H αναγέννηση του Κωστάκη με καθοδηγητή τον Τιμούρ

Την καλύτερη σεζόν της καριέρα του διανύει με τα χρώματα της Ανόρθωσης, ο Κωστάκης Αρτυματάς, αφού στον χώρο του κέντρου αποτελεί βασικό και αναντικατάστατος μέλος. Έχοντας στο πλάι του τον πολύπειρο Ρενάτο Μαργκάσα και μπροστά του τον ποιοτικό Ρούμπεν Ράγιος, αποτελούν την απόλυτη τριάδα στη μεσαία γραμμή και μοιάζουν να αποκτούν χημεία μεταξύ τους.

Διακαής πόθος του Τιμούρ Κετσπάγια, υπήρξε ο 26χρονος το περασμένο καλοκαίρι, καθώς ο Γεωργιανός τεχνικός επίμεινε στην απόκτηση του Αρτυματά από τον ΑΠΟΕΛ, αφού συνεργάστηκαν άψογα τη σεζόν 2015-16 στους γαλαζοκίτρινους.

Ο Κωστάκης Αρτυματάς με κόουτς τον Τιμούρ στον σύλλογο της Λευκωσίας κατέγραψε 26 συμμετοχές και πέτυχε ένα γκολ. Ο Κύπριος διεθνής τη συγκεκριμένη χρονιά κλήθηκε να αγωνιστεί, τόσο ως δεξιός μπακ, όσο και ως αριστερός, αποδεικνύοντας πως αποτελούσε παίκτη κλειδί για τον Γεωργιανό προπονητή.

Γέννημα θρέμμα της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου, αφού αγωνίστηκε στην ομάδα του Παραλιμνίου από το 2001 μέχρι το 2009, ο οποίος άφησε το νησί μας για να πάει στην Αγγλία και στη Νότιχαμ Φόρεστ.  

Ακολούθως, ο Αρτυματάς το 2012 επέστρεψε στο Παραλίμνι, μετρώντας 18 συμμετοχές και σκοράροντας τρία γκολ. Την επόμενη χρονιά, κλήθηκε να κάνει το βήμα παραπάνω στην καριέρα του αφήνοντας την ομάδα που μεγάλωσε, και μετακινήθηκε στον ΑΠΟΕΛ.
 
 
Στους γαλαζοκίτρινους, ο Κύπριος διεθνής, μέτρησε έξι χρονιές στον Αρχάγγελο, καταγράφοντας συνολικά 74 συμμετοχές και σκοράροντας μόλις μια φορά.
 
Για αρκετά χρόνια, ο Κωστάκης Αρτυματάς, ήταν στη σκιά του Νούνο Μοράις και του Βινίσιους, ενώ η πιο γεμάτη σεζόν για τον 26χρονο ήταν το 2015 όπου είχε προπονητή του τον Τιμούρ Κετσπάγια. Το 2017-18 δόθηκε με τη μορφή δανεισμού στην Κέρκυρα, αγωνιζόμενος σε 25 παιχνίδια.

Από το 2015 είναι μέλος της Εθνικής Ανδρών, καταγράφοντας με το εθνόσημο στο στήθος 34 αγώνες, ενώ αν και δεν αγωνιζόταν βασικός στην θητεία του στον ΑΠΟΕΛ, στην Εθνική βρίσκεται στο αρχικό σχήμα.

Χωρίς αμφιβολία η πολύ καλή σεζόν του μέχρι στιγμής στην Ανόρθωση, αλλά και το πολύ καλό της ηλικίας του προδιαγράφουν πως στο άμεσο μέλλον ο Κωστάκης δύσκολα θα μείνει στο κυπριακό πρωτάθλημα.

Στο σύλλογο της Αμμοχώστου, φαίνεται πως ο Κύπριος μέσος αναγεννήθηκε και βρήκε τον εαυτό του, καθώς τα αγωνιστικά λεπτά που παίρνει τη φετινή σεζόν δίνουν στον Αρτυματά αυτοπεποίθηση και ψυχολογία, ενόψει της συνέχειας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
 

Δειτε Επισης

Αλλαγή ώρας στο Εθνικός Άχνας-Απόλλωνας
Σύσκεψη στην ΚΟΠ για τις διοργανώσεις του Futsal
Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές των ημιτελικών του κυπέλλου
Ανυπομονούν για τη ρεβάνς με τον Απόλλων η Πάφος-«Δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε τίποτα άλλο»
Τελειώνει από τον Εθνικό ο Σατσιάς
Παρελθόν από τη Δόξα ο Γιώργος Πετράκης
«Όταν ο Κακόριν πέρασε από τον Πίριτς είχε κάποια επαφή, θα μπορούσε να υπήρχε παράβαση για πέναλτι»
Στο ΓΣΠ το ντέρμπι τίτλου ανάμεσα σε Ομόνοια 29ης Μαΐου και Ομόνοια Αραδίππου
Το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Κοριτσιών Κ-15
Το μήνυμα του Μπεζούς-«Να με στηρίξετε, να πιστέψετε και να αγαπάτε την Ομόνοια»