Οι 14 Ελλαδίτες του κυπριακού πρωταθλήματος

Δεν είναι λίγες οι φορές που Ελλαδίτες ποδοσφαιριστές κατηφόρισαν στο νησί μας, για να βγάλουν το ψωμί τους και να δώσουν τα χέρια με διοίκηση του κυπριακού πρωταθλήματος. 
 
Στην παρούσα φάση, δεκατέσσερις συνολικά ποδοσφαιριστές προέρχονται από την Ελλάδα, εκ των οποίων οι οκτώ μετακινήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι. 
 
Οι οκτώ από τους δεκατέσσερις, που αποκτήθηκαν την τελευταία μεταγραφική περίοδο είναι οι Γιάννης Γιαννιώτας, Γιώργος Γκαλίτσιος, Θεόδωρος Βασιλακάκης, Νίκος Καλτσάς, Γιώργος Μανθάτης, Γιώργος Βαλεριάνος, Κυριάκος Στρατηλάτης και Σάββας Τσαμπούρης.
 
Η OMADA σάς παραθέτει αναλυτικά τις ποδοσφαιρικές καριέρες των Ελλαδιτών άσσων του κυπριακού πρωταθλήματος που κατηφόρισαν στο νησί μας.
 
Φώτης Παπουλλής
Ο 34χρονος μεσοεπιθετικός των γαλάζιων της Λεμεσού, αποτελεί ένα από τους ποιοτικότερους ποδοσφαιριστές και τους πιο σημαντικούς, παρόλο που βρίσκεται στο 34ο έτος της ηλικίας του.
 
Ο Φώτης Παπουλλής, ήρθε στον Απόλλωνα το 2012 και από τότε ρίζωσε τόσο στην ομάδα της Λεμεσού, όσο και στο κυπριακό ποδόσφαιρο αφού πήρε κυπριακή καταγωγή και είναι βασικό στέλεχος για την Εθνική Κύπρου.
 
Το 2006 ξεκίνησε την καριέρα του στον Αχαρναϊκό και στη συνέχεια αγωνίστηκε μόνο σε ομάδες της Ελλάδας, μέχρι το 2012.
Πραξιτέλης Βούρος
Το 2017 κατηφόρισε στο νησί μας για να αγωνιστεί στον ΑΠΟΕΛ. Σήμερα αποτελεί ένα από τους σημαντικότερους ποδοσφαιριστές στην αμυντική γραμμή των γαλαζοκιτρίνων.
 
Ξεκίνησε την καριέρα του αγνιζόμενος στον Αιολικό Μυτιλήνης, ενώ την ίδια χρονιά αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό Πειραιώς.  
Σάββας Γκέντσογλου
Γέννημα θρέμμα των ακαδημιών της ΑΕΚ Αθηνών είναι ο 29χρονος μέσος, ο οποίος ήρθε στον ΑΠΟΕΛ το 2018.
 
Το 2005 ξεκίνησε να αγωνίζεται στην αθηναϊκή ομάδα, ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε για αρκετά χρόνια στα γήπεδα της Ιταλίας με αρκετές ομάδες.
Bασίλης Βαλλιάνος
Το 2018 αποκτήθηκε από την Ένωση για να δώσει λύσεις στην αριστερή πλευρά της ομάδα του Παραλιμνίου, αφού μπορεί να αγωνιστεί τόσο και ως μπακ, όσο και ως αριστερός μέσος.

Ο 31χρονος ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στις ακαδημίες της ΑΕΚ Αθηνών, ενώ την επόμενη χρονιά αγωνίστηκε και στην πρώτη ομάδα.
Ορφέας Γουλιέλμος Λύτρας
Μια μεταγραφή επένδυση για τη Νέα Σαλαμίνα ο 19χρονος τερματοφύλακας, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του στον Πανιώνιο.
Γιάννης Γιαννιώτας
Από την πρώτη χρονιά που ήρθε στο νησί μας και αγωνίστηκε με τα χρώματα του ΑΠΟΕΛ, απέδειξε πως πρόκειται για ένα σπουδαίο ποδοσφαιριστή που μπορεί να προκαλέσει ζημιές στις αντίπαλες άμυνες.
 
Γι’ αυτό και ανάγκασε τον Απόλλωνα να τον φέρει ξανά στην Κύθπρο, καθώς τον απόκτησε από την ΑΕΚ Αθηνών το καλοκαίρι που μας πέρασε. Ξεκίνησε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα από τον Άρη Θεσσαλονίκης το 2011.
Χάρης Μαυρίας
Αποτελεί προϊόν της ακαδημίας του Παναθηναϊκού, ξεκινώντας τα ποδοσφαιρικά του βήματα το 2007, ενώ από το 2019 αγωνίζεται με τα χρώματα της Ομόνοιας.  
 
Ο 25χρονος ποδοσφαιριστής, μπορεί να αγωνιστεί με αρκετή ευκολία σε όλες τις θέσεις της δεξιάς πτέρυγας.
Γιώργος Γκαλίτσιος
Αποκτήθηκε το καλοκαίρι που μας πέρασε, από την Ανόρθωση για να δώσει λύσεις στο δεξί άκρο της άμυνας. Ο 33χρονος ξεκίνησε την καριέρα του από την Λάρισα, ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε σε ομάδες του Βελγίου.  
Θεόδωρος Βασιλακάκης
Ο 31χρονος μέσος έμεινε ελεύθερος από τον Ατρόμητο και ήρθε στην Κύπρο για λογαριασμό της Ανόρθωσης, τη περασμένη μεταγραφική περίοδο. Ξεκίνησε την καριέρα του στην Βέροια το 2007, ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε μόνο σε Ελλαδικές ομάδες.  
Νίκος Καλτσάς
Το 2008 ξεκίνησε τα πρώτα του αγωνιστικά βήματα στη Βέροια, ενώ το καλοκαίρι που μας πέρασε ήρθε στο νησί μας για να αγωνιστεί στην Ανόρθωση. Πρόκειται για ένα αξιόλογο ποδοσφαιριστή, ο οποίος μπορεί να δώσει λύσεις στην γραμμή της επίθεσης.
Γιώργος Μανθάτης
Ο 22χρονος ξεκίνησε την καριέρα του από τον Ολυμπιακό Πειραιώς το 2012 και στη συνέχεια δόθηκε δανεικός σε Πας Γιάννενα και Πανιώνιο.
 
Την περασμένη μεταγραφική περίοδο, ο 22χρονος, ήρθε επίσης δανεικός στην ομάδα της Αμμοχώστου, για να δώσει λύσεις στα δύο φτερά της επίθεσης, όπου μπορεί να αγωνιστεί.
Γιώργος Βαλεριάνος
Αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι από την Πάφος FC και αποτελεί μια αξιόπιστη λύση, για την αριστερή πλευρά της άμυνας της παφιακής ομάδας.
 
Ο 27χρονος ποδοσφαιριστής, μπορεί να αγωνιστεί με την ίδια ευκολία τόσο ως μπακ, όσο και ως φουλ μπακ, ενώ ξεκίνησε την καριέρα του από τον Ολυμπιακό Πειραιώς το 2010.
Σάββας Τσαμπούρης
Ο 33χρονος ποδοσφαιριστής ήρθε το 2016 στη Νέα Σαλαμίνα και αγωνίστηκε για ένα χρόνο. Τον επόμενο χρόνο αποκτήθηκε από τον Λεβαδειακό, όπου αγωνίστηκε για δύο χρόνια.
 
Το 2019 επέστρεψε και πάλι στους ερυθρόλευκους της Αμμοχώστου, ενώ ξεκίνησε την καριέρα του στον AO Χαϊδαρίου, το 2006.
Κυριάκος Στρατηλάτης
Ο 31χρονος τερματοφύλακας, αποκτήθηκε το καλοκαίρι που μας πέρασε για τον Εθνικό Άχνας. Ξεκίνησε να αγωνίζεται στον Άρη Θεσσαλονίκης το 2006.
 

Δειτε Επισης

Καταργεί το πρόγραμμα «Άτλας» η Ανόρθωση-Έκκληση προς κατόχους καρτών διαρκείας για προπληρωμή
Το βίντεο της Θύρας 9 για την επιστροφή της στο ΓΣΠ-«Το Σάββατο βουλιάζει η Λευκωσία»
Οι λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου-Η ανακοίνωση της ΚΟΠ
Η θέση της Καρμιώτισσας για το 6-6-«Έχουμε το μέτωπο μας καθαρό, έχουμε παντελονάτο πρόεδρο»
Η επίσημη θέση του Άρη για το μέλλον του Σπιλέφσκι-«Διαβάζουμε διάφορα, δεν ισχύει τίποτα»
Η άποψη του Χαραλαμπίδη για τη μάχη του τίτλου-«Εκτιμώ ότι είναι 50-50»
Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Καθορίζονται οι λεπτομέρειες για τον τελικό κυπέλλου
ΑΠΟΕΛ και Ένωση διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου Νέων Κ-19
Κυπελλούχος ο Σπάρτακος στον τελικό μικρών κατηγοριών