Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Δύο άσπονδοι εχθροί που έγιναν φίλοι και τα δεκανίκια του Κίρζη στον Γιάγκου

  12/10/2019 06:40
Δύο άσπονδοι εχθροί που έγιναν φίλοι και τα δεκανίκια του Κίρζη στον Γιάγκου

Δύο άσπονδοι εχθροί που έγιναν φίλοι και τα δεκανίκια του Κίρζη στον Γιάγκου

  12/10/2019 06:40
Ο πρόεδρος του Απόλλωνα, Νίκος Κίρζης, ήταν το πρόσωπο που έμελλε να ανοίξει τον Ασκό του Αιόλου και να οδηγήσει τον πρώην αντιπρόεδρο της Ανόρθωσης, Κυριακό Γιάγκου, στο εδώλιο του κατηγορουμένου, σε σχέση με το πλαστό δελτίο υγείας του πρώην ποδοσφαιριστή της «Κυρίας», Φρανσίς Ουζόχο.
 
Μια υπόθεση που προκάλεσε ντόρο στο κυπριακό ποδόσφαιρο, περί τις αρχές Φεβρουαρίου 2019, μετά τον αγώνα της Ανόρθωσης με τον Απόλλωνα, αφού ο Ουζόχο βρέθηκε κάτω από τα δοκάρια, εξασφαλίζοντας δελτίο υγείας, ενόσω ταξίδευε για την Κύπρο. Γεγονός το οποίο δεν πέρασε απαρατήρητο από την διοίκηση του Απόλλωνα, η οποία με ολομέτωπη επίθεση έφερε τα πάνω κάτω.   
 
 
Ο Κυριακός Γιάγκου, μια λειτουργός του ΚΟΑ και ο σύζυγος της, καταλήγουν στο εδώλιο του Δικαστηρίου, με τον πρώην αντιπρόεδρο της Ανόρθωσης, που υπέγραψε το δελτίο υγείας του Ουζόχο, να παραδέχεται τη διάπραξη των αδικημάτων.
 
«Ήταν από την αγάπη του για την Ανόρθωση, δεν είχε οικονομικό κίνητρο», τόνισε στο Δικαστήριο ο συνήγορος υπεράσπισης του, Ηλίας Στεφάνου, αγορεύοντας για μετριασμό της ποινής του, η οποία θα ανακοινωθεί στις 29 Οκτωβρίου.
 
Κατά την ίδια διαδικασία, κατατέθηκε στο Δικαστήριο επιστολή του προέδρου του Απόλλωνα, Νίκου Κίρζη, ο οποίος στην ουσία είναι ο παραπονούμενος της υπόθεσης, που έχει αποσταλεί στον Κυριακό Γιάγκου, εκφράζοντας με αυτή την στήριξη του στον γιατρό.
 
 
Η επιστολή αυτή, θα έλεγε κανείς πως δείχνει ότι πρόθεση του Κίρζη δεν ήταν η δίωξη του Γιάγκου, αλλά η διοίκηση της Ανόρθωσης (σ.σ πρόεδρος τότε ήταν ο Αντρέας Παντελή), η οποία στο μεταξύ είναι κατηγορούμενη στην ίδια υπόθεση, ως νομικό πρόσωπο.
 
Η εν λόγω επιστολή έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού παρά το μέτωπο που άνοιξε ο Απόλλωνας με την Ανόρθωση, εντούτοις ο πρόεδρος της ομάδας της Λεμεσού, επιχειρεί να συμβάλει στους μετριαστικούς παράγοντες για την ποινή του Γιάγκου, που κατατέθηκαν ενώπιον Δικαστηρίου.
 
Από την άλλη, ο Κυριακός Γιάγκου, στον απόηχο της υπόθεσης, παραιτείται από τη θέση του αντιπροέδρου της Ανόρθωσης, μιας ομάδας που αγαπούσε και στήριζε με δυνατό τρόπο, ενώ ανέλαβε την ευθύνη που του αναλογούσε (σ.σ μόνο αυτός το έπραξε από την Ανόρθωση), δηλώνοντας ταυτόχρονα μεταμέλεια ενώπιον Δικαστηρίου.  
 
 
Οποιοσδήποτε στη θέση του γιατρού, θα έλεγε κανείς, πως δικαιολογημένα θα ένιωθε πικρία, εάν δεν είχε τη στήριξη της ομάδας για την οποία υπέπεσε σε ποινικά αδικήματα, και αυτό το συμπέρασμα μπορεί να εξαχθεί και από το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της δίκης δεν παρευρίσκονταν άτομα από την διοίκηση της Ανόρθωσης.
 
Ο Κυριακός Γιάγκου, αφού ακούσει την ποινή του, θα κλητευθεί στη συνέχεια από την Κατηγορούσα Αρχή να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας εναντίον της Ανόρθωσης, εναντίον δηλαδή της άλλοτε ομάδας που υπηρέτησε, αφιερώνοντας χρόνο και χρήμα.  
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας