Κόλαση-Παράδεισος... Ένα τσιγάρο δρόμος γι' αυτόν τον ΑΠΟΕΛ

Σπουδαία νίκη με ανατροπή πέτυχε ο ΑΠΟΕΛ για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ απέναντι στην Καραμπάχ στο ΓΣΠ, αφού με το 2-1 πλέον μπαίνει για τα καλά στο κόλπο της πρόκρισης των 32 της διοργάνωσης. Σε ένα παιχνίδι που για μια σχεδόν ώρα οι γαλαζοκίτρινοι... αγνοούνταν στον αγωνιστικό χώρο, βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα στην επανάληψη και αφού βρίσκονταν πίσω στο σκορ από το 10', κατάφεραν με τους Λούκα Σόουζα (58') και Νικόλα Ιωάννου (88΄), να φέρουν τούμπα την αναμέτρηση και να πάρουν το πρώτο τους τρίποντο στους ομίλους. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μίλησε για τα... μπαλάκια των παικτών του ΑΠΟΕΛ ο Ντολ

Ήταν από τις αναμετρήσεις που και ο πιο πιστός οπαδός των πολυπρωταθλητών Κύπρου, δεν πίστευε για μια τέτοια ανατροπή και νίκη. Ανεξαρτήτως της ποιότητας του αντιπάλου, οι ποδοσφαιριστές του Τόμας Ντολ έδειχναν να τα έχουν χαμένα στο μεγαλύτερο διάστημα τις αναμέτρησης, με τα παιδαριώδη λάθη και την προβληματική ανάπτυξη της ομάδας στη δημιουργία ευκαιριών, να προκαλούν αρκετά νεύρα. Άλλωστε, καθόλου τυχαία δεν ήταν και η αντίδραση του 8.000 περίπου κόσμου της ομάδας της Λευκωσίας που βρέθηκε στο στάδιο της πρωτεύουσας, που αποδοκίμαζε ασταμάτητα, ειδικά στο πρώτο μέρος, την ομάδα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Με τόσα λεφτά φουσκώνει το ταμείο του ΑΠΟΕΛ μετά την επική ανατροπή

Για ακόμη ένα παιχνίδι, ο Τόμας Ντολ παρέταξε την ομάδα του με τον σχηματισμό 3-5-2 και όπως διαφάνηκε, δεν του βγήκε απέναντι στους Αζέρους, αφού η τραγική εικόνα της ομάδας, έβγαζε μάτια. Στην επανάληψη, με την είσοδο του Μούσα Αλ Τάμαρι, η εικόνα βελτιώθηκε και ειδικότερα στη συνέχεια με τους Μπέζιακ και Εφραίμ που έκαναν πιο επιθετικογενή την ομάδα. Ο Κύπριος εξτρέμ, που επέστρεψε στα γήπεδα έπειτα από ένα μήνα, με ένα τρομερό βολ-πλανέ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Μάτιτς, έστειλε την μπάλα προς την εστία και ο Ιωάννου στη συνέχεια έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1 και την ολική ανατροπή. Αξιοσημείωτη επίσης και η παρουσία του Μπελετς μπροστά από τα δοκάρια, αφού όποτε χρειάστηκε, πέραν του ενός τέρματος, φώναξε παρών με εντυπωσιακές αποκρούσεις. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τα δεδομένα στη βαθμολογία του ΑΠΟΕΛ και η μάχη για πρόκριση

Η ικανοποίηση που έφερε στις τάξεις των γαλαζοκιτρίνων η επική ανατροπή στα ευρωπαϊκά σαλόνια, ήταν οφθαλμοφανής με το τελικό σφύριγμα, κάτι που διαγραφόταν και στο πρόσωπο του Γερμανού προπονητή του ΑΠΟΕΛ, που δεν κρύφτηκε μάλιστα πίσω από το δάκτυλο του, για να μιλήσει μέχρι και για τα... μπαλάκια που έχουν οι παίκτες του. «Οι παίκτες έπαιξαν με... μπαλάκια ανάμεσα στα πόδια τους. Η ομάδα προετοιμάστηκε για ένα σύστημα το καλοκαίρι και εγώ ήρθα για να το αλλάξω. Όταν χάνεις ευκαιρίες και παιχνίδια είναι εύκολο να λες θα αλλάξω αυτό και εκείνο. Στο Μπακού ήμασταν περισσότερο μαζεμένοι. Πρέπει να παίζουμε πιο γενναία. Εγώ σαν προπονητής μπορώ ν' αλλάξω το σύστημα. Στο ποδόσφαιρο κάποτε θα σταθείς τυχερός και κάποτε όχι. Είμαι χαρούμενος για αυτά που έκαναν τα παιδιά στα τελευταία λεπτά. Επίσης είχαμε ένα εντυπωσιακό τερματοφύλακα πίσω μας. Λέω ξανά πως είμαστε η μόνη ομάδα της Κύπρου στους ομίλους και είναι καλό να έχουμε στήριξη από όλους». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έστειλε την Κύπρο σε προνομιούχα θέση η τεράστια ανατροπή του ΑΠΟΕΛ

Πλέον, η επόμενη μέρα βρίσκει τον ΑΠΟΕΛ στη 2η θέση του Α' ομίλου με 4 βαθμούς, αφού υπερτερεί στην ισοβαθμία με την Καραμπάχ, ενώ η Σεβίλλη βρίσκεται με διαφορά στην 1η θέση με 12 βαθμούς και στον πυθμένα η Ντουντελάνζ με ένα βαθμό. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η αντίδραση του Εφραίμ μετά το ψαλιδάκι που έφερε την ανατροπή

Η βελτίωση που χρήζει η ομάδα της Λευκωσίας πάντως σε όλες τις γραμμές, είναι ένα απαραίτητο στοιχείο που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο.

Ο ΑΠΟΕΛ είδε στα μάτια μεγαθήρια και μεγαθήρια της Ευρώπης, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι έπαιζε και το ποδόσφαιρο που λάτρευε ο κόσμος του, χωρίς τις τόσες αποδοκιμασίες...

 

Δειτε Επισης

Λέουβενμπεργκ: Πονάει ο αποκλεισμός, όμως θα προχωρήσουμε σε μια νέα σεζόν με καλύτερα αποτελέσματα
Το μήνυμα του Τάνκοβιτς για την ιστορική πρόκριση-«Είμαστε στον τελικό με ψηλά το κεφάλι»
Τέλος από την Ανόρθωση ο Σέρχιο Τεχέρα
Οι 18 υποψηφιότητες για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΛ
ΒΙΝΤΕΟ: Το μήνυμα βουλευτή για την ιστορική πρόκριση της Πάφου στον τελικό
Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστική στο δεύτερο γκρουπ
Ο διαιτητής στο ντέρμπι Ομόνοια 29ης Μαΐου-Ομόνοια Αραδίππου
Ορίστηκαν οι διαιτητές των αγώνων της Παρασκευής
«Δυστυχώς η εσωστρέφεια είναι σε τέτοιο βαθμό, που δεν επέτρεψε να κάνουμε αυτά που θέλαμε»
Η αντίδραση του Απόλλωνα μετά τον αποκλεισμό από το Κύπελλο και το μέλλον του Ματσίν