Το πάθος του Γιαννιώτα, η βόμβα με ʼλεφ και ο δεσμός Ενσούε με ΑΠΟΕΛ

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς, μεταξύ Απόλλωνα και ΑΠΟΕΛ. Οι αναμετρήσεις των δύο μόνιμων - τα τελευταία χρόνια - μονομάχων του τίτλου, παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον αφού συνήθως πρόκειται για παιχνίδια με πολλά γκολ και ανατροπές εκατέρωθεν. 

Αναπόσπαστο κομμάτι των αγώνων αυτών, αποτελούν διαχρονικά οι ποδοσφαιριστές που με τον ένα ή άλλο τρόπο, έχουν φορέσει τη φανέλα και των δύο ομάδων. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ Το οφσάιντ που άναψε φωτιές και η ανταλλαγή πυρών μεταξύ ΑΠΟΕΛ-Ομόνοια

Στην προκειμένη περίπτωση, τέσσερις παίκτες που έχουν πέρασμα από τους δύο συλλόγους, δεν έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με τον παλιό τους σύλλογο. 

Άλεφ Σαντάνα
Η μεταγραφή του στον ΑΠΟΕΛ (σ.σ. με τη μορφή δανεισμού), προκάλεσε αίσθηση το φετινό καλοκαίρι, αφού στο προηγούμενο πέρασμά του από τον Απόλλωνα είχε ξεδιπλώσει τις ποδοσφαιρικές του αρετές. 
 
Το καλοκαίρι αποτέλεσε ίσως την πιο πολυσυζητημένη μετακίνηση των κυπριακών ομάδων, αφού από τη μια οι φίλοι των γαλαζοκιτρίνων χαίρονταν με τον ερχομό του στη Λευκωσία, ενώ από την άλλη οι οπαδοί των γαλάζιων ασκούσαν κριτική στη διοίκηση της ομάδας τους που δεν έκανε προσπάθεια να τον φέρει πίσω στο Λιμάνι.
 
Η αλήθεια είναι ότι ακόμη δεν έχει δικαιώσει πλήρως τις προσδοκίες, ενώ στο φετινό πρωτάθλημα μετρά 218 λεπτά σε τέσσερις συμμετοχές με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ, έχοντας αρκετό ανταγωνισμό στη μεσαία γραμμή των πρωταθλητών. 
 
Γιάννης Γιαννιώτας 
Πήρε μεταγραφή από την ΑΕΚ Αθηνών στον Απόλλωνα το φετινό καλοκαίρι, επιχειρώντας ένα νέο ξεκίνημα στην καριέρα του. Η πρώτη του θητεία στην Κύπρο για λογαριασμό του ΑΠΟΕΛ κρίνεται ως επιτυχημένη, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι είχε συνδεθεί αρκετά με τον κόσμο των γαλαζοκιτρίνων στο διάστημα παρουσίας του στο νησί.
 
Ο Ελλαδίτης αποτελεί ένα από τα βασικά... όπλα στη φαρέτρα του Σωφρόνη Αυγουστή, αφού μετρά 604 λεπτά συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Με τις πρώτες του παρουσίες σε Κύπρο και Ευρώπη, δείχνει ότι θα συμμετέχει ενεργά στο επιθετικό κομμάτι της λεμεσιανής ομάδας.  
 
Στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς κόντρα στον σύλλογο της Λευκωσίας, θέτει σοβαρή υποψηφιότητα να βρεθεί για πρώτη φορά αντιμέτωπος με την παλιά του ομάδα.
 
Εμίλιο Ενσούε 
Αποχώρησε με επεισοδιακό τρόπο από τον ΑΠΟΕΛ, μετά τη μονομερή διακοπή συμβολαίου του από τους γαλαζοκίτρινους. Έμεινε χωρίς ομάδα για κάποιους μήνες, ωστόσο ο Απόλλωνας τον έκανε δικό του το φετινό καλοκαίρι. Μέχρι στιγμής μετράει 290 λεπτά σε τέσσερις συμμετοχές στο πρωτάθλημα.
 
Η επαφή και το δέσιμο που είχε με τον κόσμο των γαλαζοκιτρίνων, είναι στοιχεία που κάνουν αρκετά ιδιαίτερη την περίπτωση του παίκτη από την Ισημερινή Γουινέα. Ο ποδοσφαιριστής με το εκρηκτικό ταμπεραμέντο και το περίσσιο πάθος ίσως βρεθεί για πρώτη φορά αντιμέτωπος με την πρώην εργοδότριά του. 
 
Μάριος Αντωνιάδης 
Μετακόμισε στη Λεμεσό για λογαριασμό του Απόλλωνα το καλοκαίρι που μας πέρασε, αφού αποκτήθηκε με τη μορφή δανεισμού για ένα χρόνο από την ΑΕΚ.
 
Στάθηκε αρκετά άτυχος, αφού στο μοναδικό παιχνίδι που κλήθηκε ν' αγωνιστεί (σ.σ. στην ήττα με 3-1 από την Ανόρθωση), πέρασε ως αλλαγή στο 13' και αποχώρησε τραυματίας στο 39'. Στο παρελθόν έχει βρεθεί ξανά αντιμέτωπος με την πρώην ομάδα του, φορώντας τη φανέλα των Λαρνακέων. Ο Κύπριος ποδοσφαιριστής θ' απουσιάσει σίγουρα από το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς με τον ΑΠΟΕΛ, αφού έμεινε εκτός αποστολής για λόγους τακτικής. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Δειτε Επισης

Δωρεάν σε ανοικτή ζώνη ο τελικός πρωταθλήματος στο ΓΣΠ ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ
Αίμα και άμμος στο ΓΣΠ για το πρωτάθλημα που ισοδυναμεί με τριπλή ευκαιρία για ομίλους
Αρνητική πρωτιά για Πάφο και Άρη για τη χρησιμοποίηση του ντόπιου ποδοσφαιριστή
Ρίχνει το μπαλάκι πίσω στην Αστυνομία ο ΑΠΟΕΛ και αφήνει αιχμές κατά της ΑΕΚ
Άκυρο Αστυνομίας στα αιτήματα ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ για παραχώρηση της Βόρειας
Στην τελική ευθεία η προετοιμασία της Εθνικής Παίδων ενόψει EURO U-17
«Δεν θα έλεγα ότι υποστηρίζουμε την Ομόνοια στον απόλυτο βαθμό, αλλά θέλουμε να πάρει το κύπελλο»
Αποθεώνουν Βιτάλ στη Σκωτία-«Είναι αυτό που χρειάζεται η Ρέιντζερς»
Τα δεδομένα για την πέμπτη σερί παρουσία της Ομόνοια στην Ευρώπη
ΒΙΝΤΕΟ: Η ανάρτηση της ΑΕΚ με διπλό στο ΓΣΠ με προπονητή τον Μπεν Σιμόν