάκ, ο οποίος απουσίαζε και από το παιχνίδι με την ΑΕΚ, λόγω τραυματισμού, και αναμένεται να απουσιάσει για άλλες περίπου δυο με τέσσερις εβδομάδες. Ο Δημήτρης Χριστοφή, που αντικατέστησε τον Γάλλο μεσοεπιθετικό στο παιχνίδι στην Αρένα, τα πήγε περίφημα, αφού συνδύασε την καλή του εμφάνιση με τέρμα.
 
Ο Κύπριος διεθνής μεσοεπιθετικός, αναμένεται να διατηρηθεί στη θέση του στην ενδεκάδα, ενώ απομακρυσμένο θεωρείται το σενάριο να υπάρξει οποιαδήποτε διαφοροποίηση στην αμυντική γραμμή, με τον Ουζόχο να παραμένει κάτω από τα δοκάρια, τους Λανγκ και Λούφτνερ στα στόπερ και τους Μαυρία στο δεξί και Λέζιακς στο αριστερό άκρο της άμυνας.
 
Αντίθετα, είναι πιθανό, να επανέλθει ο Βίτορ Γκόμες αντί του Κούσουλου, αφού ο Κύπριος διεθνής στο τελευταίο παιχνίδι δεν έκανε καλή εμφάνιση. Οι Ζόρντι Γκόμεθ, Τιάγκο Φερέιρα, Χεν Εζρά και Ματ Ντάρμπισαϊαρ, αναμένεται να διατηρηθούν στο αρχικό σχήμα της Ομόνοιας.
 
Στην αντίπερα όχθη, στους κυανόλευκος, ο Σέρβος τεχνικός της ομάδας, Ιβάν Βουκομάνοβιτς, θα στερηθεί τις υπηρεσίες των Περέιρα και Ενσούε, αφού αντιμετωπίζουν πρόβλημα τραυματισμού. Ο Μολ θα είναι κάτω από τα δοκάρια, ενώ Πέδρο και Αγκιρε, θα βρεθούν, όπως είναι και αναμενόμενο, στο δεξί και αριστερό άκρο της άμυνας. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, κατά πάσα πιθανότητα, θα αποτελέσουν οι Σάλαϊ και Γιούστε, εκτός και αν αγωνιστεί τελικά ο Χάμπος Κυριάκου στη θέση του Ούγγρου κεντρικού αμυντικού, ο οποίος δεν ήταν στους διακριθέντες του προηγούμενου αγώνα, με την Πάφος FC.
 
Στο χώρο του κέντρου, φανέλα βασικού στο παιχνίδι του ΓΣΠ διεκδικεί ο Σακέτι, καθώς στο παιχνίδι με την παφιακή ομάδα έμεινε στο πάγκο, ενώ δεν αποκλείεται το σενάριο, ένας εκ των Μ’ Μπίντα η Χάμπος, να βρεθούν δίπλα στο Σάσα Μάρκοβιτς.

Στη δεξιά πτέρυγα της επίθεσης θα αγωνιστεί ο Γιαννιώτας, ενώ στην αριστερή, μετά τις ενοχλήσεις που ένιωσε ο Φώτης Παπουλής στην τελευταία προπόνηση, το πιθανότερο είναι να αγωνιστεί ένας εκ των Γκαγκπέ ή Πίττα. Ανάλογα με την απόφαση του Βουκομάνοβιτς, ένας από τους δυο θα κινείται πίσω από τον επιθετικό.

 
Την αιχμή του δόρατος θα αποτελέσει ο Εμίλιο Ζελάγια, ο οποίος βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, αφού στο προηγούμενο παιχνίδι στο Τσίρειο στάδιο, σημείωσε δυο γκολ.
 
Εάν ο κόουτς των κυανολεύκων πιστεύει στην προϊστορία και είδε τα στατιστικά, ενδεχομένως να σκεφτεί να ρίξει στο ντέρμπι από την αρχή, τον Αντριάν Σαρδινέρο, ο οποίος διατηρεί ένα τρομερό στατιστικό στοιχείο, απέναντι στην
Ομόνοια. Ο 28χρονος, πλάγιος επιθετικός, όποτε κλήθηκε να αγωνιστεί, κόντρα στους πράσινους, η ομάδα του δεν γνώρισε ουδέποτε την ήττα.
 
Συγκεκριμένα, με τη φανέλα του Απόλλωνα, σε 13 αγώνες που συμμετείχε, η ομάδα της Λεμεσού πανηγύρισε ισάριθμες νίκες απέναντι στους πράσινους, ενώ μέχρι σήμερα με τη φανέλα του Απόλλωνα, πέτυχε πέντε γκολ απέναντι στην ομάδα της Λευκωσίας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Λύση συνεργασίας Ανόρθωσης με Thioune-Χάρισε μέρος των δεδουλευμένων του
Ανακοίνωσε εισιτήρια για τους δυο τελευταίους αγώνες η Ανόρθωση-«Αυτά τα sold out… θα είναι μόνο για μας»
Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές στα ντέρμπι των πλέι οφ και τα παιχνίδια του δεύτερού ομίλου
Ζητά εκ νέου την παραίτηση του Φοίβου Βάκη από εκπρόσωπος στην ΚΟΠ ο πρόεδρος της Apollon Ladies
Το πρόγραμμα της 13ης και 14ης αγωνιστικής στον δεύτερο όμιλο
Η θέση της Πάφου για τα συμβόλαια Ικόκο και Τάνκοβιτς
Δόθηκαν στοιχεία και πρόσωπα για τα στημένα στις Αρχές-Νέο καμπανάκι για τα δυο ματς που μπήκαν 21 γκολ
Κορυφώνεται η αγωνία για τον πρωταθλητή-Ψάχνει νίκη Ευρώπης η Ομόνοια, παίζει τα ρέστα του ο Άρης
Ξεκινάει η ημιτελική φάση της OΠΑΠ Basket League
Apollon Ladies και Λευκοθέα Λατσιών διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου