Τι κάνει ο Τιμούρ όταν βλέπει την Ομόνοια από τον πάγκο

Ο Τιμούρ Κετσπάγια ετοιμάζεται για το πολύ μεγάλο ντέρμπι κόντρα στην Ομόνοια, με στόχο να οδηγήσει την Ανόρθωση σε άλλη μια επιτυχία στο πρωτάθλημα.

Ο Γεωργιανός τεχνικός έχει την δική του ξεχωριστή παράδοση κόντρα στους πράσινους της Λευκωσίας ως προπονητής, τόσο με την ομάδα της Αμμοχώστου, όσο και με τον ΑΠΟΕΛ.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή, ο Κετσπάγια μετρά 7 νίκες, 5 ισοπαλίες και 6 ήττες στην τεχνική ηγεσία των κυανολεύκων της Αμμοχώστου και των γαλαζοκιτρίνων της Λευκωσίας κόντρα στην Ομόνοια.

Τη σεζόν 2004/05 με την Ανόρθωση πέτυχε δύο νίκες κόντρα στους πράσινους (2-4 στο ΓΣΠ και 2-0 στο «Αντώνης Παπαδόπουλος»). Την επόμενη σεζόν, κέρδισε τους πράσινους εντός με 2-1, ενώ σκόραρε ένα καταπληκτικό γκολ στην ισοπαλία του δεύτερου γύρου με 2-2 στο ΓΣΠ. Εκείνη τη συγκεκριμένη σεζόν, διατηρούσε ακόμα την διπλή ιδιότητα του παίκτη-προπονητή της ομάδας της Αμμοχώστου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Η Ανόρθωση οφείλει τα πάντα στον Κετσπάγια»

Τη σεζόν 2006/07, δέχθηκε δύο ήττες σε Λευκωσία και Λάρνακα, με το ίδιο σκορ (2-0). Την επόμενη αγωνιστική περίοδο, η ομάδα της Αμμοχώστου κατακτά αήττητη το πρωτάθλημα, με τον Γεωργιανό στον πάγκο. Κόντρα στην Ομόνοια, η Ανόρθωση είχε μια νίκη εντός με 2-0 και τρεις ισοπαλίες. 1-1 και 0-0 στο ΓΣΠ και ισοπαλία χωρίς τέρματα, ξανά στο «Αντώνης Παπαδόπουλος».

Μπορεί η Ανόρθωση να αγωνίστηκε για πρώτη φορά τη σεζόν 2008/09, στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, όμως η αρνητική της παράδοση κόντρα στην Ομόνοια συνεχίστηκε. Τέσσερις ήττες εντός και εκτός γνώρισε η Ανόρθωση από τους πράσινους. 1-2 και 0-2 στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» και 4-0 και 1-0 στο ΓΣΠ.

Τον Απρίλιο του 2009, ο Κετσπάγια αποχώρησε από την ομάδα της Αμμοχώστου, αλλά επανήλθε στο κυπριακό ποδόσφαιρο τη σεζόν 2015/16 στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ. Στις 9 Νοεμβρίου 2015 εξήλθε ισόπαλος με 2-2, στις 13 Φεβρουαρίου 2016 κέρδισε με 2-0, ενώ ένα μήνα αργότερα κέρδισε ξανά την Ομόνοια με 2-1.

Τέλος, πέτυχε άλλη μια νίκη επί των πρασίνων με 0-2, στις 23 Απριλίου 2016. Τα δύο γκολ για τους γαλαζοκίτρινους είχε πετύχει τότε, ο νυν παίκτης του Απόλλωνα Γιάννης Γιαννιώτας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Κυπελλούχος ο Σπάρτακος στον τελικό μικρών κατηγοριών
H ανακοίνωση της Ανόρθωσης για τη Γενική Συνέλευση-Ορίστηκε Διοικούσα Επιτροπή μέχρι τις 10 Μαΐου
ΒΙΝΤΕΟ: Εννέα γκολ στο στάδιο Άλφαμεγα και τρίποντο για την ΑΕΛ
ΒΙΝΤΕΟ: Μια ντουζίνα γκολ στο Καρμιώτισσα-Οθέλλος
Το ΔΣ της Apollon Ladies ζητά παραίτηση του εκπροσώπου του σωματείου στην ΚΟΠ
Η θέση της Πάφου για το αίτημα στην ΚΟΠ για αλλαγή έδρας του τελικού-«Κάθε ομάδα θα το έκανε»
Σπιλέφσκι: Στην Κύπρο μόλις ανοίξω το στόμα μου, μπαμ κόκκινη
Η επίσημη θέση της Ομόνοιας για το ντέρμπι με ΑΠΟΕΛ-«Ευχόμαστε ο κόσμος μας να νιώσει ξανά τη χαρά»
Η ανάλυση της ΚΟΠ για τα πέναλτι που κέρδισαν ΑΠΟΕΛ, Απόλλων και Πάφος
Ζητά την άμεση παραίτηση του Φοίβου Βάκη η Apollon Ladies