Εφτάψυχος ΑΠΟΕΛ, με διαστημική γκολάρα πάει για πρόκριση στους 32

Με την ψυχή στο στόμα οι γαλαζοκίτρινοι, πήραν μια μεγάλη νίκη απέναντι στην Καραμπάχ που τους έδωσε το μεγάλο πλεονέκτημα στην μάχη για το εισιτήριο που οδηγεί στους 32’ της διοργάνωσης. Ο Εφραίμ με τέρμα στο 88’ της αναμέτρησης ολοκλήρωσε μια μεγάλη ανατροπή για τους πρωταθλητές που για ακόμη μια φορά προβλημάτισαν με την παρουσία τους.

Οι γαλαζοκίτρινοι, σπατάλησαν ένα ολόκληρο πρώτο ημίχρονο χωρίς να μπουν στο παιχνίδι. Ασύνδετη ομάδα, με τεράστια προβλήματα στην μετάβαση από κέντρο στην επίθεση.

Το πράγμα ξεκίνησε από την αρχή στραβά για τον ΑΠΟΕΛ. Η ομάδα του Τόμας Ντολ, έμοιαζε εγκλωβισμένη μέσα στο γήπεδο χωρίς να μπορεί να παίξει σωστό και ορθόδοξο ποδόσφαιρο. 

Η Καραμπάχ ευτύχησε να ανοίξει το σκορ με τον Μεντβέντεφ στο 10' της αναμέτρησης, με τον ΑΠΟΕΛ, να απαντά με τον Σόουζα στο 58. Το καλό το έκρυβε για το τέλος με τον Εφραίμ να... λυτρώνει τους γαλαζοκίτρινους στο 88' σε μια περίτεχνη φάση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: BINTEO: Δίνει... οξυγόνο στον ΑΠΟΕΛ ο Σόουζα

Α΄ ημίχρονο

Παγωμάρα με το… καλημέρα στο ΓΣΠ, αφού μόλις από το 10’ η Καραμπάχ σκόραρε και πήρε κεφάλι στο σκορ. Οι Αζέροι κέρδισαν κόρνερ, με τον Γκαράγιεβ αμαρκάριστο στο δεύτερο δοκάρι όπου με δυνατή κεφαλιά νίκησε τον Μπέλετς για το 0-1. Ο ΑΠΟΕΛ, βρήκε την πρώτη του καλή στιγμή με τον Πάβλοβιτς. Ο Σέρβος επιθετικός των γαλαζοκιτρίνων, έκανε το σουτ έξω από την περιοχή του Μπέγκοβιτς με τον Βόσνιο τερματοφύλακα να αποκρούει την μπάλα χωρίς πρόβλημα. Η Καραμπάχ, απείλησε ξανά στο 29’ με τον Μίτσελ. Ο μέσος των Αζέρων, πήρε ανενόχλητος το κεφάλι μέσα από την περιοχή με την μπάλα να περνά εκατοστά από το δεξί δοκάρι του Μπέλετς. Τα λάθη στο χώρο του κέντρου δεν βοηθούσαν  την ομάδα του Τόμας Ντολ να αναπτυχθεί σωστά και ορθολογικά, με αποτέλεσμα η Καραμπάχ όχι μόνο να κρατά πολύ καλά στην άμυνα αλλά να παίζει και άνετα στην αντεπίθεση. Γενικά ήταν ένα πολύ προβληματικό πρώτο ημίχρονο για τον ΑΠΟΕΛ, που έμοιαζε ασύνδετος, ειδικά από τον χώρο του κέντρου προς την επίθεση. Στο 40΄της αναμέτρησης ο ΑΠΟΕΛ, βρήκε την μεγαλύτερη του ευκαιρία στο πρώτο μέρος. Ο Νικόλας Ιωάννου, έκανε το σουτ από μακρινή απόσταση με τον Μπέγκοβιτς, να απομακρύνει την μπάλα με υπερένταση σε κόρνερ.
 
Β’ ημίχρονο

Στα αποδυτήρια τα πράγματα δεν άλλαξαν και τόσο πολύ. Ο ΑΠΟΕΛ, κρατούσε μπάλα και προσπαθούμε αλλά μάταια. Η Καραμπάχ, ήταν η ομάδα που βρήκε δυο πολύ μεγάλες στιγμές για να σκοτώσει τον αγώνα, βρίσκοντας τον Μπέλετς σε κέφια. Αρχικά στο 50’, ο Μίτσελ, πήρε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή με τον Μπέλετς να απομακρύνει σε κόρνερ με δυσκολία. Πέντε λεπτά αργότερα και στο 55’, μόνος ανενόχλητος και πάλι ο Μίτσελ στην περιοχή έκανε το σουτ, με τον Μπέλετς να του λέει ξανά όχι. Ο ΑΠΟΕΛ, κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα με τον Σόουζα. Ο Μάτιτς, στο 58’ εκτέλεσε το κόρνερ πάνω στο κεφάλι του Βραζιλιάνου, όπου από κοντά έφερε το ματς στα ίσα. Την ανατροπή έδωσε ο Εφραίμ στο 88' λεπτό μετά από κόρνερ. Ο Κύπριος διεθνής, με μια περίτεχνη ενέργεια κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίκτυα του Μπέγκοβιτς, δίνοντας μια μεγάλη νίκη για τον ΑΠΟΕΛ. Οι Αζέροι, προσπάθησαν να βγάλουν αντίδραση αλλά πλέον ο ΑΠΟΕΛ είχε τα πάντα με το μέρος του κρατώντας μια τεράστια νίκη που του δίνει πλέον μεγάλη πιθανότητα για την πρόκριση.
 
Ενδεκάδες
 
ΑΠΟΕΛ: Μπέλετς, Ιωάννου, Σάβιτς, Βούρος, Μιχαϊλοβιτς, Ζοαζίνιο (Τάμαρι 46'), Σόουζα, Μάτιτς, Γκέντζογλου (Μπέζιακ 60') Χαλένιους (Εφραίμ 75'), Πάβλοβιτς
 
Καραμπάχ: Μπέκοβιτς, Γκαράγεφ, Αίλτον, Μεντβέντεφ, Αμπντουλάγιεβ, Μίτσελ (Χουσεϊνοφ 83'), Κιντάνα (Γκέγε 16΄-Ρομέρο 76'), Σαντίγκοφ, Ζουμπίρ, Ρίτσαρντ, Χουσεϊνοφ
 
Σκόρερς: Εφραίμ 88', Σόουζα 58' / Μεντβέντεφ 10’
 
Κίτρινες: Σόουζα / Αλμέιδα, Μίτσελ, Μπέγκοβιτς
 
Κόκκινες: -/-
 
Διαιτητής: Σουτενγκρούπερ Μ (Αυστρία)
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

 
 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Συγκινεί ο 92χρονος που έζησε την Ομόνοια από τη μέρα ίδρυσής της-«Είναι θρησκεία για τον κόσμο της»
Προχωρεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση η Ανόρθωση-Καθοριστικές οι επόμενες κινήσεις
Απάντησε για την αγαπημένη του ομάδα και τον παίκτη που λατρεύει ο Γκομίς-Όσα αποκάλυψε
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τους αγώνες της Παρασκευής
Η τοποθέτηση του Άρη για την ποινή στον Σπιλέφσκι-«Δεν ήταν σωστή η κόκκινη εξαρχής»
Πρόεδρος ΚΟΑ: Στα αρχικά στάδια η Ομόνοια για το γήπεδο κοντά στις Χαλεπιανές
Στο παρά πέντε ο ΑΠΟΕΛ για την ανέγερση του νέου γηπέδου-Η τοποθέτηση του Ιωάννου
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Χριστοδουλίδης: Αν πετύχουν οι επαφές με επενδυτές ή χορηγούς η ΑΕΛ θα ανέβει πολλά σκαλοπάτια