Θυμήθηκε τα... οκτώ γκολ που έπρεπε να βάλουν στην Ομόνοια ο Μιχαϊλοβιτς

Τη δική του άποψη για ένα από τα πιο μεγάλα παιχνίδια του κυπριακού ποδοσφαίρου, έδωσε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Ανόρθωσης και Ομόνοιας, Βέσκο Μιχαϊλοβιτς.

Μιλώντας στον Active, αναφέρθηκε στο επικείμενο παιχνίδι των δύο ομάδων, ενώ θυμήθηκε διάφορα περιστατικά από τα ντέρμπι μεταξύ των δύο συλλόγων, όταν ήταν ποδοσφαιριστής.

Το αρχικό του σχόλιο: «Τα τελευταία χρόνια ήταν απλός ένα παιχνίδι του πρωταθλήματος. Να περιμένουμε ένα πολύ μεγάλο ντέρμπι που αυτή τη στιγμή είναι οι πιο φορμαρισμένες ομάδες στο πρωτάθλημα, παρόλο που η Ομόνοια έχασε από την Πάφο. Δεν ξέρω αν οι 18 μέρες θα επηρεάσουν, δεν ξέρει κανείς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τιμούρ μου… και που είσαι ακόμα

«Είμαι ειλικρινείς. Ναι το περίμενα. Στην Ανόρθωση ήταν προπονητής ο Τιμούρ, ήμουν σίγουρος πως θα μπορούσε να φτιάξει μία καλή ομάδα που το δείχνει στο γήπεδο. Το ίδιο και στην Ομόνοια ήρθε ένας άνθρωπος που γνωρίζει από ποδόσφαιρο, γνωρίζει την αγορά και έφτιαξε ένα πολύ καλό σύνολο. Οπόταν ναι το περίμενα. Και οι δύο ξεκίνησαν πολύ καλά. Η Ανόρθωση έπαιξε με καλούς αντιπάλους, Απόλλωνα, Πάφο και έχασε μόνο δύο βαθμούς απέναντι στην ΑΕΛ στην Λεμεσό».

Έπειτα, κλήθηκε να σχολιάσει την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι δύο ομάδες. Αναφορικά με την Ανόρθωση είπε: «Μιλάμε για μία ομάδα με παίκτες έμπειρους σε κάθε θέση, με τακτική πειθαρχία και ξέρουν τι γνωρίζουν να κάνουν στο γήπεδο. Έχουν και ένα μεγάλο ηγέτη στην μεσαία γραμμή που είναι ο Ράγιος».

Για την ποιότητα της Ομόνοιας ανέφερε: «Ήρθαν πολύ καλοί παίκτες. Η αμυντική τετράδα που έχει πίσω και με τον τερματοφύλακα που είχαν, εκεί ήταν η μεγάλη η αλλαγή της Ομόνοιας. Είναι σύνολο με μεγάλη ποιότητα που ανά πάσα στιγμή έχει παίκτες που μπορούν να κάνουν την διαφορά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ο τερματοφύλακας της χρονιάς που… ανάγκασε την Πόρτο να χρυσοπληρώσει

Για το αν θα επηρεάσει ψυχολογικά την Ομόνοια οι τραυματισμοί των Παναγή και Ουζόχο: «Μπορεί και θετικά και αρνητικά. Οι παίκτες μπορεί να δώσουν το κάτι παράπανω και οι παίκτες να παίξουν και για αυτούς τους δύο. Δεν νομίζω να επηρεάσει, έχουν έμπειρους παίκτες που πέρασαν ξανά από τέτοιες στιγμές. Πιστεύω δεν θα επηρεάσει σε τέτοιο βαθμό».

Για το αν έχει λύσεις η Ανόρθωση μετά τον Ράγιος: «Είμαι σίγουρος ότι έχει λύση ο Τιμούρ. Σίγουρα είναι ποδόσφαιρο και θα έρθει η μέρα που ο Ράγιος δεν θα είναι καλός. Έχει λύσεις ο Τιμούρ και μέσα στην ενδεκάδα και έξω από αυτήν».

Για τους δύο προπονητές: «Μιλάμε για δύο ολοκαίνουριες ομάδες. Πιστεύω ότι ειδικά στην αρχή και από τη στιγμή που αυτή είναι η ενδεκάδα που κερδίζει τα παιχνίδια δεν χρειάζεται αλλαγές. Δεν βλέπω κανένα λόγο για να αλλάζει παίκτες. Είμαι αυτής της άποψης. Και στην Ομόνοια δεν γίνονται πολλές αλλαγές εκτός από τους τραυματισμούς. Το έκανε στην Πάφο, άλλαξε σύστημα και το πλήρωσε πολύ ακριβά. Είναι θέμα των ίδιων, αυτοί βλέπουν καθημερινά τους ποδοσφαιριστές».

Θα επηρεάσει ο κόσμος της Ανόρθωσης την απόδοση της Ομόνοιας; «Αυτό το γήπεδο έχει το κάτι που δεν θα πω ότι ξεχωρίζει αλλά δίνει πλεονέκτημα στους παίκτες της Ανόρθωσης. Έζησα και ως αντίπαλος και ως παίκτης της Ανόρθωσης και γι αυτό το λέω. Είναι πλεονέκτημα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τα νέα δεδομένα με τον αντι-Ουζόχο στην Ομόνοια

Για το τι θυμάται ως ποδοσφαιριστής της Ανόρθωσης σε ντέρμπι με την Ομόνοια: «Χάσαμε παιχνίδι τότε που πηγαίναμε χέρι χέρι με την Ομόνοια. Χάσαμε 0-1 στο Παπαδόπουλος και μέχρι να βάλει γκολ η Ομόνοια θα έπρεπε να βάλουμε 8-9 γκολ. Τελικά έβαλε γκολ η Ομόνοια και κέρδισε αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Οι παλαιότεροι θα το θυμούνται».

Για το τι θυμάται ως ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας σε ντέρμπι με την Ανόρθωση: «Κερδίσαμε αρκετές φορές στο Παπαδόπουλος, αυτό είναι αλήθεια. Οι παρουσίες μου γενικά ήταν πολύ καλές. Ήταν πάντα μεγάλα παιχνίδια με πολύ κόσμο».

Νομίζεις ότι υπάρχει ταλέντο στην Κύπρο; «Είναι παράδειγμα για τους νεαρούς η μετεγγραφή του Κωστή στον Ολυμπιακό Πειραιώς, για να δουν τι μπορούν να καταφέρουν αν δουλέψουν. Γίνεται καλή δουλεία στην Ανόρθωση, οι παίκτες ανεβαίνουν. Το μεγαλύτερο πρόβλημα στις ακαδημίες και γενικά στο ποδόσφαιρο είναι οι γονείς. Νομίζουν ότι ο υιός τους είναι ο Μέσι ή ο Ρονάλντο. Οι μικροί είναι σωστοί και το λάθος έρχεται από τους γονείς τους».

Πώς βλέπεις το πρωτάθλημα; «Θα πάει μέχρι το τέλος. ΑΠΟΕΛ, Απόλλων, ΑΕΚ, ΑΕΛ, Ομόνοια και Ανόρθωση θα παλέψουν. Είναι και η Πάφος που μπορεί να κερδίσει κάθε αντίπαλο. Αν μιλάμε για εξάδα πιστεύω αν γίνει έκπληξη θα είναι από την Πάφο».

Δειτε Επισης

Κέρδισε την ΑΕΛ με κορυφαίο τον Blackmon ο ΑΠΟΕΛ
Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς
Λέουβενμπεργκ: Πονάει ο αποκλεισμός, όμως θα προχωρήσουμε σε μια νέα σεζόν με καλύτερα αποτελέσματα
Το μήνυμα του Τάνκοβιτς για την ιστορική πρόκριση-«Είμαστε στον τελικό με ψηλά το κεφάλι»
ΒΙΝΤΕΟ: Ανακοίνωσε το νέο του προπονητή ο ΑΣΙΛ
Τέλος από την Ανόρθωση ο Σέρχιο Τεχέρα
Οι 18 υποψηφιότητες για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΛ
ΒΙΝΤΕΟ: Το μήνυμα βουλευτή για την ιστορική πρόκριση της Πάφου στον τελικό
Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστική στο δεύτερο γκρουπ
Ο διαιτητής στο ντέρμπι Ομόνοια 29ης Μαΐου-Ομόνοια Αραδίππου