Σφάζονται Πορτοκαλί και Θύρα 9 με φόντο την εισβολή στη Συρία-Ανταλλάζουν πυρά

Ανταλλαγή πυρών με χαρτοπόλεμο παρακολουθούμε από χθες το μεσημέρι μεταξύ των οργανωμένων οπαδών του ΑΠΟΕΛ και της Ομόνοιας, με αφορμή την τουρκική εισβολή στη βόρειο Συρία.

Αντί η καταδίκη της επιχείρησης των Τούρκων κατά των Κούρδων να αποτελεί στοιχείο που να ενώνει όλους μας, δυστυχώς γινόμαστε μάρτυρες μίας παράλογης ανταλλαγής ανακοινώσεων, με αποτέλεσμα μία αχρείαστη μικροπολιτική συζήτηση κι όχι την έκφραση αλληλεγγύης στον κουρδικό λαό. 

Οι Ομονοιάτες και οι ΑΠΟΕΛίστες με ειρωνικά μηνύματα και αλληλοκατηγορίες, αυξάνουν την ένταση μεταξύ τους, σχετικά με το φλέγον πολιτικό θέμα της επικαιρότητας.

Την αρχή έκαναν οι οργανωμένοι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ, τονίζοντας τα ακόλουθα στην πρώτη τους ανακοίνωση:

Όλη η ανθρωπότητα παρακολουθεί συγκλονισμένη τον εφιάλτη του 1974 να ξαναζεί ανενόχλητος και την ιστορία να επαναλαμβάνεται, αυτή τη φορά στη Συρία. Ο ένοχος είναι ο ίδιος. Ο ίδιος που ευθύνεται για τη γενοκτονία των Αρμενίων, για τη γενοκτονία των Ποντίων, για την πυρπόληση της Σμύρνης, για τα πογκρόμ του 1955 στη Κωνσταντινούπολη, για την κατοχή στην Κύπρο. Οι "Μεγάλες Δυνάμεις" για άλλη μια φορά, παρακολουθούν σιωπηλά και με απάθεια την Τουρκία και τον νεοσουλτάνο της να διαπράττουν ακόμα ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

Είναι επίσης άξιον απορίας που πήγαν όλοι αυτοί οι εντός Κύπρου φιλειρηνιστές, προοδευτικοί, επαναπροσεγγιστές, νεοκουλτουριάρηδες και γιατί δεν βγήκαν ακόμα να καταδικάσουν τόσο την Τουρκία, όσο και τις δηλώσεις των ηγετών των "Τουρκοκυπρίων αδελφών" τους , που "προσεύχονται στον Αλλάχ και στέλνουν ευχές στα μεχμετζίκ".

Εμείς από την πλευρά μας, στέλνουμε την εγκάρδια υποστήριξη μας προς τους μαχητές του YPG και του FSD, ανδρών και γυναικών, που κρατάνε ψηλά το λάβαρο της αξιοπρέπειας του κουρδικού λαού και αντιστέκονται σθεναρά απέναντι στις επιτιθέμενες ορδές του Αττίλα ,παραδίδοντας μαθήματα γενναιότητας και λευτεριάς σε όλο τον κόσμο.

Οι οργανωμένοι της Ομόνοιας, δημοοσίευσαν ειρωνικό μήνυμα στη συνέχεια για τους ΑΠΟΕΛίστες, με το εξής μήνυμα:

«Μπράβο στο πανσυφί αποελ που επιτέλους στηρίζει το Αντιφασιστικό και διεθνιστικό Ypg. Μπράβο που στηρίζεται τις διεθνεις ταξιαρχίες του Ypg που μαζί με τους Κούρδους πολεμούν Άραβες, Τουρκμένοι, Τούρκοι, Ευρωπαίοι, Αμερικάνοι και γενικά ανθρώποι ασχέτως φυλής και έθνους.

Ελπίζουμε όσα θέλουν να εφαρμόσουν στη Βόρεια Συρία το Sdf και το Ypg δηλαδή ομοσπονδία που θα σέβεται όλες τις θρησκείες και τα έθνη να είναι και οι απόψεις σας.

Ελπίζουμε επίσης τώρα που θα έρθουν πρόσφυγες κάποιοι από τον πόλεμο να μην τρέξετε πάλι να σηκώσετε πανό για να παν στα σπίτια τους που θα έχει κατακτήσει ο Αττίλας.

Ξανά μπράβο που βρήκατε τον δρόμο του Διεθνισμού και της αλληλεγύης ενάντια στον Ιμπεριαλισμό είτε είναι Τουρκικος είτε είναι Αμερικάνικος είτε είναι Ρώσικος.

Δεν μπορούμε παρά να σας καλέσουμε και στην αυριανή πορεία καταδίκης της Τουρκικής Εισβολής στη Συρία η ώρα 10 το πρωί στη Πλατεία Οδού Λήδρας.

Ελάτε να βροντοφωνάξουμε έξω ο Τούρκικος Στρατός από την Κύπρο και από την Συρία, ελάτε να βροντοφωνάξουμε ότι "Οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους", ελάτε να βροντωφωνάξουμε ότι "Ένας είναι ο εχθρός ο Ιμπεριαλισμός".

Υ.Γ - Περιμένουμε μέσα στην απέραντη βλακεία σας να μας ποστάρετε την σημαία του ψευδοκράτους που σηκώστηκε πριν 12 χρόνια μήπως και βρείτε κάτι να μας πείτε».

Στη συνέχεια, οι οργανωμένοι του ΑΠΟΕΛ συγχάρηκαν τους αντίστοιχους της Ομόνοιας, ως εξής:

Μπράβο στη θύρα 9 που στηρίζει επιτέλους τους εθνικισμους (αριστερόστροφους ή μη) και τους αγώνες των λαών, που θέλου να ζήσουν υπό καθεστώς δικού τους εθνικου κράτους. Θα προτιμούσαμε βέβαια να μην στήριζαν το ολοκληρωτικό κράτος της βορείου κορεας ή αλλα μορφωματα κρατικού καπιταλισμού που βαφτίζονται σοσιαλιστικα όπως η εσσδ αλλα δεν μπορείς να τα έχεις ολα σε αυτή τη ζωή.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής μέρας, οι οργανωμένοι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ επανήλθαν με σκληρή ανακοίνωση, αναφέροντας τα ακόλουθα:

«Τις τελευταίες ώρες παρατηρήθηκε μια έντονη κινητοποίηση στο διαδίκτυο, λόγω μιας ανάρτησής μας στην οποία εκφράσαμε τη συμπαράστασή μας προς τον αγωνιζόμενο κουρδικό λαό που αντιστέκεται σθεναρά απέναντι στην Τουρκία και στο νεοσουλτάνο της. Βγήκαν λοιπόν από τα ερμάρια τους για να μας χλευάσουν κάτι ξεχασμένοι ομονοιαβητατζήδες, επιδιώκοντας προφανώς μια σύγκρουση μαζί μας μπας και καταφέρουν να τους προβάλει κανένα σάιτ, αφού πλέον κανένας δεν ασχολείται μαζί τους. Γιατί θεωρούν ότι είναι δική τους αρμοδιότητα η συμπαράσταση προς τους εθνικούς αγώνες αγωνιζόμενων λαών;

Να θυμίσουμε στους αντιφάδες του διαδικτύου πως ο αείμνηστος αγωνιστής Θεόφιλος Γεωργιάδης, γνωστός για τη μεγάλη προσφορά του στους αγώνες των Κούρδων, μεγάλωσε σε οικογένεια ένθερμων Ελλήνων πατριωτών γαλουχημένος με τα εθνικά ιδεώδη. Ξέρετε, για τα εδονόπουλα τους υποκριτές της θύρας 9 ο δραστήριος Θεόφιλος δεν πληρούσε τα κριτήρια. Δολοφονήθηκε άνανδρα με εντολές των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών. Η δολοφονία του δεν θα μπορούσε να τύχει πολιτικής εκμετάλλευσης από αυτούς, γι'αυτό και καμιά αναφορά δεν έκαναν προς τη μνήμη του.

Ποιοί είναι αυτοί που θα έπρεπε να τους ρωτήσουμε για να στείλουμε μήνυμα συμπαράστασης προς τον κουρδικό λαό;

Αν και δεν αξίζει να ασχολούμαστε με αυτούς που «ακκάσαν το βυζί της μάνας τους», θα σας πούμε εμείς ποιοι είναι:

Είναι αυτοί που συνετρίβησαν από το κόμμα που τους μεγάλωσε και έφυγαν κατατρεγμένοι για να ιδρύσουν δική τους ομάδα, βαφτίζοντας μάλιστα την ήττα τους από το ακελ ως επανάσταση δική τους. Αντί να διώξουν τον πρόεδρο απο την ομάδα τους, έδιωξαν τους εαυτούς τους!

Είναι αυτοί που μιλούν στα αρνιά τους για σοσιαλισμό, μαρξισμό και αγώνες, ξεχνώντας όμως να τους πουν πως οι Κύπριοι αριστεροί είναι οι μόνοι αριστεροί στον κόσμο που δεν πολέμησαν την αποικιοκρατία και τον ιμπεριαλισμό της Αγγλίας, αντίθετα συνεργάστηκαν μαζί τους για να πολεμήσουν την ΕΟΚΑ.

Είναι αυτοί που το παίζουν αντιχουντικοί ξεχνώντας πόσο έγλυφαν τότε την Χούντα και τους συνταγματάρχες της, ξεχνώντας πως το "ένδοξο" σωματείο του Α.Σ.Ο.Λ τους, είχε ανακηρύξει τον σκληροπηρυνικό Χουντικό Ασλανίδη επίτιμο μέλος του και μάλιστα η φωτογραφία του συγκεκριμένου δέσποζε το σωματείο τους για πολλά χρόνια. Είναι επίσης αυτοί, που όταν εκδηλώθηκε το πραξικόπημα, αντί να αντισταθούν και να πολεμήσουν για τις ιδέες τους, είτε άνοιγαν τις πόρτες τους και κερνούσαν τους πραξικοπηματίες γλυκό καρυδάκι είτε έτρεχαν να κρυφτούν στις σοσιαλιστικές πρεσβείες.

Είναι αυτοί που έσπευσαν να υποστηρίξουν το απολυταρχικό καθεστώς Μαδούρο στη Βενεζουέλα, το καθεστώς ενός δικτάτορα που άφησε εκατομμύρια Βενεζουελάνους πεινασμένους, χωρίς ρεύμα, μόνιμα στους δρόμους να διαμαρτύρονται κατά της φτωχοποίησης της χώρας τους. Είναι αυτοί που κάθε χρόνο εορτάζουν το Πολυτεχνείο τη στιγμή που εθελοτυφλούν σε τεθωρακισμένα που πατούν πραγματικούς εξεγερμένους πολίτες στους δρόμους του Καράκας.

Εμείς ρε ηλίθιοι, στηρίζουμε τον αγώνα των Κούρδων γιατί σε αντίθεση με τους "νεοκύπριους" ξέρουν να αντιστέκονται ενάντια στην τυρρανία. Έμαθαν να μην συμβιβάζονται και να μην υποχωρούν μπροστά το δίκαιο του έθνους τους οι οποίοι είναι αγωνιστές-μαχητές με αρχίδια και όχι επαναπροσεγγιστές ξεφτίδια. Δεν στηρίζουμε δήθεν «πρόσφυγες» με ακριβά κινητά τηλέφωνα και σωσίβια απο τρίτες χώρες άσχετες με τον πόλεμο, που ανάμεσα τους κρυβονται ισλαμιστές-μαχητες του ISIS που θέλουν να εισελθουν παράνομα στην Ευρώπη.

Στο κάτω κάτω, ένας λαός όταν αγωνίζεται για το δίκιο του έθνους και του λαού του ανεξαρτήτως ιδεολογίας πρέπει να υποστηρίζεται. Ο Φιντέλ Κάστρο και ο Τσε που τόσο θαυμάζετε, αν και αντίθετοι ιδεολογικά, έδωσαν συγχαρητήρια στον αρχηγό της ΕΟΚΑ και δήλωναν τον θαυμασμό τους για τον αγώνα 1955-59, την ίδια ώρα που εσείς τον προδώνατε.

Άντε ασχοληθείτε με το μπάσταρδο που δημιουργήσατε για την αυτοπροβολή και σας περιμένουμε τους περισσότερους να επιστρέψετε όταν σηκώσει ο Παπασταύρου κανένα κυπελάκι».

ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΙ. ΑΠΟΕΛ

ΕΚ ΦΥΣΕΩΣ ΑΝΩΤΕΡΟΙ

Η Θύρα 9, αναφέρει τα εξής, ως απάντηση στους πορτοκαλί:

«Όσον αφορά τους πορτοκαλί πουθενάδες, απαντήσαμε μόλις αντιληφθήκαμε το μέγεθος της γκάφας τους, δώσαμε την "απαιτούμενη" απάντηση και σημασία. Οπως φαίνεται ομως θέλουν ακόμα περισσότερη σημασία. Δεν εξηγείται αλλιώς η δεύτερη ανακοίνωση τους μέσα σε κάτι ώρες. Αυτή την φορά ομως κερδίσατε με το σπαθί σας την απάντηση μας. Συντονιστείτε και έρχεται».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

 

Δειτε Επισης

Λύση συνεργασίας Ανόρθωσης με Thioune-Χάρισε μέρος των δεδουλευμένων του
Ανακοίνωσε εισιτήρια για τους δυο τελευταίους αγώνες η Ανόρθωση-«Αυτά τα sold out… θα είναι μόνο για μας»
Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές στα ντέρμπι των πλέι οφ και τα παιχνίδια του δεύτερού ομίλου
Ζητά εκ νέου την παραίτηση του Φοίβου Βάκη από εκπρόσωπος στην ΚΟΠ ο πρόεδρος της Apollon Ladies
Το πρόγραμμα της 13ης και 14ης αγωνιστικής στον δεύτερο όμιλο
Η θέση της Πάφου για τα συμβόλαια Ικόκο και Τάνκοβιτς
Δόθηκαν στοιχεία και πρόσωπα για τα στημένα στις Αρχές-Νέο καμπανάκι για τα δυο ματς που μπήκαν 21 γκολ
Κορυφώνεται η αγωνία για τον πρωταθλητή-Ψάχνει νίκη Ευρώπης η Ομόνοια, παίζει τα ρέστα του ο Άρης
Apollon Ladies και Λευκοθέα Λατσιών διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου
Έριξε οκτάρα στη Χέρενφεν του Λοΐζου η Αϊντχόφεν και έγραψε ιστορία