To LoL, η μάγκικη πρόκριση της Ανόρθωσης και η μεταγραφή βόμβα στο eSports

Το eSports - γνωστός και ως ηλεκτρονικός αθλητισμός - έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια, με αρκετούς νέους να συμμετέχουν σε παιχνίδια μέσω διαδικτύου, στα οποία καλούνται να ανταγωνιστούν με ανθρώπους, μέχρι και τις πιο απομακρυσμένες περιοχές του κόσμου. Καλούνται επίσης σε κάποια από αυτά τα παιχνίδια, να δημιουργήσουν ομάδες, έτσι ώστε να νικήσουν τους αντιπάλους τους.
 
Τους τελευταίους μήνες, ομάδες όπως η Ανόρθωση, ο ΑΠΟΕΛ, η Ομόνοια και η ΑΕΚ, έχουν συστήσει τις δικές τους ομάδες και μπήκαν στον στίβο του eSsports, με την ελπίδα της διάκρισης, αλλά και για να ακουστεί το όνομα της ομάδας τους και σε άλλες χώρες του κόσμου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δύο άσπονδοι εχθροί που έγιναν φίλοι και τα δεκανίκια του Κίρζη στον Γιάγκου
 
Μια από τις πιο πρόσφατες ομάδες eSports που δημιουργήθηκε ήταν αυτή της Ανόρθωσης, η οποία ωστόσο με την εξαιρετική επιλογή αθλητών που έκανε κατάφερε ήδη να μπει στον χάρτη αυτού του νέου είδους αθλήματος.
 
Στα closed qualifiers του LOL
 
H ομάδα eSports της Ανόρθωσης, πέτυχε την περασμένη Κυριακή την είσοδό της στα Closed Qualifiers του Greek Legends, του επίσημου πρωταθλήματος της Riot στην Ελλάδα, κάτι που καμιά άλλη κυπριακή ομάδα, δεν κατάφερε να πετύχει μέχρι σήμερα.
 
Ωστόσο, ας το πάρουμε από την αρχή. Τι είναι το League of Legends στο οποίο αγωνίζεται η Ανόρθωση;
 
Συγκεκριμένα, το League of Legends (LoL) είναι ένα παιχνίδι MOBA (Multiplayer Online Battle Arena) που αναπτύχθηκε και δημοσιεύθηκε από την εταιρεία Riot Games. Η πρώτη κυκλοφορία ανακοινώθηκε στις 8 Οκτωβρίου 2008, και κυκλοφόρησε επίσημα στις 27 Οκτωβρίου 2009. Το παιχνίδι είναι δωρεάν, κάτι που σημαίνει ότι ελεύθερα μπορεί κάποιος να παίξει αρκεί να έχει το παιχνίδι αυτό εγκατεστημένο στον υπολογιστή του.
 
Υπάρχουν επίσης, οι ανάλογες επιλογές στον παίκτη να αγοράσει κάποιους ήρωες ή κάποια "Skins" χρησιμοποιώντας micro-transactions για διάφορους ήρωες που δίνουν μια διαφορετική όψη στον χαρακτήρα. Στο παιχνίδι τον Νοέμβριο του 2011 ήταν εγγεγραμμένοι περισσότεροι από 32 εκατομμύρια παίκτες σε όλο τον κόσμο, ενώ είναι διαθέσιμο σε διαφορετικές γλώσσες, ανάμεσα σε αυτές και τα Ελληνικά από τα τέλη Ιουνίου 2012.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι αγαπημένοι παίκτες των προπονητών που δεν έχασαν λεπτό
 
Πως παίζεται
 
Οι παίκτες διαμορφώνονται σε δύο ομάδες, των τριών ή πέντε σε κάθε ομάδα. Από τις 25 Ιανουαρίου του 2019, υπάρχουν 142 διαφορετικοί χαρακτήρες τους οποίους μπορείς να επιλέξεις.
 
Κάθε ομάδα ξεκινά σε δύο αντίθετες πλευρές του χάρτη σε μια περιοχή που ονομάζεται "πηγή", κοντά σε αυτό που ονομάζεται "Nexus". Ένας αγώνας κερδίζεται όταν είτε το Nexus καταστραφεί, είτε η αντίπαλη ομάδα παραδοθεί. Για να καταστραφεί ένα Nexus, κάθε ομάδα πρέπει να λειτουργεί μέσα από μια σειρά πύργων που ονομάζονται "Turret".

Τα Turret συχνά τοποθετούνται κατά μήκος μιας διαδρομής σε κάθε βάση δεδομένων που αναφέρεται ως "Lane". Στην πορεία, κάθε παίκτης κερδίζει επίπεδα, από τη θανάτωση χαρακτήρων της αντίπαλης ομάδας, των "Minions" (μικρά NPCs που συνεχώς αναπαράγονται για να επιτεθούν στην άλλη ομάδα) και νικώντας ουδέτερα τέρατα (μερικά από τα οποία χορηγούν buffs γνωστά ως κορυφές επάνω στο θάνατο).

Σκοτώνοντας τους εχθρούς επιτρέπεται στους πρωταθλητές να αγοράσουν στην αγορά "αντικείμενα" με χρυσό για τη βελτίωση των στατιστικών τους.

Στο League of Legends, κάθε παίκτης ξεκινά στο επίπεδο 1 στην αρχή του αγώνα και μπορεί να επιτύχει το μέγιστο επίπεδο των 18 επιπέδων, με τον χαρακτήρα τους, και για να επιτύχουν την ισοπέδωση των υπόλοιπων πρωταθλητών έχουν επιστρατευμένες τέσσερις διαφορετικές ειδικές ικανότητες χαρακτήρων.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα άλλαξε όλα ο Τιμούρ

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ: League of Legends
 
Η Ανόρθωση λοιπόν αφού συμμετείχε στα προκριματικά του Greek Legends, κατάφερε να πάρει την πρόκριση στα closed qualifiers. Μια επιτυχία, που αν αναλογιστεί κανείς το γεγονός ότι αυτή η ομάδα συστάθηκε πριν από κάποιες μέρες, θεωρείται τεράστια επιτυχία.
 
Δείτε στο 3:48:00 την μεγάλη πρόκριση της ομάδας της Αμμοχώστου
 
Έκανε μεταγραφή «μπαμ» με τον καλύτερο Κύπριο
 
Σε ό,τι αφορά το ρόστερ της Ανόρθωσης, μόνο τυχαίο δεν είναι, αφού ανάμεσα στην πεντάδα της βρίσκεται ο καλύτερος Κύπριος παίκτης και νούμερο 443 στην παγκόσμια κατάταξη, από τα 80 εκατομμύρια χρήστες.
 
Πρόκειται για τον jungler Χάρη Πισιόφτα, γνωστό στο παιχνίδι ως «Sendo», ο οποίος είναι ο αρχηγός της ομάδας.
 
Την ομάδα απαρτίζουν επίσης οι Ηλίας Τζάρο (Taff), Αχιλλέας Κουκουτσίκας (Akilleus), Ανδρέας Γεωργίου (Zebron) και Χρήστος Μιλιόρδος (Raiven).
 
Μετά τη μεγάλη επιτυχία, η Ανόρθωση στοχεύει ακόμα ψηλότερα στο μέλλον, ενώ το πρωί διοργανώνει e-gaming day, στο στάδιο Αντώνης Παπαδόπουλος.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει διαρρυθμιστεί ο χώρος των συνεντεύξεων Τύπου και των γενικών συνελεύσεων και έχουν τοποθετηθεί υπολογιστές, αλλά και Playstation, στα οποία όσοι αποφασίσουν να δώσουν το παρών τους θα περάσουν ένα όμορφο πρωινό Σαββάτου.
 
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ανόρθωση αναφέρει ότι η εκδήλωση θα γίνει σε συνεργασία με τον πρωτοπόρο οργανισμό eSports KINX Gaming (Kinx eSports Arena – Nicosia).
 
Το Gaming Day θα ξεκινήσει με την παρουσίαση του eSports roster της ομάδας, και στη συνέχεια, όσοι δώσουν το παρών τους θα μπορούν να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στα διάφορα ηλεκτρονικά παιχνίδια που θα είναι διαθέσιμα στον χώρο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μοιάζει ασταμάτητος ο Ράγιος
 
Παρά την τρομερή ζήτηση που υπήρξε από τον κόσμο, η διεξαγωγή διαγωνισμού League of Legends, δεν θα πραγματοποιηθεί, καθότι η ομάδα της Ανόρθωσης, ολοκλήρωσε με επιτυχία τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις, κερδίζοντας πανάξια την πρόκρισή της στα Closed Qualifiers του Greek Legends.
 
Ως εκ τούτου, η Ανόρθωση έκανε κάλεσμα στους φίλους της ομάδας, να στηρίξουν μαζικά την προσπάθεια των παικτών της, καθώς την Κυριακή στις 18:00, θα αγωνιστούν ζωντανά από την αίθουσα του Gaming Event, για την πρόκρισή τους στις 8 καλύτερες ομάδες Ελλάδας και Κύπρου.
 
Τα τουρνουά που στο Gaming day θα είναι τα ακόλουθα:
  • Mario Kart 8 Deluxe (Nintendo Switch)
  • Fortnite – Solo (PS4)
  • Dirt 2.0 (PC Rally Simulator)
  • F1 2019 (PC Formula 1 Simulator)
  • Pro Evolution Soccer 2020 (PS4)
  • FIFA 2020 (PS4)
Όλοι όσοι παρευρεθούν στο Gaming Day θα λάβουν ένα Goodie Bag με πλούσια δώρα και εκπλήξεις!
 
Πέραν από τα τουρνουά και events της ημέρας, οι φίλοι της ομάδας, θα μπορούν να απολαύσουν καφέ από το Mikel Coffee Company Cyprus, Monster Energy drink, καθώς και φαγητό από την Pizza hut, εντελώς δωρεάν.
 
Το Gaming Day υποστηρίζουν οι:
 
GameShow Cyprus
Totalit
Hydropool Trading Co. Ltd.
POWERSOUND
G3 Great Games
Nintendo
 
Σημειώνεται επίσης, πως αυτή θα είναι και η πρώτη φορά σε Κύπρο και Ελλάδα, που θα διεξαχθεί gaming day από ποδοσφαιρικό γήπεδο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Καταργεί το πρόγραμμα «Άτλας» η Ανόρθωση-Έκκληση προς κατόχους καρτών διαρκείας για προπληρωμή
Το βίντεο της Θύρας 9 για την επιστροφή της στο ΓΣΠ-«Το Σάββατο βουλιάζει η Λευκωσία»
Οι λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου-Η ανακοίνωση της ΚΟΠ
Η θέση της Καρμιώτισσας για το 6-6-«Έχουμε το μέτωπο μας καθαρό, έχουμε παντελονάτο πρόεδρο»
Η επίσημη θέση του Άρη για το μέλλον του Σπιλέφσκι-«Διαβάζουμε διάφορα, δεν ισχύει τίποτα»
Η άποψη του Χαραλαμπίδη για τη μάχη του τίτλου-«Εκτιμώ ότι είναι 50-50»
Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Καθορίζονται οι λεπτομέρειες για τον τελικό κυπέλλου
ΑΠΟΕΛ και Ένωση διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου Νέων Κ-19
Κυπελλούχος ο Σπάρτακος στον τελικό μικρών κατηγοριών