Οι 91 μεταγραφές του Πετρίδη που... ζαλίζουν

Ο ΑΠΟΕΛ είναι από τις ομάδες που τα τελευταία χρόνια έχει σπαταλήσει πολλά εκατομμύρια για να φέρει παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά. Η παρουσία του κάθε χρόνο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά και του Γιουρόπα Λιγκ, του έχουν δώσει την άνεση να κινείται πιο άνετα στο μεταγραφικό παζάρι.

Τα πολλά εκατομμύρια άλλωστε που βάζει στα ταμεία του κάθε χρόνο του δίνουν αέρα… υπεροχής έναντι των υπολοίπων ομάδων. Από το 2013 και έπειτα που βρίσκεται στην προεδρία ο Πρόδρομος Πετρίδης, έχει κάνει πολλές μεταγραφές και μάλιστα αρκετές εξ αυτών ακριβές αλλά και ηχηρές. Γι’ αυτό άλλωστε πολλές φορές βρέθηκε και στο επίκεντρο ο ΑΠΟΕΛ για τα χρήματα που ξοδεύει, ακόμη και από τους ίδιους τους οπαδούς του.

Όσο όμως τα καταφέρνει περίφημα στην Ευρώπη, το χρήμα θα ρέει άφθονο στο σύλλογο και θα υπάρχει η δυνατότητα τέτοιο ποιοτικών-ακριβών μεταγραφών. Αν κρίνουμε εκ του αποτελέσματος, με επτά πρωταθλήματα τα τελευταία επτά χρόνια, τότε ο ΑΠΟΕΛ μπορεί να νιώθει δικαιωμένος για τις κινήσεις του και για το γεγονός ότι επιτυγχάνει τους στόχους του εντός και εκτός συνόρων. Έστω, κι αν σε κάποιες περιπτώσεις έδωσε υπερβολικό χρήμα σε ποδοσφαιριστές οι οποίοι δεν μπόρεσαν να προφέρουν τα αναμενόμενα.

H Omada έκανε τη δική της έρευνα και σας παρουσιάζει και τις 91 μεταγραφές που έκαναν οι «γαλαζοκίτρινοι» από το 2013 και έπειτα, που ανέλαβε την προεδρία του ΑΠΟΕΛ ο Πρόδρομος Πετρίδης.

Οι 91 μεταγραφές σε 7 σεζόν

Τα νούμερα ζαλίζουν όσον αφορά την ποσότητα των μεταγραφών. Σ’ αυτές τις 7 μεταγραφικές περιόδους ο ΑΠΟΕΛ, έχει αποκτήσει  91 ποδοσφαιριστές. Κάποιοι βέβαια έχουν διπλές εγγραφές καθώς πρώτα ήρθαν ως δανεικοί και μετά αποκτήθηκαν ως κανονικές μεταγραφές. Ακόμα κι’ αν αφαιρέσουμε αυτές τις μεταγραφές, το νούμερο των εισερχόμενων είναι τεράστιο. Ο ΑΠΟΕΛ αποκτά κατά μέσο όρο 13 ποδοσφαιριστές κάθε σεζόν. Πάνω από μία 11άδα δηλαδή.

Εννοείται πως κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει ποια μεταγραφή θα είναι πετυχημένη και ποια αποτυχημένη. Όλες γίνονται με την ελπίδα ότι θα «βγουν», όμως στο ποδόσφαιρο είναι αδύνατο ν γίνει κάτι τέτοιο. Οι ειδικοί λένε ότι αν πετύχεις στο 60—70% των μεταγραφών σου είναι ένα πολύ καλό στατιστικό.

Πάμε να δούμε τι έκανε την πενταετία επί Πρόδρομου Πετρίδη ο ΑΠΟΕΛ όσον αφορά το κεφάλαιο «μεταγραφές».

Σεζόν 2013-14: Ντε Βινσέντι, Βινίσιους , Πιέρος Σωτηρίου και οι υπόλοιποι δέκα…

Σέζαρ Σαντιν: Ο Βραζιλιάνος ήρθε στον ΑΠΟΕΛ από την Κοπεγχάγη για να καλύψει το κενό που  άφησε ο Αίλτον Αλμέιδα. Δεν πρόσφερε τα αναμενόμενα αφού σε 20 συμμετοχές σκόραρε 6 τέρματα.

Κωστάκης Αρτυματάς: Ήρθε από την Ένωση με πολλές περγαμηνές και ως ένα νεαρό ταλέντο που έχει να δώσει αρκετά στο ποδόσφαιρο και ειδικά στον χώρο του κέντρου. Περιορίστηκε σε λίγες παρουσίες στην εντεκάδα του ΑΠΟΕΛ την πρώτη του χρονιά. Τον πίστεψαν όμως…

Πιέρος Σωτηρίου: Άσχετο με το πώς εξελίχθηκε η πορεία του στους γαλαζοκίτρινους, όταν πρωτοήρθε είχε μόλις 5 συμμετοχές και 0 γκολ. Κάποιες φορές δέχθηκε αυστηρή κριτική από τους ΑΠΟΕΛίστες. Σιγά-σιγά πήρε τα πάνω του και αποδείχθηκε «χρυσή» κίνηση με τα χρήματα που έβαλε στα ταμεία της η ομάδα.

Κρίστιαν Ντα Σίλβα: Ο Μποαβεντούρα είχε αποτελέσει παρελθόν και στον Αρχάγγελο έψαχναν ένα άξιο αντικαταστάτη του. Πολύ λίγα πράγματα από τον Βραζιλιάνο.

Κακά: Γνωστός από την παρουσία του στην Ομόνοια όσο και από την προηγούμενη παρουσία του το 2011/12 στον ΑΠΟΕΛ. Αξιόπιστη λύση για την άμυνα καθώς και μεγάλη εμπειρία από το Γερμανικό πρωτάθλημα όπου αγωνίστηκε στην Χέρτα Βερολίνου. Δεν έπαιξε πολύ αλλά σκόραρε τρία γκολ.

Ζοάο Γκιγιέρμε Αμορίν: Η άφιξή του στον Αρχάγγελο και η προσφορά του κρίνεται θετική. Ο Αμορίν ήρθε καρφωτός για την 11άδα, αφού είχε φούλ σεζόν στην Πορτογαλική Μαρίτιμο.

Τόμας Ντε Βινσέντι: Ότι και να πούμε γι’αυτή την μεταγραφή είναι λίγο. Λίρα εκατόν, αποδείχτηκε για τους γαλαζοκίτρινους. Ποιοτικός παίχτης, με μια τεράστια προσωπικότητα και εκπληκτικά χαρακτηριστικά στο παιχνίδι του. Τι άλλο να έκανε στην πρώτη του σεζόν στον ΑΠΟΕΛ. Σε 16 ματς «είδε» δίχτυα 12 φορές.

Τιάγκο Γκόμες: Το να φέρνεις ποδοσφαιριστή όπου είχε θητεία στα αγγλικά γήπεδα σημαίνει πως ποιοτικά υπερέχει. Αυτό δεν ίσχυσε ποτέ μιας και ο Πορτογάλος μέσος είχε πολύ χαμηλές επιδόσεις και ήταν επιρρεπής σε τραυματισμούς

Βινίσιους: Μεγάλη μορφή στο χώρο του κέντρου μέχρι και σήμερα. Αυτό λέει πολλά για το τι προσφέρει στο χώρο του κέντρου με τη δουλειά που κάνει. Κατάφερε να «ενωθεί» με τον Νούνο Μοράις και να τα βρουν μεταξύ τους τέλεια.

Κίλιαν Σιέριταν: Τραγούδι αρκετές φορές έγινε στα χείλη των οπαδών του Θρύλου. Όχι για τις επιδόσεις του όμως αλλά για την εξωαγωνιστική του πλευρά που ήταν ένας παίκτης σημαντικός για τα αποδυτήρια, ενώ και αγωνιστικά μπορούσε να δώσει περισσότερα.

Ίσμα Γκονσάλβες: Πολλά ακούστηκαν για τον Πορτογάλο επιθετικό. Τα εξωγηπεδικά του παραστρατήματα όμως ανάγκασαν τη διοίκηση να τερματίσει τη συνεργασία μαζί του.

Έλντερ Καμπράλ: Μια από τα ίδια με τον Ίσμα. Δεν έδωσε τα αναμενόμενα και σε συνδυασμό με τις βραδινές εξόδους με τον πολύ καλό του φίλο Ίσμα, δεν κατάφεραν να προσφέρουν σχεδόν τίποτα.

Χρίστος Πιπίνης: Ήρθε στον ΑΠΟΕΛ, για να δώσει τις λύσεις όταν η ομάδα θα χρειαζόταν βοήθεια στα μετόπισθεν. Το ποδοσφαιρικό μπάκαπ που λέμε, με συμπαθητική παρουσία.

ΟΝΟΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΓΚΟΛ
Σέζαρ Σαντίν 20 6
Κωστάκης Αρτυματάς 9 0
Πιέρος Σωτηρίου 5 0
Κρίστιαν Ντα Σίλβα 4 0
Κακά 6 3
Ζοάο Αμορίν 28 3
Τόμας Ντε Βινσέντι 16 12
Τιάγκο Γκόμες 15 0
Βινίσιους 32 5
Κίλιαν Σιέριταν 26 5
Ίσμα Γκονσάλβες 10 3
Έλντερ Καμπράλ 7 0
Χρίστος Πιπίνης 10 0

Σεζόν 2014-15: Ρίσε, Τζιμπούρ, Εφραίμ και οι ποιότητα που είχαν…

Μάρτιν Λάνιγκ: Οι Γερμανοί φημίζονται για την πειθαρχία τους. Έτσι και αυτός πειθαρχημένος στη δουλειά του στο χώρο του κέντρου. Άργησε όμως πολύ να μπει στο πετσί της ομάδας.

Καρλάο: Ο Βραζιλιάνος είναι ίσως ο κορυφαίος κεντρικός που πέρασε από το νησί μας τα τελευταία χρόνια. Εκπληκτικά χαρακτηριστικά. Ανίκητος στο ψηλό παιχνίδι, εξαιρετικά αμυντικά αντανακλαστικά και τεχνίτης με την μπάλα.

Τζον Αρνε Ρίσε: Δεν μπορούμε να πούμε και πολλά-πολλά για τον Νορβηγό. Μεγάλη καριέρα με εξαιρετικές παραστάσεις και κάτοχος Τσάμπιονς Λιγκ! Έκανε την διαφορά στο παιχνίδι του ΑΠΟΕΛ.

Βαλμίρ Ναφίου: Ο νεαρός αποκτήθηκε από το Αμβούργο σαν επένδυση. Τελικά δεν έπεισε και έφυγε ένα χρόνο μετά.

Νικόλας Ιωάννου: Άλλη μια επένδυση, στο χώρο της άμυνας αυτή την φορά. Μικρός ο χρόνος της συμμετοχής του, δείχνοντας όμως πολύ καλά στοιχεία για μία μεγάλη καριέρα.

Ραφίκ Τζιμπούρ: Ο Αλγερινός βοήθησε τα μέγιστα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Πολύ καλές εμφανίσεις και αρκετά τέρματα. Επιβεβαίωσε το τίτλο του «killer».

Άλεξ Κωνσταντίνου: Ο νεαρός ήρθε στο ΑΠΟΕΛ μετά από μια πολύ καλή σεζόν που είχε στον Απόλλωνα. Ταχύτητα, διείσδυση και επιθετικά ξεσπάσματα ήταν τα χαρακτηριστικά του. Όμως, δεν έπεισε με την παρουσία του.

Γιώργος Εφραίμ: Άλλη μια ποιοτική μεταγραφή που προχώρησαν οι γαλαζοκίτρινοι. Από τους πιο ποιοτικούς Κύπριους ποδοσφαιριστές. Πολύ καλός τεχνίτης και με εξυπνάδα στο παιχνίδι του, βοηθά τα μέγιστα μέχρι και σήμερα.

Τάσος Παπάζογλου: Ήρθε σαν μπάκαπ στην ομάδα. Καλή λύση για παιχνίδια με θεωρητικά κατώτερους αντιπάλους.

Μάριος Μπεχλιβάνης και Μιχάλης Χαραλάμπους: Οι δύο νεαροί ξεχώρισαν και η ομάδα του ΑΠΟΕΛ προχώρησε στην απόκτηση τους. Δεν είχαν καθόλου παραστάσεις με την ομάδα.

ΟΝΟΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΓΚΟΛ
Μάρτιν Λάνιγκ 13 2
Καρλάο 20 0
Τζον Αρνε Ρίσε 25 4
Βαλμίρ Ναφίου 10 1
Νικόλας Ιωάννου 3 0
Ραφίκ Τζιμπούρ 26 14
Άλεξ Κωνσταντίνου 1 0
Γιώργος Εφραίμ 24 4
Τάσος Παπάζογλου 9 0
Μάριος Μπεχλιβάνης 1 0
Μιχάλης Χαραλάμπους 0 0

Σεζόν 2015-16: Καβενάκι, Γιαννιώτας και Μιλάνοφ έδωσαν τον ΤΙΤΛΟ...

Ζίφκο Μιλάνοφ: Ο Βούλγαρος είναι αναμφίβολα ένας εξαιρετικός μπακ. Κάλυψε και με το παραπάνω το καινό του Μάριο Σέρτζιο. Πολλοί χαρακτηρίζουν το παιχνίδι του ίδιο με του Σάββα Πουρσαιτίδη.

Ματέους Πιατκόφσκι: Ο Πολωνός ήρθε στον ΑΠΟΕΛ ως ο πρώτος σκόρερ της Πολωνικής, Γιαγκελόνια. Έκανε μια πολύ καλή χρονιά στην χώρα του αλλά έμεινε εκεί. Αποδείχτηκε ανήμπορος να μπει στους ρυθμούς της ομάδας και να προσφέρει.

Σεμίρ Στίλιτς: Ο Βόσνιος είναι παιχταράς. Τι έγινε όμως και δεν έπιασε στους πρωταθλητές δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά. Πολύ καλός τεχνίτης με την μπάλα, ωραίες κάθετες πάσες. Το κλασσικό δεκάρι που λέμε. Πέρασε και αυτός απαρατήρητος όμως και έφυγε αποτυχημένος αν και ακριβοπληρωμένος.

Κωνσταντίνος Μακρίδης: Λίγοι ποδοσφαιριστές επιστρέφουν στις ομάδες τους όπου ανδρώθηκαν ποδοσφαιρικά και να μπορέσουν να προσφέρουν ουσιαστικά. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι ο Μακρίδης.

Εστρέλα: Άλλη μια προσπάθεια επένδυσης από τον ΑΠΟΕΛ. Και εδώ πέρασε και δεν… ακούμπησε.

Τζόρντι Κόδινα: Ο Ισπανός ήρθε στο Θρύλο, περιμένοντας να παίξει και να βρει τον εαυτό του. Μεγάλη καριέρα στην Ισπανία, που στην Κύπρο δεν αγωνίστηκε καν στο πρωτάθλημα. Μερικά αγωνιστικά λεπτά σε κάποια φιλικά προετοιμασίας.

Τσόκο: ΗΛΘΟΝ-ΕΙΔΟΝ ΚΑΙ ΑΠΗΛΘΟΝ! Έτσι λέει η έκφραση! Ο Βραζιλιάνος ήρθε, είδε την χώρα μας και έφυγε. Καλές διακοπές έπρεπε να πούμε στον άνθρωπο.

Φερνάντο Καβενάκι: ΟΠΛΟ ΠΟΛΥΒΟΛΟ. Δεν χρειάζονται συστάσεις για τον Αργεντινό. Απλά έπαιρνε την μπάλα και σκόραρε. Τίποτα λιγότερο τίποτα περισσότερο. Απίστευτη μεταγραφή με τεράστιο κόστος. Άξιζε όμως τα λεφτά του!

Μποι Βάτερμαν: Συζητήθηκαν όσο λίγοι στον Αρχάγγελο. Τελικά ο Ολλανδός δικαιώθηκε και πήρε το χρίσμα κάτω από τα δοκάρια της ομάδας. Άξιον αναφοράς για τον κίπερ του ΑΠΟΕΛ είναι ότι ξέρει και μπάλα εκτός από να την κόβει βάζοντας στον πάγκο τον μεγάλο Πάρντο.

Ινάκι Αστίθ: Ο Βάσκος έδωσε στην ομάδα όσα μπορούσε. Απλός αμυντικός παλαιάς σχολής, έδωσε όσα ήξερε.

Γιάννης Γιαννιώτας: Ο Έλληνας χαφ αποκτήθηκε με την μορφή δανεισμού. Ήρθε τον Γενάρη σεληνιασμένος και άλλαξε κατακόρυφα την πορεία της ομάδας. Μπήκε στην ομάδα την καταλληλότερη στιγμή και βοήθησε πάρα πολύ.

Λούις Λεάλ: Μεγάλες προσδοκίες από τον κόσμο και τον προπονητή. Δεν επιβεβαίωσε σε κανένα την αξία του και έφυγε γρήγορα.

Γιώργος Μερκής: Σκυλίσια άμυνα και κέρβερος. Ο Μερκής ήρθε στον Αρχάγγελο από τον Απόλλωνα και έχει προσφέρει αρκετά.

Βάντερ Βέιρα: Ο Βραζιλιάνος είχε μια γεμάτη αλλά και εξαιρετική χρονιά με την ΑΕΚ Λάρνακας. Πολύ γρήγορος με την μπάλα στα πόδια και εξαιρετικός τεχνίτης. Βοήθησε αρκετά με τις διεισδύσεις του και την επιτάχυνσή του, όμως περίμεναν πολύ περισσότερο στον Αρχάγγελο.

ΟΝΟΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΓΚΟΛ
Ζίφκο Μιλάνοφ 16 0
Ματέους Πιατκόφσκι 14 1
Σεμίρ Στίλιτς 16 3
Κωνσταντίνος Μακρίδης 14 0
Εστρέλα 1 0
Τζόρντι Κόδινα 0
Τσόκο 0 0
Φερνάντο Καβενάκι 18 19
Μποι Βάτερμαν 20
Ινάκι Αστίθ 16 0
Γιάννης Γιαννιώτας 17 5
Λούις Λεάλ 1 2
Γιώργος Μερκής 13 1
Βάντερ Βέιρα 30 6

Σεζόν 2016-17: Μπερτόλιο, Λάγο και αποτυχία στην ποιότητα..

Καρλίτος: Ήρθε στον Αρχάγγελο από την Δόξα. Μετά από μια πολύ καλή χρονιά με την ομάδα της Κατωκοπιάς, μετακόμισε στον ΑΠΟΕΛ. Δεν πρόλαβε να δείξει τίποτα αφού αποχώρισε πολύ γρήγορα από την ομάδα.

Λορένζο Εμπεσίλιο: Ο Ολλανδός είναι ποιοτικός ποδοσφαιριστής. Απέδειξε ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά στο χώρο του κέντρου. Όμορφο παιχνίδι κατοχής με ωραίες πάσες.

Αντρέα Ορλάντι: Ήρθε στον ΑΠΟΕΛ από την «κυρία». Οι καλές του εμφανίσεις και οι λύσεις που έδωσε στο χώρο του κέντρου στην Ανόρθωση, ώθησαν στην μεταγραφή του. Δεν κατάφερε να προσφέρει αυτά για τα οποί αποκτήθηκε.

Νταβίντ Μπαράλ: Ήρθε στον Αρχάγγελο από την Ισπανία. Μεγάλη θητεία στα Ισπανικά γήπεδα με καλές παραστάσεις. Δεν έδειξε και κάτι ουσιαστικό μιας και κινήθηκε στην μετριότητα.

Φακούντο Μπερτόλιο: Για τον χαμένο αντικαταστάτη του Ντε Βινσέντι ήρθε στην Κύπρο. Τα πολλά προβλήματα τραυματισμού που αντιμετωπίζει συχνά τον καθιστούν ανήμπορο να βοηθήσει.

Καζίμ Λατσι: Έκανε ένα χρόνο τουρισμό στην Κύπρο και έφυγε.

Ρομπέρτο Λάγο: Ποιοτικός αριστερός μπακ. Ξέρει πότε θα επιτεθεί και τον τρόπο να γίνει επικίνδυνος. Καλές επιστροφές και καλή αμυντική λειτουργία, βοήθησαν στην σωστή λειτουργία στην ομάδα.

Σεντρίκ Γιαμπερέ: Ήρθε για να αντικαταστήσει τον Καρλαό όταν αποχώρισε τον Ιανουάριο. Μεγάλη προοπτική, αλλά έμεινε στον κακό του εαυτό. Δεν έπεισε και αποχώρησε το επόμενο καλοκαίρι.

Ρενάν Μπρεσσάν: Του δόθηκαν ευκαιρίες αλλά δεν κατάφερε να δείξει απολύτως τίποτα. Κατώτερος τον περιστάσεων και αυτός.

Κύπρος Χριστοφόρου: Οι καλές του εμφανίσεις με τον Άρη Λεμεσού, έκαναν τον ΑΠΟΕΛ να κινηθεί για την απόκτηση του. Δεν πήρε τις ευκαιρίες που ήθελε και αποχώρησε.

Ρότζερ Κάνιας: Η προσθήκη του στο ρόστερ του ΑΠΟΕΛ ήταν θετική. Αθόρυβος στον χώρο του κέντρου με σωστές τοποθετήσεις. Βοήθησε αρκετά στο ανασταλτικό χώρο του κέντρου.

Ντε Καμάργκο: Μεγάλη καριέρα στα γήπεδα της Γερμανίας και του Βελγίου. Ποιοτικός ποδοσφαιριστής που έχει το γκολ. Μπορεί να παίξει με πλάτη στην αντίπαλη άμυνα και η πρώτη του χρονιά κρίνεται θετικότατη.

ΟΝΟΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΓΚΟΛ
Καρλίτος 0 0
Λορένζο Εμπεσίλιο 8 2
Αντρέα Ορλάντι 9 0
Νταβίντ Μπαράλ 12 3
Φακούντο Μπερτόλιο 26 5
Καζίμ Λατσί 0 0
Ρομπέρτο Λάγο 17 0
Σεντρίκ Γιαμπερέ 7 1
Ρενάν Μπρεσάν 7 1
Κύπρος Χριστοφόρου 2 0
Ρότζερ Κάνιας 13 1
Ντε Καμάργκο 27 10

Σεζόν 2017-18: Το ρεκόρ του Σαλάι, ο Ποτέ και οι τέσσερις ΆΣΣΟΙ στο ρόστερ

Ρολάντ Σαλάι: Ο νεαρός Ούγγρος αποτελεί την μεταγραφή ρεκόρ για τον ΑΠΟΕΛ. Η Πούσκας ζήτησε το ποσό κοντά στο 1.500.00 και το πήρε. Χρειάζεται δουλειά ακόμη σε πολλούς τομείς. Έδειξε ότι μπορεί να φτάσει ψηλά και σίγουρα χρειάζεται και χρόνο για να προσαρμοστεί και να βγάλει στο γήπεδο αυτά για τα οποία αποκτήθηκε.

Αντρέας Μακρής: Στην προηγούμενη του θητεία ο Μακρής έδειξε καλά στοιχεία στην Ανόρθωση. Λίγος χρόνος συμμετοχής για την ώρα, όμως αναμένεται να πάρει περισσότερες ευκαιρίες στο μέλλον.

Χεσούς Ρουέδα: Ο Ισπανός είναι ογκόλιθος στα μετόπισθεν της ομάδας. Δίνει τις λύσεις στο αμυντικό κομμάτι και σε συνδυασμό με τον τεράστιο Καρλάο είναι εξαιρετικό δίδυμο .

Τόμυ Όαρ: Από την στιγμή που δεν γράφτηκε στο κατάλογο για το Τσάμπιονς Λίγκ… χάθηκε!

Μίκαελ Ποτέ: Αξία ανεκτίμητη! Ο φορ από τον Μπενίν μπορεί να σκοράρει με οποιοδήποτε τρόπο είναι δυνατόν. Επιθετικός που ξέρει που να στηθεί για να πάρει την μπάλα, να σπάσει την μπάλα και να δημιουργήσει. Είχε κάποια θέματα στο ξεκίνημα της χρονιάς, όμως τώρα άρχισε να κάνει τη δουλειά που ξέρει πολύ καλά. Να σκοράρει…

Μηνάς Αντωνίου: Ο νεαρός είχε μια γεμάτη χρονιά με τον Άρη. Λίγες παραστάσεις με την φανέλα του «θρύλου». Όσες φορές χρειάστηκε απέδειξε ότι μπορεί.

Πραξιτέλης Βούρος: Ο νεαρός Έλληνας αμυντικός απ’ ότι φαίνεται ότι θα πάει ψηλά! Χρειάστηκε σε αρκετές περιπτώσεις να αγωνιστεί ελέω του τραυματισμού του Μιλάνοφ και τα πήγε περίφημα.

Γκάγιας Ζαχίντ: Ο Πακιστανός με Νορβηγικό διαβατήριο μπορεί να δώσει πολλά. Είναι αρχή για να τον κρίνουμε αυστηρά. Και εδώ ο ΑΠΟΕΛ επένδυσε χρήματα και περιμένει περισσότερα στο μέλλον.

Λούκας Σόουζα: Στην ΑΕΛ έδειξε ότι μπορεί να κάνει πολλά στον χώρο του κέντρου. Η αρχική του παρουσία δεν ήταν η καλύτερη, όμως δείχνει ν' αποτελεί ένα από τα βασικά γρανάζια στο χώρο του κέντρου. 

Ραούλ Γκουδίνιο: Για πολλούς δεν υπάρχει λογική στην μεταγραφή του νεαρού πορτιέρο από την Πόρτο. Χρειάστηκε για λίγο αλλά χρειάζεται μπόλικη δουλειά.

Ράφαελ Ρομό: Αποκτήθηκε από την ΑΕΛ στην οποία έκανε εξαιρετικά παιχνίδια. Δόθηκε δανεικός στο Βέλγιο και έχει καταφέρει πολλές φορές να βρεθεί στο επίκεντρο Ανακοινώθηκε η κοινή λύση της συνεργασίας του με τους γαλαζοκιτρίνους.

Αγκουστίν Φαρίας: Ο 30χρονος Αργεντινός δεν ήρθε σαν το μεγάλο όνομα στον ΑΠΟΕΛ. Ήρθε για να δώσει ανάσες στους παίχτες του κέντρου και κυρίως του Μοράις.

Νεόφυτος Μιχαήλ: Ο νεαρός πορτιέρο αποκτήθηκε από την Νέα Σαλαμίνα. Δόθηκε απευθείας δανεικός στον Άρη Λεμεσού, για να πάρει λεπτά συμμετοχής.

Νουαζέτ Πέρεθ: Ο 33χρονος Ισπανός κλήθηκε την υστάτη να καλύψει το κενό του τραυματία Βάτερμαν. Μέχρι στιγμής δείχνει να τα καταφέρνει στο έπακρο. Έκανε ντεμπούτο μέσα στο Ντόρτμουντ και έδειξε ότι παρά την αποχή του έχει τα φόντα να βοηθήσει σημαντικά.

ΟΝΟΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΓΚΟΛ
Ρολάντ Σαλάι 29 9
Αντρέας Μακρής 2 2
Χεσούς Ρουέδα 7 0
Τόμυ Οάρ 2 0
Μίκαελ Ποτέ 7 5
Μηνάς Αντωνίου 2 0
Πραξιτέλης Βούρος 6 0
Γκάγιας Ζαχίντ 8 1
Λούκας Σόουζα 6 0
Ραούλ Γκουδίνιο 2
Ράφαελ Ρομό 0
Αγκουστίν Φαρίας 4 0
Νεόφυτος Μιχαήλ 0
Νουαθέτ Πέρεζ 1

Σεζόν 2018-19: Το άστρο του Τάμαρι, ήταν αρκετό

Μούσα Αλ Τάμαρι: Με διαφορά το μεγαλύτερο ταλέντο που πέρασε από τα Κυπριακά γήπεδα. Ο Ιορδανός άσσος κατάφερε μέσα στον ένα χρόνο παρουσίας του στα γήπεδά μας να γίνει μέχρι και σύνθημα στο στόμα των φίλων του ΑΠΟΕΛ. Η κατάληξη αυτού του ποδοσφαιριστή συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρων στην ιστορία του συλλόγου αφού το ποσά που ακούγονται είναι τεράστια σε περίπτωση πώλησης του. 

Ρόμαν Μπέζιακ: O Σλοβένος επιθετικός ήρθε στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου για να δώσει λύσεις στο επιθετικό κομμάτι. Αν και είναι περιορισμένων δυνατοτήτων είναι επιθετικός που τιμά τα χρήματα που παίρνει. 

Αντόνιο Γιάκολις: Ο Κροάτης εξτρέμ ήταν το μεταγραφικό «μπαμ» του Ιανουαρίου. Ήρθε στον ΑΠΟΕΛ μετά από την εκπληκτική του παρουσία στον Απόλλωνα. Δεν κατάφερε ακόμη να δείξει τις πραγματικές του δυνατότητες αφού ο Τραμετσάνι τον «βάφτισε» δεξί μπακ.

Γιόχαν Ταβάρες: Ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός ήρθε, είδε και απήλθε. Με παρουσία στην Κύπρο για 3 ολόκληρους μήνες, πήρε τον δρόμο για την πατρίδα του.

Ρέζα Γκουτσανεζάντ: Ο Ιρανός ήρθε να φορτώσει τα αντίπαλα δίκτυα με τέρματα. Στην τελική φόρτωσε μόνο τα ταμία των γαλαζοκιτρίνων αφού δεν κατάφερε να προσφέρει τίποτα, αποχωρώντας το φετινό καλοκαίρι.

Άλεξ Κωνσταντίνου: Επέστρεψε στον Αρχάγγελο λόγω ανάγκης Κυπρίων ποδοσφαιριστών. Αποχώρησε χωρίς συμμετοχή.

Λέο Νατέλ: Τα πρώτα συμπεράσματα αρνητικά. Όταν ο Βραζιλιάνος φόρτσαρε έκλεισε στόματα,  μετατρέποντας τον εαυτό του σε αναπόσπαστο κομμάτι της περσινής επιτυχίας του ΑΠΟΕΛ.

Σάββας Γκέντζογλου: Ήρεμη δύναμη, σταθερότητα και ασταμάτητο τρέξιμο συνάδουν τα προσόντα του Έλληνα ποδοσφαιριστή. Αμφισβητήθηκε αρκετά μέχρι που του δόθηκε η ευκαιρία να δείξει τι αξίζει.

Μπαουτίστα Κασίνι: Ο Αργεντινός κατέβηκε δανεικός στο νησί μας για να πάρει παιχνίδια στα πόδια του. Δεν κέρδισε την εμπιστοσύνη των προπονητών του με αποτέλεσμα να αποχωρήσει με λίγες συμμετοχές. 

Μίκαελ Φακινέτι: Μεταγραφή Ιανουαρίου και αυτός. Φιλότιμο αριστερό μπακ που έδωσε όσα μπορούσε να δώσει αλλά αποχώρησε στο τέλος της σεζόν. 

Νόρμπερτ Μπάλογκ: Ο Ούγγρος 23χρονος άσσος βλέπει τον κόσμο από τα 197 εκατοστά. Το παράδοξο δεν ξεχώρισε με το ύψος του αλλά με την υψηλή ποιότητα και ποδοσφαιρική αντίληψη που διαθέτει. Έδωσε αρκετά σημαντικά τρίποντα στους πρωταθλητές.

Αντρέ Βιντιγκάλ: Μια ακόμη επένδυση του Ιανουαρίου. Ο νεαρός Πορτογάλλος ήρθε στον Αρχάγγελο ως δανεικός για 1,5 χρόνο. Χρειάζεται αρκετή δουλειά ακόμη μέχρι να ανεβεί επίπεδο.

Καζού: Έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο 3-5-2 του Τραμετσάνι που άλλαξε την τραγική εικόνα του ΑΠΟΕΛ στην μετα-Μπαλταζάρ εποχή. Πέτυχε σημαντικά τέρματα ειδικά στην Ευρώπη. Τη φετινή σεζόν επέστρεψε στη Σάντος, η οποία τον πούλησε στην Μπράγκα. 

Τόμας Ντε Βισνέντι: Επέστρεψε στην μεγάλη του αγάπη μετά από δυο χρόνια απουσίας. Πλέον αρχίζει σιγά σιγά να βρίσκει τον εαυτό του. Με την φυγή και του Νούνο Μοράις θεωρείται ο φυσικός ηγέτης των γαλαζοκιτρίνων.

ΟΝΟΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΓΚΟΛ
Μούσα Αλ Τάμαρι 24 9
Ρόμαν Μπέζιακ 7 7
Αντόνιο Γιάκολις 12 2
Γιόχαν Ταβάρες 5 1
Ρέζα Γκουτσανεζάντ 10 2
Άλεξ Κωνσταντίνου 0 -
Λέο Νατέλ 26 8
Σάββας Γκέντζογλου 15 0
Μπαουτίστα Κασίνι 3 0
Μίκαελ Φακινέτι 4 0
Νόρμπερτ Μπάλογκ 12 2
Αντρέ Βιντιγκάλ 9 1
Καζού 25 0
Τόμας Ντε Βισνέντι 12 4

Σεζόν 2018-19: Από το άστρο του Τάμαρι στην ποιότητα των Μάτιτς και Σάβιτς

Βουγιαντίν Σάβιτς: Ερωτηματικά ακόμη και τώρα προκαλεί το πως άφησε τον Σέρβο κεντρικό αμυντικό ο Ερυθρός Αστέρας. Ο Σάβιτς είναι ποδοσφαιριστής που ανεβάζει επίπεδο την άμυνα των γαλαζοκιτρίνων.

Ίταλο: Ήρθε δανεικός και στάλθηκε απευθείας στην Δόξα. Δεν υπάρχει ακόμη δείγμα γραφής του.

Χρίστος Σιέλης: Νεαρός, υποσχόμενος με αρκετές περγαμηνές. Χρειάζεται χρόνο και παιχνίδια στα πόδια του. 

Κέβιν Λαφράνς: Από την αρχηγία της ΑΕΛ, φόρεσε την φανέλα του ΑΠΟΕΛ αλλά για.. λίγο. Λόγω του προβλήματος που αντιμετώπιζαν οι γαλαζοκίτρινοι στην λίστα των μη κοινοτικών αποχώρησε δανεικός στην Πάφο.

Στέφανος Μουκτάρης: Την ίδια κατάληξη με τον Ίταλο. Στάλθηκε στην Δόξα για να πάρει παιχνίδια στα πόδια του. 

Ζοαοζίνιο: Από την πρώτη μέρα που έβαλε την υπογραφή του όλοι τον είχαν τελειωμένο. Ο ίδιος θέλησε να κλείσει στόματα μετά την πρώτη του εμφάνιση που ήταν εκπληκτικός.

Ντράγκαν Μιχαήλοβιτς: Πολυεργαλίο στον χώρο της άμυνας. Πολύ ποιοτικός στα δεξιά δίνει αρκετά τρεξίματα.

Άλεφ: Ήρθε ως η μεταγραφή μπαμ του καλοκαιριού. Δεν πρόσφερε τα αναμενόμενα ακόμη αλλά δεν έχει πάρει και χρόνο συμμετοχής.

Λίνους Χαλένιους: Επιθετικές λύσεις θέλουν να έχουν στον ΑΠΟΕΛ με τον Σουηδό να δίνει κάτι διαφορετικό στο παιχνίδι του. Χρειάζεται και αυτός χρόνο για να κριθεί.

Βιντ Μπέλετς: Λίρα εκατό για το ΑΠΟΕΛ. Ο κήπερ από την Σαμπτόρια εμπνέει εμπιστοσύνη κάτω από τα δοκάρια.

Άντριγια Πάβλοβιτς: Επιθετική λύση γεμάτη ποιότητα από τον Σέρβο. Δανεικός από την Ραμπίντ Βιέννης θα δώσει πάρα πολλά στο φετινό ΑΠΟΕΛ.

Ομάρ Χάνι: Αρκετοί λένε πως είναι επιπέδου του Τάμαρι. Χρειάζεται χρόνο και αγώνες ο νεαρός για να δείξει αν μπορεί να ανταποκριθεί.

Ούρος Μάτιτς: Δανεικός και αυτός από την Κοπεγχάγη. Δίνει τεράστια ποιότητα στο χώρο του κέντρου. Πέτυχε ίσως το πιο σημαντικό τέρμα της χρονιάς για τον ΑΠΟΕΛ απέναντι στην Καραμπάχ.

Αυτές είναι και οι 91 κινήσεις του ΑΠΟΕΛ επί προεδρίας Πρόδρομου Πετρίδη. Το συνολικό κόστος τους τεράστιο, όμως όσο οι «γαλαζοκίτρινοι» πετυχαίνουν στην Ευρώπη θα έχουν την οικονομική άνεση να ξοδεύουν.

Φέτος, έγιναν εκ νέου ανοίγματα στην αγορά ποδοσφαιριστών. Ο ΑΠΟΕΛ επενδύει σε ποδοσφαιριστές με στόχο να συνεχίσει την παντοκρατορία του και να κερδίσει άλλο ένα τίτλο. Γι’ αυτό ήρθαν όλοι αυτοί οι ποδοσφαιριστές. Διαφορετικά θα φύγουν ως αποτυχημένοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Αυλαία για την δέκατη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Κέρδισε την ΑΕΛ με κορυφαίο τον Blackmon ο ΑΠΟΕΛ
Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς
Λέουβενμπεργκ: Πονάει ο αποκλεισμός, όμως θα προχωρήσουμε σε μια νέα σεζόν με καλύτερα αποτελέσματα
Το μήνυμα του Τάνκοβιτς για την ιστορική πρόκριση-«Είμαστε στον τελικό με ψηλά το κεφάλι»
ΒΙΝΤΕΟ: Ανακοίνωσε το νέο του προπονητή ο ΑΣΙΛ
Τέλος από την Ανόρθωση ο Σέρχιο Τεχέρα
Οι 18 υποψηφιότητες για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΛ
ΒΙΝΤΕΟ: Το μήνυμα βουλευτή για την ιστορική πρόκριση της Πάφου στον τελικό
Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστική στο δεύτερο γκρουπ