Η Δόξα… σέρβιρε κι ο ΑΠΟΕΛ κερνούσε

Με την ψυχή στο… στόμα ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Δόξας χάρη στο τέρμα που πέτυχε ο Χαλένιους μετά το τραγικό λάθος Ντερβίτ στο 20’ της αναμέτρησης, αλλά και το παιδαριώδες λάθος του Παρασκευά με τον Πάβλοβιτς να σκοράρει προ κενής εστίας στο 88'.

Οι γαλαζοκίτρινοι για ακόμη ένα παιχνίδι εμφανίστηκαν κατώτεροι των περιπτώσεων, χωρίς έμπνευση και πάθος στο παιχνίδι τους.
 
Α’ ημίχρονο
Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει τις δυο εστίες, χωρίς όμως να δούμε κάποια ιδιαίτερη ευκαιρία μπροστά από τις δυο εστίες. Ο ΑΠΟΕΛ, ήταν η ομάδα που έλεγχε τον ρυθμό και την Δόξα να είναι η ομάδα που έμοιαζε επικίνδυνη. Η γαλαζοκίτρινοι κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ στην πρώτη ευκαιρία που βρήκαν. Ο Ντερβίτ στο 20΄ λεπτό με ένα παιδαριώδη λάθος, χάρισε την μπάλα στον Χαλένιους με τον Σουηδό να βάζει σε θέση οδηγού την ομάδα του.
 
 
Στο 30’ της αναμέτρησης ο Γκέντζγλου έγινε αναγκαστική αλλαγή αφού μετά το χτύπημα του με τον Βάτερμαν, δεν κατάφερε να συνεχίσει. Η Δόξα μετά και το 30’ της αναμέτρησης έδειχνε να τα έχει χαμένα. Ο ΑΠΟΕΛ ανέβασε στροφές και προσπάθησε να σκοράρει δεύτερο τέρμα. Ο Χαλένιους έφτασε κοντά στο να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του αλλά ο Παρασκευά τον σταμάτησε. Στο 38’ ο Βιντιγκάλ έδωσε την μπάλα στην πλάτη της άμυνας προς τον Χαλένιους, με τον Κύριο τερματοφύλακα της Δόξας να αποσοβεί τον κίνδυνο με δυσκολία. Δυο λεπτά αργότερα ο Μάτιτς, δοκίμασε το πόδι του έξω από την περιοχή, με την μπάλα να περνά λίγο πάνω από την εστία του Παρασκευά.

Β’ ημίχρονο
Το δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο ξεκίνησε με τις δυο ομάδες να είναι στο ίδιο τέμπο με αυτό του πρώτου. Ο ΑΠΟΕΛ, ήταν η ομάδα που κρατούσε την μπάλα και η Δόξα να αμύνεται. Η πρώτη καλή στιγμή στην επανάληψη ήρθε στο 50’ λεπτό με τον Άλεφ να βρίσκει χώρο και να κάνει ένα δυνατό όμορφο σουτ. Ο Παρασκευά παρακολουθούσε την φάση και απομάκρυνε σε κόρνερ. Η Δόξα έχασε τεράστια ευκαιρία στο 77’ όταν ο Ίταλο, πάτησε περιοχή και πλάσαρε τον Βάτερμαν με την μπάλα να περνά εκατοστά από τα δοκάρια του ΑΠΟΕΛ. Η Δόξα, έφτασε εκ νέου κοντά στο τέρμα με τον Καλό στο 82’. Ο Ίταλο, έκανε την σέντρα με το κεφάλι του άσσου της Δόξας να σταματά στο δοκάρι του Βάτερμαν. Στο 87’ λεπτό ο Παρασκευά σε ακόμη ένα τραγικό λάθος της άμυνας της Δόξας, έδωσε έτοιμο τέρμα στον Πάβλοβιτς για το 2-0.
 

 
Οι ενδεκάδες:

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Γκέντσογλου (Άλεφ 30’), Σόουζα, Χαλένιους, Τάμαρι (Γιάκολις 54’), Μάτιτς (Πάβλοβιτς 70’), Βούρος, Ιωάννου, Βιντιγκάλ, Σάβιτς, Μιχαϊλοβιτς.

Δόξα: Παρασκευά, Μέσκα, Μιντίκκης, Μουκτάρης, Ντερβίτ, Τραϊτσέφσκι (Μπόλιεβιτς 58’),, Φιντέλις, Μπραμπίγια (Ίταλο 72’), Παπαφώτης (Κάρλος 58’), Καρλίτος, Καρλάο.

Σκόρερς: Χαλένιους 20’, Πάβλοβιτς 87' /-
 
Κίτρινες: Βιντιγκάλ / Μπραμπίγια

Κόκκινες: -/-

Διαιτητής: Θεουλή Χρυσοβαλάντης
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Το μήνυμα του Μπεν Σιμόν για το ντέρμπι με την Ομόνοια-«Είμαστε συγκεντρωμένοι στα μικρά πράγματα»
Ολοκληρώνεται με δύο αγώνες, η 10η αγωνιστική για τον Β΄ όμιλο του Πρωταθλήματος
Πράσινη παράνοια για την Ομόνοια 29Μ-Ξεπέρασε τις 2.000 η προπώληση για το ντέρμπι τίτλου
Κέρδισε τη Σαλαμίνα και συνεχίζει τη μάχη η Δόξα-Επικράτησε του Εθνικού ο Οθέλλος
BINTEO: Η ανάλυση πίσω από την φωτοβολίδα του Τάνκοβιτς που ξέρανε τον Απόλλωνα-Στα 35 μέτρα με 85 χλμ
Τώρα που η μπάλα καίει καλούνται να αποδείξουν πόσα καντάρια μπάλας ξέρουν-Όλα τα βαθμολογικά δεδομένα
Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»