Αντιμέτωπος με την ιστορία και το ρεκόρ o ΑΠΟΕΛ

Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται ο ΑΠΟΕΛ μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές στη φετινή διοργάνωση του Γιουρόπα Λιγκ, όντας στην τελευταία θέση του ομίλου χωρίς βαθμολογική συγκομιδή. Οι πρωταθλητές, δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν το στοιχείο που παραδοσιακά αποτελεί το μεγάλο τους όπλο (σ.σ. την έδρα τους). 

Οι γαλαζοκίτρινοι θα παίξουν τα ρέστα τους στις δύο δυνατές αναμετρήσεις κόντρα στη γνώριμη για τους πρωταθλητές Καραμπάχ, αρχής γενομένης από το κρίσιμο ματς στο Αζερμπαϊτζάν.

Τα δύο αυτά παιχνίδια πιθανότατα θα κρίνουν και την έκβαση της φετινής πορείας της ομάδας της Λευκωσίας στο Γιουρόπα Λιγκ. Εφόσον οι πρωταθλητές χάσουν εκτός έδρας, τότε θα χρειαστεί ένα θαύμα - με τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια - και συνδυασμό αποτελεσμάτων για να συνεχίσουν στην Ευρώπη και μετά τον Δεκέμβριο. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η... τρελή αύξηση στα εκατομμύρια της Καραμπάχ και η σύγκριση με ΑΠΟΕΛ

Η προϊστορία δεν είναι με το μέρος των πρωταθλητών όταν δεν καταφέρνουν να πανηγυρίσουν τη νίκη στις δύο πρώτες αγωνιστικές, γεγονός που μπορεί ν’ αποτελέσει και προσωπικό στοίχημα για τους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο των γαλαζοκιτρίνων.

Η… κατάρα του Γιουρόπα Λιγκ αν και σχετικά μικρή σε δείγμα, αφορά τις δύο προηγούμενες παρουσίες των πολυπρωταθλητών στους ομίλους της διοργάνωσης, στις οποίες η ομάδα αποχαιρέτισε νωρίς τον θεσμό.

Τη σεζόν 2013/14, οι γαλαζοκίτρινοι εξήλθαν ισόπαλοι 0-0 με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στην πρεμιέρα, στις 19 Σεπτεμβρίου 2013 στο Ισραήλ. Στη δεύτερη αγωνιστική δέχθηκαν την ήττα από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, με 3-0, στις 3 Οκτωβρίου 2013, σε παιχνίδι που διεξήχθη στο στάδιο ΓΣΠ.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η μεγάλη απουσία της αποστολής του ΑΠΟΕΛ για Αζερμπαϊτζάν

Οι πρωταθλητές, τερμάτισαν τελικά στην 3η θέση πίσω από Μακάμπι Τελ Αβίβ και Άιντραχτ με πέντε βαθμούς. Για την ιστορία επικράτησαν της Μπορντό στη Λευκωσία με 2-1, ενώ έμειναν στη λευκή ισοπαλία με τους Ισραηλινούς και εντός έδρας.

Αντιμέτωπος με Γερμανούς, βρέθηκε και στη δεύτερη παρουσία του στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ ο ΑΠΟΕΛ, ο οποίος γνώρισε την ήττα με 3-0 εντός έδρας από τη Σάλκε στις 17 Σεπτεμβρίου 2015. Έπειτα, ταξίδεψε στην Τσεχία στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής, όπου ηττήθηκε από τη Σπάρτα Πράγας, την 1η Οκτωβρίου 2015.

Το τέλος των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων βρήκε τον ΑΠΟΕΛ να τερματίζει 4ος πίσω από Σάλκε, Σπάρτα Πράγας και Αστέρα Τρίπολης (σ.σ. τη μοναδική ομάδα που κέρδισε στο στάδιο ΓΣΠ με 2-1).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η πίστη για τη νίκη, η ζημιά στην ψυχολογία και το καταστροφικό παιχνίδι

Δειτε Επισης

«Ψηλά στη λίστα του ΑΠΟΕΛ για μεταγραφή ο Καρλίτος, έδειξε ενδιαφέρον και ο Άρης Θεσσαλονίκης»
Σκάουτ από την ΑΕΚ Αθηνών για τον Πίττα στη Στοκχόλμη-«Τους έδωσα κάτι καλό για να δουν»
ΒΙΝΤΕΟ: Εξάρα η ΑΪΚ Στοκχόλμης κόντρα στη Νορκόπινγκ, δύο γκολ ο Πίττας
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τα παιχνίδια του δεύτερο γκρουπ
Ο Φανιέρος πρόσφερε το μεγαλύτερο ποσό στον έρανο της Ανόρθωσης εις μνήμη του πατέρα του
H συμφωνία του Ουάρντα με τη Δόξα, τα ψυχολογικά προβλήματα και οι 150 χιλιάδες
Εννέα χρόνια αήττητος ο ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ κόντρα στην ΑΕΚ
Η υπόσχεση του Μπεν Σιμόν, οι δύο νίκες επί του ΑΠΟΕΛ και οι πιθανές επιστροφές
Κλήση για προπονήσεις της Εθνικής Γυναικών ενόψει Γεωργίας
Το συγκινητικό μήνυμα των οπαδών της Πάφου για τον Νάσο-«Αυτό το κύπελλο το θέλουμε και για σένα»