Διέσυρε τον Απόλλωνα με τριάρα η μαγική Ανόρθωση

Κάνοντας ένα εξαιρετικό παιχνίδι από όλες τις απόψεις, η Ανόρθωση πέτυχε μια εμφαντική νίκη επί του Απόλλωνα με 3-1 στο εξ’ αναβολής παιχνίδι για την δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος. Πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Ρούμπεν Ράγιος, ο οποίος σκόραρε δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο (24’ και 42’). Το τρίτο γκολ πέτυχε ο Γκαλίτσιος στο 63’΄. Ο Απόλλωνας, από την άλλη, προβλημάτισε με την παρουσία του και έμεινε για τρίτο συνεχόμενο ντέρμπι χωρίς νίκη. Το γκολ του πέτυχε ο Γκακπέ στο 86’.
 
Α' ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Το παιχνίδι στη Λάρνακα άρχισε με πολλή δύναμη και πάθος. Ο Αρτυματάς στο 9’ με κεφαλιά, μετά από εκτέλεση του Ράγιος έστειλε την μπάλα μόλις άουτ για την Ανόρθωση στην πρώτη καλή ευκαιρία του παιχνιδιού. Η ομάδα της Αμμοχώστου είχε την υπεροχή και ευτύχησε να προηγηθεί στο σκορ στο 24’. Ο Σαντίκ έδωσε στον Καλτσά, αυτός έκανε το γύρισμα και ο επερχόμενος Ράγιος με πλασέ έβαλε μπροστά την ομάδα του στο σκορ. Ο Απόλλωνας είχε μια πολύ καλή ευκαιρία στο 29’, όταν η κεφαλιά του Γκακπέ από την σέντρα του Πέδρο έφυγε άουτ από την εστία του Λόρια. Η Ανόρθωση, από την άλλη, πέτυχε και δεύτερο γκολ στο 42’ με απίστευτο γκολ του Ράγιος. Ο Ισπανός επιτελικός μέσος έπιασε ένα τρομερό σουτ από πολύ μακριά, το οποίο κατέληξε στα δίκτυα του Μολ για το 2-0. Με αυτόν τον τρόπο, τελείωσε το πρώτο ημίχρονο.
 
Β΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Η επανάληψη ξεκίνησε με τον Απόλλωνα να μπαίνει πιο επιθετικά και να έχει την κατοχή της μπάλας. Η ομάδα της Λεμεσού δεν έχασε την πολύ μεγάλη ευκαιρία στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, ενώ η ομάδα της Αμμοχώστου διαχειριζόταν πολύ σωστά το παιχνίδι. Ο Γιαννιώτας στο 59’ ανάγκασε τον Λόρια σε πολύ δύσκολη απόκρουση, αλλά η Ανόρθωση απάντησε με γκολ. Στο 63’, ο Ράγιος εκτέλεσε το κόρνερ και ο Γκαλίτσιος με πλασέ σκόραρε για το 3-0, μέσα σε αποθέωση. Ο Απόλλωνας μείωσε το σκορ στο 86' με ωραίο σουτ του Γκακπέ. Η Ανόρθωση είχε την τελευταία καλή ευκαιρία του παιχνιδιού στο 89', όταν η κεφαλιά του Αρτυματά σταμάτησε το δοκάρι του Μολ.
 
Σκόρερ: 24’ και 42’ Ράγιος, 63’ Γκαλίτσιος/ 86’ Γκακπέ

Κάρτες: Αρτυματάς, Μαργκάσα/ Σαλάι, Σελίμοβιτς
 
Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:
 
Ανόρθωση: Λόρια, Γκαλίτσιος, Αρτυματάς, Σίλντενφελντ, Ράγιος (80’ Μανθάτης), Οκριασβίλι, Σαντίκ (65΄ Νταουσβίλι), Καλτσάς (74’ Κατσιαράβα), Βργκοτς, Μαργκάσα, Σελίν

Απόλλωνας: Μολ, Βασιλείου (12’ Αντωνιάδης, 39’ Αγκίρε), Σελίμοβιτς, Σαλάι, Πέδρο, Χάμπος Κυριάκου, Εμπιντά, Σαρδινέρο, Γιαννιώτας, Μάρκοβιτς (68’ Παπουλής),  Γκακπέ.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Οι λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου-Η ανακοίνωση της ΚΟΠ
Η θέση της Καρμιώτισσας για το 6-6-«Έχουμε το μέτωπο μας καθαρό, έχουμε παντελονάτο πρόεδρο»
Η επίσημη θέση του Άρη για το μέλλον του Σπιλέφσκι-«Διαβάζουμε διάφορα, δεν ισχύει τίποτα»
Η άποψη του Χαραλαμπίδη για τη μάχη του τίτλου-«Εκτιμώ ότι είναι 50-50»
Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Καθορίζονται οι λεπτομέρειες για τον τελικό κυπέλλου
ΑΠΟΕΛ και Ένωση διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου Νέων Κ-19
Κυπελλούχος ο Σπάρτακος στον τελικό μικρών κατηγοριών
H ανακοίνωση της Ανόρθωσης για τη Γενική Συνέλευση-Ορίστηκε Διοικούσα Επιτροπή μέχρι τις 10 Μαΐου
ΒΙΝΤΕΟ: Εννέα γκολ στο στάδιο Άλφαμεγα και τρίποντο για την ΑΕΛ