Οι πέντε αξέχαστες στιγμές του Σωφρόνη στον πάγκο του Απόλλωνα

Τη νύφη της οδυνηρής ήττας από την Αϊντχόφεν στα πλέι οφ αλλά και του αποκλεισμού από το Γιουρόπα Λιγκ, πλήρωσε ο προπονητής του Απόλλωνα, Σωφρόνης Αυγουστή, ο οποίος εδώ και τρεις ημέρες αποτελεί παρελθόν από την ομάδα της Λεμεσού. Έπειτα από τρία σχεδόν χρόνια, ο Κύπριος τεχνικός αποχαιρετά μια ομάδα που κατάφερε να ζήσει μοναδικές στιγμές και ήταν 32 ονειρικοί μήνες για τον Απόλλωνα.

Μέσα σε αυτό το διάστημα, ο Κύπριος τεχνικός οδήγησε την ομάδα της Λεμεσού στην κατάκτηση ενός κυπέλλου (2017) και ενός Σούπερ Καπ (2017), συμμετείχε στον τελικό κυπέλλου το (2018), ενώ οδήγησε τον Απόλλωνα σε δυο διαδοχικές προκρίσεις στους ομίλους του Γιουρόπα Λίγκ (2017,2018). Μάλιστα, όπως τονίστηκε και στην ανακοίνωση αποδέσμευσης του Αυγουστή, μέσα από τους 144 αυτούς επίσημους αγώνες που καθοδήγησε την ομάδα, κατάφερε να αξιωθεί και να συμπεριληφθεί σ’ ένα από τους κορυφαίους προπονητές της Κύπρου ενώ πρόσφατα συγκαταλέγηκε στους 150 καλύτερους προπονητές του κόσμου! Το μόνο που δεν κατάφερε ωστόσο να πετύχει στην ομάδα της Λεμεσού ήταν η κατάκτηση ενός πρωταθλήματος. 

Σε αυτή τη γεμάτη πορεία του στον πάγκο του Απόλλωνα, ο Σωφρόνης Αυγουστή είχε καλές αλλά και αρνητικές στιγμές. Ως εκ τούτου, πάντοτε ζούσε την κάθε μια με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο και τον εκρηκτικό του χαρακτήρα. 

Η OMADA γυρίζει τον χρόνο πίσω και σάς υπενθυμίζει πέντε μαγικές στιγμές που έζησε ο Σωφρόνης Αυγουστή στον πάγκο του Απόλλωνα. 

  • Με δέκα ποδοσφαιριστές πήρε το 9ο και 2ο συνεχόμενο κύπελλο

Με τον ιδανικότερο τρόπο ολοκλήρωσε τη σεζόν 2016-17 ο Απόλλωνας, ο οποίος μετά τη νίκη του στον τελικό επί του ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ με 1-0, σήκωσε το κύπελλο στα ουράνια και πανηγύρισε το ένατο και δεύτερο διαδοχικό κύπελλο στην ιστορία του. Χρυσός σκόρερ του αγώνα, ήταν ο Πάολο Βινίσιους, ο οποίος με το τέρμα που πέτυχε χάρισε το τρόπαιο στην ομάδα της Λεμεσού απέναντι στον ΑΠΟΕΛ που διεκδικούσε το νταμπλ. Αξίζει να σημειωθεί, ότι στον συγκεκριμένο τελικό οι γαλάζιοι αγωνίζονταν με αριθμητικό μειονέκτημα για το τελευταίο ημίωρο της αναμέτρησης, καθώς στο 60' δέχθηκε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Άλεξ Ντα Σίλβα.

  • Η αξέχαστη τεσσάρα επί του ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ

Σαν σίφουνας είχε περάσει από το ΓΣΠ ο Απόλλωνας για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος CYTA την αγωνιστική περίοδο 2017/18, που διέσυρε τον ΑΠΟΕΛ με 4-0. Η ομάδα της Λεμεσού, έπιασε στον... ύπνο τους γαλαζοκίτρινους και πέτυχε τρία γκολ μέσα στο πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης. Τα γκολ για την ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή πέτυχαν οι Ζελάγια, Γιάκολις, Παπουλής και Μάγκλιτσα. Για την ιστορία, ο Απόλλωνας παρέμεινε αήττητος για 12ο σερί παιχνίδι κόντρα στον ΑΠΟΕΛ και είχε ανέβει στην κορυφή της βαθμολογίας μετά την τεσσάρα που πέτυχε. 

  • Πάτησε τη Βασιλεία και πήρε την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ

Την πρόκριση για 4η φορά στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ πανηγύρισε ο Απόλλωνας στις 30 Αυγούστου 2018, μετά την επικράτησή του με 1-0 της Βασιλείας στο ΓΣΠ. Στον πρώτο αγώνα οι γαλάζιοι ηττήθηκαν με 3-2. Με αυτή τη νίκη της, η ομάδα της Λεμεσού άφησε εκτός διοργάνωσης της Βασιλεία έπειτα από 15 συναπτά χρόνια σε ευρωπαϊκούς ομίλους. Για την ιστορία το καθοριστικό τέρμα πέτυχε ο Χάμπος Κυριάκου στο 53', ενώ με το τέλος της αναμέτρησης, ο Σωφρόνης Αυγουστή δέχθηκε την πλήρης αποθέωση από τον κόσμο του Απόλλωνα, για την ιστορική πρόκριση που πέτυχε. 

  • Δεν φοβήθηκε ούτε τη Λάτσιο στο ΓΣΠ

Ιστορία έγραψε το βράδυ της 29 Νοεμβρίου του 2018 ο Απόλλωνας στο ΓΣΠ, καθώς μετά τη νίκη του επί της Λάτσιο με 2-0 έγινε η πρώτη κυπριακή ομάδα που κέρδισε αντίστοιχη ιταλική. Επίσης, διεύρυνε και το δικό της ρεκόρ η ομάδα της Λεμεσού, που είναι αήττητη απέναντι σε ιταλικές ομάδες εντός έδρας. Τα τέρματα για την ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή, πέτυχαν οι Φοπαλά (32') και Μάρκοβιτς (81'). 
 

  • Τους φόρεσε γαλάζια... γιλέκα και αποχαιρέτησε την Ευρώπη ο Απόλλωνας

Με τον πιο… όμορφο τρόπο ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ ο Απόλλωνας το 2018, που άλωσε το Βελοντρόμ με νίκη 3-1 επί της Μαρσέιγ στο φινάλε της κύριας φάσης της διοργάνωσης. Σκόρερς οι Μάγκλιτσα (8',30') και Στυλιανού (56'). Οι γαλάζιοι με την επιτυχία αυτή τερμάτισαν στην τρίτη θέση του όγδοου ομίλου, καθώς είχαν πάρει προηγουμένως και ισοπαλία (2-2) με τους Γάλλους στο ΓΣΠ, ενώ στο στάδιο της πρωτεύουσας κέρδισαν τη Λάτσιο (2-0). Επίσης, η ομάδα της Λεμεσού έβαλε στα ταμεία της άλλα 570 χιλιάρικα, όσα είναι το πριμ της UEFA για τη νίκη στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Η χωρητικότητα του νέου γηπέδου του ΑΠΟΕΛ, το κόστος και ο χρόνος παράδοσής του
Δάκρυσε ο επενδυτής για το νέο γήπεδο του ΑΠΟΕΛ-«Το όνειρο πρέπει να είναι πιο μεγάλο»
Σήκωσε το κύπελλο στο Futsal η ΑΕΛ και έκανε το νταμπλ
Θλίψη για Κρέσπο... Έχασε τον πατέρα του και φεύγει για Ισπανία
ΒΙΝΤΕΟ: Συγκινεί ο 92χρονος που έζησε την Ομόνοια από τη μέρα ίδρυσής της-«Είναι θρησκεία για τον κόσμο της»
Προχωρεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση η Ανόρθωση-Καθοριστικές οι επόμενες κινήσεις
Απάντησε για την αγαπημένη του ομάδα και τον παίκτη που λατρεύει ο Γκομίς-Όσα αποκάλυψε
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τους αγώνες της Παρασκευής
Η τοποθέτηση του Άρη για την ποινή στον Σπιλέφσκι-«Δεν ήταν σωστή η κόκκινη εξαρχής»