Η επίσκεψη της Κολωνίας, ο διακαής πόθος Τιμούρ και τα τρελά λεφτά

Στο επίκεντρο βρίσκεται τον τελευταίο καιρό ο τεχνικός της Ανόρθωσης, Τιμούρ Κετσπάγια, ο οποίος φαίνεται πως άρχισε να κτίζει μια καινούρια Ανόρθωση, έτοιμη για μεγάλες επιτυχίες. Στο επίκεντρο βρέθηκε ξανά στο παρελθόν ο Γεωργιανός, και συγκεκριμένα το 1994, όπου η διοίκηση της ομάδας της Αμμοχώστου τον έψαχνε για να συνομιλήσουν με την ομάδα της Κολωνίας, η οποία είχε βρεθεί στο νησί μας για χάρη του Γεωργιανού ποδοσφαιριστή.  
 
Η ομάδα της Γερμανίας ήρθε στην Κύπρο, με απώτερο σκοπό να εντάξει στο δυναμικό της τον Γεωργιανό, ωστόσο ο νυν προπονητής της μεγάλης Κυρίας, βρισκόταν στην Αθήνα, για να ξεκινήσει τις διαδικασίες για την ένταξη του στην τότε πρωταθλήτρια Ελλάδος.
 
Το γεγονός αυτό, έκανε ανάστατο τον Πρόεδρος της Ανόρθωσης, Κίκη Κωνσταντίνου, καθώς ο Γεωργιανός έφυγε για την Ελλάδα, χωρίς την άδεια του συμβουλίου.
 
Ελαφρώς καλύτερη πρόταση από την ΑΕΚ Αθηνών, έκανε η Κολωνία, όμως το ΔΣ της Ανόρθωσης θα τηρούσε την υπόσχεση του προς το αθηναϊκό σωματείο, εφόσον έφθαναν στην Κύπρο τα λεφτά. Αν όχι, τότε η ομάδα της Αμμοχώστου θα αναθεωρούσε την απόφαση της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ Ο 11χρονος Κύπριος... φαινόμενο-«Μάμα δεν έγινε κάτι, προχωρώ»

«Καλά έκανα οι Γερμανοί και ήρθαν στην Κύπρο. Θα απολαύσουν την ωραία θάλασσα και την θαυμάσια παραλία. Ο Κετσπάγια είναι δικός μας από τις 25 Μαΐου 1994 και οτιδήποτε άλλο γράφεται μας αφήνει εντελώς αδιάφορους», ήταν η οι δηλώσεις στελέχους της ΠΑΕ ΑΕΚ, στην εφημερίδα Σημερινή, με την καθυστερημένη κάθοδο εκπροσώπου της Κολωνίας στην Κύπρο.
 
Η αθηναϊκή ομάδα τροχοδρόμησε τις διαδικασίες, για να αποσταλούν στην Ανόρθωση 400 χιλιάδες δολάρια, το ποσό δηλαδή που συμφώνησαν τα δύο σωματεία, ενώ έστειλε και προσωπικά στον τότε πρόεδρο της ομάδας της Αμμοχώστου, αντίγραφο της αίτησης που έκανε στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, για να συνηγορήσει στην έγκριση εξαγωγής συναλλάγματος.

Επιπρόσθετα, θέμα ωρών ήταν και η αποστολή φαξ στην Ανόρθωση, με το αντίγραφο του συμφωνητικού που η μεγάλη Κυρία έκανε με την ΑΕΚ.
 
Ο Τιμούρ Κετσπάγια, από τις 25 Μαΐου συμπεριφερόταν σαν ποδοσφαιριστής της αθηναϊκής ομάδα, αφού λίγες μέρες προηγουμένως είχε συνομιλήσει στο τηλέφωνο με εκπρόσωπο των οργανωμένων της ΑΕΚ, ενώ βρισκόταν ήδη κοντά στη νέα του ομάδα, με την οποία ήταν αποφασισμένος να δώσεις όλες του τις δυνάμεις, για διάκριση στην Ευρώπη και κατακτήσεις τίτλων.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ «Με έξοδα δικά μας πήγαμε Τουρκία-Όχι μόνο κερδίσαμε, αλλά τους προσβάλαμε»
 
«Η ΑΕΚ παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα»
 
Ακολούθως τις επόμενες μέρες ο Γεωργιανός υπέγραψε τριετές συμβόλαιο, του ποσού των 130.000 λιρών, με την ΑΕΚ Αθηνών, ενώ παράλληλα, κατά τη διάρκεια του στην Αθήνα, έδωσε αρκετές συνεντεύξεις.
 
Ερωτηθείς για τις πρώτες του εντυπώσεις στην Αθήνα, ο Τιμούρ Κετσπάγια, είπε «όπως την φανταζόμουν, ζεστή, ηλιόλουστη και όμορφη. Ιδίως η Ακρόπολη για την οποία έχω διαβάσει και γνωρίζω αρκετά Ένα από τα χόμπι είναι η ανάγνωση βιβλίων, τα οποία έχουν σχέση με την ιστορία, Θα ήταν αδύνατο, λοιπόν, να μην γνωρίζω την Ακρόπολη και τον Παρθενώνα».
 
Για τις πρώτες εντυπώσεις για τους Έλληνες, ανέφερε πως, «τους μόνους που γνωρίζω, είναι οι άνθρωποι της ΑΕΚ και ορισμένους οπαδούς της ομάδα, οι οποίοι με υποδέχτηκαν σαν… Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο αεροδρόμιο. Τους ευχαριστώ και τους υπόσχομαι θα ανταποδώσω μέσα στο γήπεδο».
 
«Τρία χρόνια στην Κύπρο, έμαθα πολλά για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είμαι χαρούμενος που θα έχω συμπαίκτη τον Σαραβάκο, έναν πολύ καλό παίκτη, τον οποίο γνώριζα από τότε που έπαιζα στην Γεωργία», πρόσθεσε ο Γερωγιανός για το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Σε ερώτηση για τη σχέση του με τα αντίπαλα δίχτυα, ο Τιμούρ Κετσπάγια, απάντησε «Για χάρη τους δεν έχω προσωπική ζωή. Λατρεύω το ποδόσφαιρο και το γκολ. Όλοι μου η ζωή είναι το ποδόσφαιρο. Δεν μου αρέσουν οι ντισκοτέκ, τα μπουζούκια και κάθε είδους φασαρία».
 
«Την ΑΕΚ και μη νομίζετε ότι επειδή με πήρε μεταγραφή. Απλά πιστεύω ότι τα τελευταία χρόνια, από όσα έχω διαπιστώσει απ’ την τηλεόραση παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα», κατέληξε ο Κετσπάγια σχετικά με ποια ομάδα συμπαθούσε προτού μεταγραφεί στην αθηναϊκή ομάδα.
Η Ανόρθωση πήρε τις 400.000 δολάρια από την ΑΕΚ
 
Ευχάριστα ήταν τα νέα που έφθασαν από την Ελλάδα για το θέμα του Τιμούρ Κετσπάγια. Η αντιπροσωπεία της Ανόρθωσης, αφού μετάβηκε στην Αθήνα, επέστρεψε στον νησί μας με τις 400.00 χιλιάδες δολάρια. Μετά από αρκετές ταλαιπωρίες το θέμα του Γεωργιανού έκλεισε και έτσι έγινε πλεόν ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ.
 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Το εντυπωσιακό κορεό της Θύρας 9 για την επιστροφή της στο ΓΣΠ
Το μήνυμα του Μπεν Σιμόν για το ντέρμπι με την Ομόνοια-«Είμαστε συγκεντρωμένοι στα μικρά πράγματα»
Ολοκληρώνεται με δύο αγώνες, η 10η αγωνιστική για τον Β΄ όμιλο του Πρωταθλήματος
Πράσινη παράνοια για την Ομόνοια 29Μ-Ξεπέρασε τις 2.000 η προπώληση για το ντέρμπι τίτλου
Κέρδισε τη Σαλαμίνα και συνεχίζει τη μάχη η Δόξα-Επικράτησε του Εθνικού ο Οθέλλος
BINTEO: Η ανάλυση πίσω από την φωτοβολίδα του Τάνκοβιτς που ξέρανε τον Απόλλωνα-Στα 35 μέτρα με 85 χλμ
Τώρα που η μπάλα καίει καλούνται να αποδείξουν πόσα καντάρια μπάλας ξέρουν-Όλα τα βαθμολογικά δεδομένα
Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού