Restart πριν να είναι... αργά

Αλλιώς μας συστήθηκε στα πρώτα της παιχνίδια, αλλιώς την… είδε σήμερα. Η Ομόνοια, με τη χειρότερη της φετινή εμφάνιση, έδωσε το δικαίωμα για μουρμούρα αφού είναι το τρίτο παιχνίδι που περνάει χωρίς νίκη.

Εάν ο Μπιλάλ κατάφερνε να σκοράρει στο 83’ της χθεσινής αναμέτρησης τότε θα μιλούσαμε και θα λέγαμε αρκετά διαφορετικά πράγματα. Αλλά ακόμη και αυτό σηκώνει συζήτηση. Ο Ολυμπιακός ναι μεν περιορίστηκε αμυντικά αλλά με λίγο περισσότερο καθαρό μυαλό θα μπορούσε ακόμη και να αλώσει το ΓΣΠ, αφήνοντας την Ομόνοια στα πατώματα.

Όπως και να έχει, στην αναμέτρηση του ΓΣΠ που άνοιξε την αυλαία της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος η Ομόνοια απλά έπαθε… Ομόνοια. Οι ποδοσφαιριστές του Χένινγκ Μπεργκ, σε καμία περίπτωση δεν έβγαλαν φαντασία στο παιχνίδι τους, αλλά ούτε αυτοματισμούς και με ελάχιστες τελικές ευκαιρίες στο στόχο. Μια εμφάνιση που πρέπει να προβληματίσει αρκετά ενόψει συνέχειας, αφού ακολουθεί το πολύ δύσκολο παιχνίδι με τον Εθνικό Άχνας, ομάδα έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος μέχρι στιγμής.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το πρόβλημα της Ομόνοιας και όσα είπε ο Μπεργκ στο ημίχρονο

Ο Τιάγκο ναι μεν σκόραρε, αλλά ακόμη δεν δείχνει πως μπορεί να σηκώσει στους ώμους του το βάρος της ομάδας. Ο Εζρά απλά ήταν τραγικός με αποτέλεσμα να γίνει αλλαγή από το ημίχρονο. Ο Γκόμεθ για ακόμη ένα παιχνίδι ήταν πολύ κακός. Ο Ντάρμπισαϊαρ ήταν απλά… εγκλωβισμένος στην κορυφή της επίθεσης, αφού ο τρόπος ανάπτυξης δεν τον βολεύει.
Όσο ο Χένινγκ Μπεργκ, όσο και ο Γιαν Λέσιακς, μετά το τέλος του αγώνα μίλησαν για το πρόβλημα που έχει η ομάδα απέναντι στις κλειστές άμυνες. Αυτό είναι το κυριότερο χαρακτηριστικό του σύγχρονου ποδοσφαίρου και σίγουρα είναι κάτι που πρέπει να αλλάξει άμεσα ο Νορβηγός τεχνικός αφού θα αντιμετωπίζει συχνά μέχρι και το τέλος του πρωταθλήματος ομάδες με κλειστές και σφικτές άμυνες.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η απογοήτευση και ο λόγος που δεν κέρδισε η Ομόνοια

Πριν να είναι αργά, πρέπει να βρεθεί μια λύση στα προβλήματα που βγαίνουν προς τα έξω για τους πράσινους. Με την έναρξη του πρωταθλήματος, κάναμε λόγο για προβλήματα στην αμυντική λειτουργία, με το πρόβλημα αν μεταφέρετε τώρα στο χώρο του κέντρου και επιθετικά.

Σίγουρα η ομάδα ακόμη κτίζεται και χρειάζεται χρόνο, αλλά δεν μπορεί να μείνει άλλο πίσω στον βαθμολογικό πίνακα. Είναι παιχνίδια που πρέπει να τα κερδίζει αυτά εάν και εφ’ όσον θέλει να κρατηθεί ψηλά την φετινή χρονιά.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Ολοκληρώνεται με δύο αγώνες, η 10η αγωνιστική για τον Β΄ όμιλο του Πρωταθλήματος
Πράσινη παράνοια για την Ομόνοια 29Μ-Ξεπέρασε τις 2.000 η προπώληση για το ντέρμπι τίτλου
Κέρδισε τη Σαλαμίνα και συνεχίζει τη μάχη η Δόξα-Επικράτησε του Εθνικού ο Οθέλλος
BINTEO: Η ανάλυση πίσω από την φωτοβολίδα του Τάνκοβιτς που ξέρανε τον Απόλλωνα-Στα 35 μέτρα με 85 χλμ
Τώρα που η μπάλα καίει καλούνται να αποδείξουν πόσα καντάρια μπάλας ξέρουν-Όλα τα βαθμολογικά δεδομένα
Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»
Αυλαία για την δέκατη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο