Η κατάρα του να έχει πληρότητα το ρόστερ του ΑΠΟΕΛ

Έχουν γίνει κατά καιρούς μεγάλες συζητήσεις γύρω από το θέμα της πληρότητας του ρόστερ στον φετινό ΑΠΟΕΛ.

Το μοντέλο τεχνικού διευθυντή έχει λειτουργήσει απ’ ότι φαίνεται, αφού οι γαλαζοκίτρινοι τη φετινή χρονιά έχουν ίσως ένα από τα κορυφαία ρόστερ που είχε ξανά ομάδα στο κυπριακό ποδόσφαιρο.

Ποδοσφαιριστές με τεράστια ποιότητα, ποδοσφαιριστές πολυθεσίτες, ποδοσφαιριστές με χαρακτήρα πρωταθλητή αλλά και ποδοσφαιριστές με μεγάλο ταλέντο είναι λίγα από τα συστατικά του φετινού ΑΠΟΕΛ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι 91 μεταγραφές του Πετρίδη που... ζαλίζουν

Την ομάδα, στις πλείστες των περιπτώσεων όμως, την κάνει ο προπονητής και το θέμα προπονητή, είναι αυτό που «καίει», κάθε φορά, όποιον πατήσει το πόδι του στον «Αρχάγγελο» για να καθίσει στον ηλεκτρικό πάγκο του πρωταθλητή.

Καμιά φορά η πληρότητα του ρόστερ μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ στον εκάστοτε προπονητή. Είναι από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι προπονητές, δηλαδή το να κρατήσουν τις ισορροπίες στο ρόστερ, αλλά και να καταφέρουν να διαχειριστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όλα αυτά τα ονόματα που έχει στην διάθεση του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Λίγη υπομονή δεν έβλαψε κανένα στον ΑΠΟΕΛ

Είναι ακόμη αρχή της χρονιάς, αλλά τα πρώτα συμπεράσματα, μπορούν να βγουν. Ναι μεν το δείγμα δεν είναι αντιπροσωπευτικό, αλλά ο Τόμας Ντολ, χρειάζεται ακόμη μεγάλη δουλειά σε αυτό τον τομέα. Βέβαια η ευθύνη για την κακή αγωνιστική κατάσταση που παρουσιάζει ο ΑΠΟΕΛ τα τελευταία παιχνίδια δεν είναι αποκλειστικά του Γερμανού τεχνικού, αλλά και των ποδοσφαιριστών.

Η διοίκηση, έδωσε αρκετά χρήματα και την φετινή χρονιά για να φέρει το κατώφλι του «Αρχαγγέλου», μεγάλα ονόματα, που μέχρι στιγμής δεν έχουν παρουσιάσει τα ανάλογα αποτελέσματα. Σε αυτή την περίπτωση είναι που ο προπονητής πρέπει να βάλει το λιθαράκι του και να διορθώσει πράγματα, ακόμη και να αφήσει παίκτες εκτός ενδεκάδας ή και εκτός 18αδας εαν χρειαστεί.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σήκωσε το γάντι η Θύρα 9 και απαντά στους πορτοκαλί- «Θέλουν σημασία»

Σαφώς και δεν είναι ασπίδα προστασίας στον Γερμανό τεχνικό, αλλά πρέπει και οι ποδοσφαιριστές να αναλογιστούν τις ευθύνες τους πριν μαυρίσει για τα καλά ο ουρανός στον «Αρχάγγελο».

Από την άλλη όμως, ένα ρόστερ 24 ποδοσφαιριστών δεν δικαιολογεί αυτή την αγωνιστική εικόνα των τελευταίων τεσσάρων αγώνων (από το παιχνίδι με την Καραμπάχ και μετά ο ΑΠΟΕΛ, παραπαίει αγωνιστικά).
 
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ: Σκληρή απάντηση πορτοκαλί στο «μπράβο» της Θύρα 9-Ο Θεόφιλος, η ΕΟΚΑ και ο Τσε

Ο Ντολ, φαίνεται έχει καταλάβει πως τα περιθώρια έχουν στενέψει για τα καλά. Έχει μπροστά του αρκετή δουλειά εάν και εφόσον θέλει να βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας. Πρέπει κάποτε να σταματήσει αυτό το αστείο με τις συνεχείς αλλαγές προπονητών και ο Γερμανός, καλείται να αλλάξει πράγματα άμεσα.

Η πίεση στον ΑΠΟΕΛ, είναι γνωστή και πάντα θα υπάρχει. Οι αλλαγές όμως στη δομή της ομάδας και η αλλαγή επιπέδου των ποδοσφαιριστών είναι ένα σημείο που κάνει ακόμη μεγαλύτερη την πίεση.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Πράσινη παράνοια για την Ομόνοια 29Μ-Ξεπέρασε τις 2.000 η προπώληση για το ντέρμπι τίτλου
Κέρδισε τη Σαλαμίνα και συνεχίζει τη μάχη η Δόξα-Επικράτησε του Εθνικού ο Οθέλλος
BINTEO: Η ανάλυση πίσω από την φωτοβολίδα του Τάνκοβιτς που ξέρανε τον Απόλλωνα-Στα 35 μέτρα με 85 χλμ
Τώρα που η μπάλα καίει καλούνται να αποδείξουν πόσα καντάρια μπάλας ξέρουν-Όλα τα βαθμολογικά δεδομένα
Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»
Αυλαία για την δέκατη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς