Στο μυαλό του Σωφρόνη...

«Ο Απόλλωνας Λεμεσού δεν σε αποχαιρετά σήμερα Σωφρόνη Αυγουστή αλλά σου λέει εις το επανιδείν. Είμαστε σίγουροι ότι στο μέλλον οι δρόμοι μας θα ενωθούν ξανά», έγραφε στις 30 Αυγούστου, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση που εκδόθηκε από την εταιρεία Απόλλων Ποδόσφαιρο ΛΤΔ.
 
Και αυτοί που το έγραψαν, αλλά και αυτοί που το διάβασαν κούνησαν συγκαταβατικά το κεφάλι και συμφώνησαν. Όλοι ξέραμε, πως μια μέρα θα επιστρέψει. Κανείς όμως δεν πίστευε, ότι η επιστροφή θα ήταν τόσο σύντομη.
 
Στην Ανόρθωση περίμεναν δέκα χρόνια για να επιστρέψει ο Τιμούρ, στον ΑΠΟΕΛ ακόμα περιμένουν την επιστροφή Γιοβάνοβιτς. Κάθε εμπόδιο για καλό λένε οι Απολλωνίστες, που βλέπουν πως η απαίτηση τους για επιστροφή του Σωφρόνη Αυγουστή εισακούστηκε και ο αγαπημένος τους Κάττος , ετοιμάζεται να φορέσει ξανά τις φόρμες του στο Κολόσσι.
 
Ο Σωφρόνης Αυγουστή έφυγε κύριος από τη Μεσολογγίου. Μπορούσε εύκολα να επηρεαστεί από το κλίμα εκείνων των ημερών και να πει και καμιά κουβέντα παραπάνω. Μεγάλη μερίδα του κόσμου είχε διαφωνήσει με την απόφαση για αποχώρησή του και του έστηνε αγάλματα όπου στεκόταν κι όπου βρεθόταν. Δεν θέλησε να το εκμεταλλευτεί. Έλυσε τη σιωπή του, μίλησε για τα συναισθήματα του, όμως σε καμία περίπτωση, δεν άδειασε κανέναν και τίποτα από το οικοδόμημα του Απόλλωνα.
 
Και σαν κύριος επιστρέφει. Άλλος στη θέση του ενδεχομένως να αρνείτο την πρόταση. Να ζητούσε τον ουρανό με τα άστρα ή τρελά λεφτά. Άραγε πώς να ένιωσε όταν του ζήτησαν να επιστρέψει, πόσα να ζήτησε για να ξαναφορέσει τη φανέλα με τον θεό στο στήθος;
 
Για τον ίδιο, ίσως να μην έχει και μεγάλη σημασία. Ο Σωφρόνης πιστός στην ομάδα που αγάπησε και αγαπήθηκε όσο λίγοι επιστρέφει στο Κολόσσι, όχι κάτω από τις καλύτερες αγωνίστηκες συνθήκες, αλλά ενδεχομένως πιο ώριμος και πιο έτοιμος, με καθαρό μυαλό.
 
Είναι δεδομένο, ότι ο Σωφρόνης ξέρει καλύτερα από τον καθένα τι πρέπει να γίνει για να αναστραφεί το κλίμα στο Κολόσσι. Και ο ίδιος πλέον ξέρει τις κακοτοπιές που πρέπει να αποφύγει, ξέρει τι πήγε λάθος πριν την αποχώρηση του και ξέρει πως αν θέλει να πετύχει αυτό που δικαιούταν, αλλά δεν ευτύχησε να ζήσει στα σχεδόν τρία χρόνια της πρώτης του θητείας στην ομάδα, θα χρειαστεί να μην ανεχτεί κάποιες καταστάσεις.
 
Το σίγουρο είναι, πως το κλίμα ήδη άλλαξε ανάμεσα στον κόσμο, μένει να δούμε αν θα αλλάξει και ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές και αν η έλευση του θα συνοδευτεί πέραν από τα νιαουρίσματα των φυγάδων και με τα ανάλογα αποτελέσματα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Οι λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου-Η ανακοίνωση της ΚΟΠ
Η επίσημη θέση του Άρη για το μέλλον του Σπιλέφσκι-«Διαβάζουμε διάφορα, δεν ισχύει τίποτα»
Η άποψη του Χαραλαμπίδη για τη μάχη του τίτλου-«Εκτιμώ ότι είναι 50-50»
Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Καθορίζονται οι λεπτομέρειες για τον τελικό κυπέλλου
ΑΠΟΕΛ και Ένωση διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου Νέων Κ-19
Κυπελλούχος ο Σπάρτακος στον τελικό μικρών κατηγοριών
H ανακοίνωση της Ανόρθωσης για τη Γενική Συνέλευση-Ορίστηκε Διοικούσα Επιτροπή μέχρι τις 10 Μαΐου
ΒΙΝΤΕΟ: Εννέα γκολ στο στάδιο Άλφαμεγα και τρίποντο για την ΑΕΛ
ΒΙΝΤΕΟ: Μια ντουζίνα γκολ στο Καρμιώτισσα-Οθέλλος