Η κυπριακή συνεργασία της Ένωσης με τη Μάντσεστερ Σίτι

Μια αρκετά χρήσιμη και ενδεχομένως κερδοφόρα συνεργασία έχουν επιτύχει στην Ένωση με τη Μάντσεστερ Σίτι, με πρωτοβουλία του Γιώργου Τσόκκου και του στενού του συνεργάτη Πάβελ Ζουρακόβσκι.

Η ιστοσελίδα «marca.com», φιλοξενεί δηλώσεις του συνεργάτη των βυσσινί λέγοντας ότι η ομάδα του Παραλιμνίου έβαλε ως στόχο να γίνει κάτι σαν πλατφόρμα προς τις μεγάλες ομάδες μελλοντικά, παρέχοντας σε νεαρούς ταλαντούχους ποδοσφαιριστές μπόλικες ευκαιρίες.

Ο Ζουρακόβσκι σπούδασε διοίκηση και άνοιξε ραφείο μάνατζερ, και έτσι γνώρισε τον Γιώργο Τσόκκο.

«Αγαπάει το ποδόσφαιρο, αλλά δεν είναι ειδικός. Χρειάζεται ανθρώπους δίπλα του για να τον συμβουλεύουν. Έξι μήνες μετά που συναντηθήκαμε, μου ζήτησε την βοήθεια μου. Εγώ ήμουν ποδοσφαιριστής στις μικρότερες κατηγορίες της Πολωνίας ωστόσο κατάλαβα ότι δεν θα γίνω ποτέ Μέσι και Ρονάλντο και σταμάτησα την μπάλα. Έφτιαξα ένα γραφείο μάνατζερ. Γνώρισα τον Τσόκκο και συνδεθήκαμε», ανέφερε αρχικά ο συνεργάτης του Τσόκκου.

«Είμαστε μικρή ομάδα και σκεφτόμαστε διαφορετικά. Ο στόχος μας, από την αρχή, ήταν να γίνουμε κάτι σαν πλατφόρμα για τις μεγάλες ομάδες. Θέλουμε να αναδείξουμε νεαρούς ποδοσφαιριστές και να τους μεταφέρουμε στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Αυτό κάνει και η Μάντσεστερ Σίτι. Συνήθως οι μεγάλες ομάδες έχουν ως στόχο τη νίκη και δεν έχουν χρόνο να επενδύσουν σε νεαρά ταλέντα. Το transferroom είναι μία πλατφόρμα που ενώνει ομάδες μεταξύ τους. Παρακολουθούν την εξέλιξη ποδοσφαιριστών και μέσα σ’ αυτό είναι και η Σίτι μαζί με άλλες 500 ομάδες», ανέφερε για τη φιλοσοφία της Ένωσης ο Ζουρακόβσκι.

Καταληκτικά, αναφέρθηκε και στη φόρμουλα που επιχειρείται με τους νεαρούς παίκτες λέγοντας ότι: «Η φόρμουλα που ακολουθούμε είναι win-win. Αν οι νεαροί παίκτες παίζουν καλά, θα κερδίσουν. Η Σίτι για παράδειγμα βλέπει την αξία των παικτών και μπορεί την επόμενη σεζόν να βρει ομάδες από την Γαλλία ή την Γερμανία. Έχουμε επαφές με ομάδες από Αγγλία, Ιταλία, Γερμανία, Ισπανία. Το πιο σημαντικό είναι να έχουμε το δικό μας DNA. Η ιδέα μας είναι να παίζουμε ελκυστικό ποδόσφαιρο, και δεν χάνουμε την φιλοσοφία μας αν χάσουμε 2-3 παιχνίδια. Έχουμε μακροχρόνια στρατηγική. Ο στόχος μας δεν είναι να παλεύουμε κάθε παιχνίδι, αλλά να ολοκληρώσουμε την σεζόν. Με υπομονή θα τα καταφέρουμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Συγκινεί ο 92χρονος που έζησε την Ομόνοια από τη μέρα ίδρυσής της-«Είναι θρησκεία για τον κόσμο της»
Προχωρεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση η Ανόρθωση-Καθοριστικές οι επόμενες κινήσεις
Απάντησε για την αγαπημένη του ομάδα και τον παίκτη που λατρεύει ο Γκομίς-Όσα αποκάλυψε
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τους αγώνες της Παρασκευής
Η τοποθέτηση του Άρη για την ποινή στον Σπιλέφσκι-«Δεν ήταν σωστή η κόκκινη εξαρχής»
Πρόεδρος ΚΟΑ: Στα αρχικά στάδια η Ομόνοια για το γήπεδο κοντά στις Χαλεπιανές
Στο παρά πέντε ο ΑΠΟΕΛ για την ανέγερση του νέου γηπέδου-Η τοποθέτηση του Ιωάννου
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Χριστοδουλίδης: Αν πετύχουν οι επαφές με επενδυτές ή χορηγούς η ΑΕΛ θα ανέβει πολλά σκαλοπάτια