Οι δέκα ποδοσφαιριστές που χόρεψαν… βραζιλιάνικο σάμπα στα κυπριακά γήπεδα

Ένα γνωστό ποδοσφαιρικό ρητό λέει, «οι Άγγλοι επινόησαν το ποδόσφαιρο, όμως οι Βραζιλιάνοι το τελειοποίησαν», γι’ αυτό η χώρα του καφέ αποτελεί από τις σημαντικότερες τοποθεσίες αγοράς ποδοσφαιριστών για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.
 
Δεκάδες είναι οι Βραζιλιάνοι, που αγωνίστηκαν στα κυπριακά γήπεδα, προσφέροντας με την αξία τους και χαράζοντας το όνομά τους στην ιστορία του κυπριακού ποδοσφαίρου.
 
Κάποιοι συνείσφεραν κατά πολύ στις επιτυχίες των κυπριακών ομάδων στα ευρωπαϊκά σαλόνια, ενώ κάποιοι άλλοι έγιναν από τους πιο αγαπητούς της εξέδρας, αφού το όνομα τους έγινε σύνθημα στα στόματα των φιλάθλων.
 
H ΟΜΑDA σάς παραθέτει πιο κάτω αναλυτικά, Βραζιλιάνους με τα πολλά καντάρια μπάλας που πέρασαν από το νησί μας, οι οποίοι θα μείνουν αξέχαστοι για αρκετά χρόνια ακόμη.
 
Αϊλτον Αλμέιδα
Από τους πιο επιτυχημένους ποδοσφαιριστές στη γραμμή κρούσης του ΑΠΟΕΛ τα τελευταία χρόνια, καθώς αρκετές είναι οι φορές που οι γαλαζοκίτρινοι δυσκολεύτηκαν να βρουν ένα ποδοσφαιριστή με τα χαρακτηριστικά του 35χρονου πλέον στράικερ.
 
Στους πρωταθλητές, έφθασε το 2010 από την Κοπεγχάγη και ήταν εκ των πρωταγωνιστών στην ιστορική διάκριση του ΑΠΟΕΛ το 2012, όπου βρέθηκε στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.
 
Από το 2012 μέχρι και σήμερα το όνομά του δεν έπαψε να απασχολεί τους οπαδούς των γαλαζοκιτρίνων, οι οποίοι επιθυμούσαν διακαώς τη μεγάλη επιστροφή.
 
Γκουστάβο Μαντούκα
Γνωστός στους φίλαθλους του ποδοσφαίρου από την παρουσία του στην ΑΕΚ Αθηνών, ωστόσο ερχόμενος στο νησί μας το 2010 στον ΑΠΟΕΛ, πέτυχε ακόμα περισσότερα στην πλούσια του καριέρα.
 
Ήταν κάτοικος Αρχαγγέλου για πέντε συνεχή χρόνια, ενώ είχε μεγάλη συνεισφορά στις ευρωπαϊκές επιτυχίες των γαλαζοκιτρίνων στην Ευρώπη. Κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια το 2015.
 
Σάβιο Μπαρτολίνι
Στα 34 κατηφόρισε στο νησί μας για λογαριασμό της Ανόρθωσης και σε μόλις ένα χρόνο, απέδειξε το ταλέντου του και πόσο μεγάλος ποδοσφαιριστής είναι.
 
Σπουδαίος παίκτης για τα κυπριακά δεδομένα, αφού είχε περάσει από Ρεάλ Μαδρίτης, Σοσιεδάδ και Λεβάντε. Στην ομάδα της Αμμοχώστου έφθασε το 2008 και αποχώρησε την επόμενη χρονιά.
 
 
Γουίλιαμ Μποαβεντούρα
Πρώτος σταθμός στη Κύπρο για τον αριστεροπόδαρο ποδοσφαιριστή ήταν η ΑΕΛ το 2004, ενώ στα επόμενα δύο χρόνια μετακόμισε στην Ανόρθωση.
 
Στη συνέχεια πήγε στο εξωτερικό και επέστρεψε ξανά στην Κύπρο το 2010 για λογαριασμό του ΑΠΟΕΛ. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός ήταν από τα βασικά στελέχη των μεγάλων επιτυχιών.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ Οι 14 Ελλαδίτες του κυπριακού πρωταθλήματος
 
Λουτσιάνο Μπεμπέ
Το 2011 που ήρθε την Κύπρο για την ΑΕΛ και λατρεύτηκε όσο κάνεις από τους φίλους της ομάδας της Λεμεσού. Τέσσερα χρόνια μετά άλλαξε πόλη και μετακόμισε στη Λευκωσία για να αγωνιστεί στην Ομόνοια, ενώ την επόμενη χρονιά πήρε μεταγραφή για τη Νέα Σαλαμίνα και ακολούθως τη ΜΕΑΠ.
 
Λεάντρο Μαρκολίνι
Κατάφερε να γίνει από τα πιο αγαπητά παιδιά της κερκίδας της Ομόνοιας, αφού αγωνίστηκε για πέντε χρόνια στο τριφύλλι. Αγωνιζόμενος είτε σαν αριστερός ακραίος αμυντικός, είτε στη μεσαία γραμμή. To 2015 αποχώρησε από τους πράσινους για τη Φερέντσβάρος.
 
Ντάβιτσον Μοράις
Μετά από το πέρασμά του στο ελλαδικό πρωτάθλημα, το 2009 έφθασε στο νησί μας και αποχώρησε το 2011. Από τους καλύτερους δεξιούς οπισθοφύλακες που πέρασαν από την Ομόνοια, αφού εντυπωσίασε αρκετό κόσμο με τη δίχρονη παρουσία του στο τριφύλλι.
 
Άλεξ Ντα Σίλβα
Στην Ένωση ξεκίνησε την καριέρα του και στη συνέχεια ήχησαν οι σειρήνες για τους μεγάλους, καθώς αγωνίστηκε σε Ομόνοια, Απόλλωνας και ΑΕΛ.
 
Οι γαλαζοκίτρινοι της Λεμεσού ήταν ο τελευταίος σταθμός του 36χρονου πλέον, αφού κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.   
 
Μάγκνο Μοσελίν
Το 2005 αποκτήθηκε από την Ομόνοια, όπου και κάθισε για τρία χρόνια και λατρεύτηκε από τους φίλους των πρασίνων. Στη συνέχεια αγωνίστηκε στην ΑΕΚ για ένα χρόνο, χωρίς καμιά ιδιαίτερη επιτυχία και σταμάτησε την καριέρα του στα 35.
 
Καρλάο
Ήρθε στον ΑΠΟΕΛ το 2014 και αγωνίστηκε για τρία χρόνια, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις με τη φανέλα των γαλαζοκιτρίνων, κάτι που ανάγκασε την Τορίνο να τον αποκτήσει το 2017.
 
Απέδειξε αρκετές φορές πως αποτέλεσε από τους καλύτερους κεντρικούς αμυντικούς που αγωνίστηκαν στο κυπριακό πρωτάθλημα. Για δύο χρόνια έπαιξε δανεικός στους πρωταθλητές, όπου και έμεινε ελεύθερος το περασμένο καλοκαίρι.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Το πρόγραμμα της 13ης και 14ης αγωνιστικής στον δεύτερο όμιλο
Η θέση της Πάφου για τα συμβόλαια Ικόκο και Τάνκοβιτς
Δόθηκαν στοιχεία και πρόσωπα για τα στημένα στις Αρχές-Νέο καμπανάκι για τα δυο ματς που μπήκαν 21 γκολ
Κορυφώνεται η αγωνία για τον πρωταθλητή-Ψάχνει νίκη Ευρώπης η Ομόνοια, παίζει τα ρέστα του ο Άρης
Apollon Ladies και Λευκοθέα Λατσιών διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου
Έριξε οκτάρα στη Χέρενφεν του Λοΐζου η Αϊντχόφεν και έγραψε ιστορία
Κυπελλούχος για τέταρτη φορά στην ιστορία του ο ΑΠΟΕΛ Κ19
Καταργεί το πρόγραμμα «Άτλας» η Ανόρθωση-Έκκληση προς κατόχους καρτών διαρκείας για προπληρωμή
Το βίντεο της Θύρας 9 για την επιστροφή της στο ΓΣΠ-«Το Σάββατο βουλιάζει η Λευκωσία»
Οι λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου-Η ανακοίνωση της ΚΟΠ