Το σκεπτικό της ποινής στον Γιάγκου, τα ελαφρυντικά και η μεταμέλεια

Ως μεμονωμένο περιστατικό έκρινε το Δικαστήριο τα αδικήματα που διέπραξε ο πρώην αντιπρόεδρος της Ανόρθωσης, Κυριακός Γιάγκου, στον οποίο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών, με τριετή αναστολή, αναφορικά με την πολύκροτη υπόθεση του πλαστού δελτίου υγείας του ποδοσφαιριστή, Φράνσις Ουζόχο, η οποία εκδόθηκε με τα στοιχεία με τα στοιχεία του Νικόλα Στεφανέλι.

Διαβάζοντας την απόφαση του ο Δικαστής, ανέφερε πως ο Γιάγκου, «από τα δεδομένα λειτούργησε αυτόβουλα και παράνομα, χρησιμοποιώντας την θέση και τη ιδιότητα του ως μέλος της Ανόρθωσης», υποδεικνύοντας παράλληλα πως ενήργησε μεθοδικά, αλλά επρόκειτο για μεμονωμένο περιστατικό.

Δίνοντας ελαφρυντικά στον Κυριακό Γιάγκου, ο Δικαστής τόνισε πως ο κατηγορούμενος δεν είχε πρόθεση να προκαλέσει ζημιά στον οποιοδήποτε, ενώ όπως ανέφερε πριν τον αγώνα μεταξύ της Ανόρθωσης και του Απόλλωνα, ο Ιατρός είχε εξετάσει τον Ουζόχο και διαπίστωσε ότι δεν είχε οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΩΡΑ: Έπεσε ο πέλεκυς στον Γιάγκου-Η ποινή που του επέβαλε το Δικαστήριο

«Προσέφερε από το 2004 αφιλοκερδώς της υπηρεσίες του. Ενήργησε χωρίς αδιαφορία για τον Ουζόχο. ήταν νεαρός ποδοσφαιριστής και υψηλών προδιαγραφών. ήρθε από ένα σπουδαίο πρωτάθλημα, όπου είχε περάσει από ιατρικούς ελέγχους. Πριν τον αγώνα τον εξέτασε και διαπίστωσε ότι δεν είχε οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας. Η καταδίκη του σε φυλάκιση θα έχει επιπτώσεις στην καριέρα του».


Ως μετριαστικός παράγοντας λήφθηκε υπόψιν και το γεγονός ότι ο Κυριακός Γιάγκου συνεργάστηκε με την Αστυνομία και προέβη σε παραδοχή, με το Δικαστήριο να τονίζει ότι «η καταδίκη του είναι λόγω της δικής του παραδοχής».
Επίσης, λήφθηκε υπόψιν ότι είναι λευκού ποινικού μητρώου, ότι είναι εργατικός προς τους ασθενείς του και ότι από το 2004 είναι καταξιωμένος στον χώρο του.  

Ο Κυριακός Γιάγκου μετά την απόφαση του Δικαστηρίου αποχώρησε χωρίς να προβεί σε οποιαδήποτε δήλωση. Ο Γιάγκου, αναμένεται σε μεταγενέστερο στάδιο, να κληθεί ως μάρτυρας κατηγορίας εναντίον της εταιρίας Ανόρθωσης, η οποία είναι επίσης κατηγορούμενη στην υπόθεση. Υπενθυμίζεται ότι, στην ίδια υπόθεση κατηγορούμενοι είναι και η λειτουργός του ΚΟΑ, καθώς και ο σύζυγος της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Εξάρα η ΑΪΚ Στοκχόλμης κόντρα στη Νορκόπινγκ, δύο γκολ ο Πίττας
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τα παιχνίδια του δεύτερο γκρουπ
Ο Φανιέρος πρόσφερε το μεγαλύτερο ποσό στον έρανο της Ανόρθωσης εις μνήμη του πατέρα του
H συμφωνία του Ουάρντα με τη Δόξα, τα ψυχολογικά προβλήματα και οι 150 χιλιάδες
Εννέα χρόνια αήττητος ο ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ κόντρα στην ΑΕΚ
Η υπόσχεση του Μπεν Σιμόν, οι δύο νίκες επί του ΑΠΟΕΛ και οι πιθανές επιστροφές
Κλήση για προπονήσεις της Εθνικής Γυναικών ενόψει Γεωργίας
Το συγκινητικό μήνυμα των οπαδών της Πάφου για τον Νάσο-«Αυτό το κύπελλο το θέλουμε και για σένα»
Η Ανόρθωση έβγαλε σε δημοπρασία συλλεκτική μπάλα με υπογραφές από τους κορυφαίους παίκτες της
Αδιόρθωτος Ουάρντα, πληρώνει ακόμη τις... αταξίες του-Παρελθόν και από τον Πανσερραϊκό