Το λάθος των ΑΠΟΕΛιστών, ο αγώνας κάθε 100 χρόνια και η πρόβλεψη Φασουλιώτη

Τον κρισιμότερο του αγώνα στα ευρωπαϊκά σαλόνια για τη φετινή σεζόν δίνει στο Λουξεμβούργο ο ΑΠΟΕΛ, που τίθεται αντιμέτωπος με την Ντουντελάνζ, για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Οι γαλαζοκίτρινοι, με ενδεχόμενη τους νίκη αλλά και παράλληλα την ήττα της Καραμπάχ από τη Σεβίλλη, θα εξασφαλίσουν και μαθηματικά την πρόκριση στους 32 της ευρωπαϊκής διοργάνωσης. 

Για την επικείμενη αναμέτρηση των πολυπρωταθλητών Κύπρου, μίλησε στην OMADA του REPORTER, ο παλάιμαχος άσος των γαλαζοκιτρίνων, Κώστας Φασουλιώτης. 

«Καταρχάς να πω ότι ο ΑΠΟΕΛ αυτό που έπρεπε να κάνει στην Ευρώπη το έκανε, πέραν από το πρώτο παιχνίδι, και είναι στη 2η θέση του ομίλου. Σίγουρα είναι καλύτερη ομάδα από την Ντουντελάνζ ο ΑΠΟΕΛ και δεν το συζητώ καν. Θεωρώ ότι ενδεχόμενη νίκη του ΑΠΟΕΛ θα εξασφαλίσει και πρόκριση, ειδικά αν στο άλλο παιχνίδι κερδίσει η Σεβίλλη. Είναι πολύ σημαντικό επίσης η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου, αφού ακόμη επιδιορθώνεται και σίγουρα παίζει τον δικό του ρόλο», ανέφερε αρχικά ο Κώστας Φασουλιώτης, για να προσθέσει ό,τι, «ο ΑΠΟΕΛ φέτος είναι μια πολύ δυνατή ομάδα και ποιοτική και γι’ αυτό επέμενα από την αρχή της κλήρωσης ότι θα ήταν μεγάλη αποτυχία αν δεν προκριθούμε στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η κρίσιμη μέρα για το γήπεδο της Ντουντελάνζ

Εάν υπήρξε υποτίμηση στον πρώτο αγώνα με την ομάδα του Λουξεμβούργου, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ, απάντησε αρνητικά για να τονίσει ό,τι, «ήταν ένα παιχνίδι που συμβαίνει κάθε 50 με 100 χρόνια. Δηλαδή, εάν παίξουν ακόμη 15 με 20 φορές ΑΠΟΕΛ-Ντουντελάνζ  στο ΓΣΠ, θα κερδίσουν οι γαλαζοκίτρινοι. Ήταν ένα παιχνίδι, που απλά έγιναν λάθη. Δεν θεωρώ ότι ο ΑΠΟΕΛ είναι ομάδα που υποτιμά γιατί βλέπει όλους τους αντιπάλους το ίδιο. Ήταν απλώς μια κακή βραδιά».

Κληθείς να σχολιάσει τον ορισμό του Τούρκου διαιτητή από την UEFA αρχικά, ο Κώστας Φασουλιώτης, υπογράμμισε ότι ήταν μια κίνηση που δεν ήταν και τόσο τιμητική. «Προσωπικά ποτέ δεν βάζω τα πολιτικά μαζί με το ποδόσφαιρο, παρόλο που αρκετοί τα συνδυάζουν για δικά τους προσωπικά οφέλη. Ήταν μια κίνηση ωστόσο από την UEFA που δεν ήταν και πολύ τιμητική για τον απλούστατο λόγο ότι υπάρχουν κάποιες ιδιαιτερότητες και δεν νομίζω να χρειαζόταν αυτή η επιλογή. Δεν μπορούμε να είμαστε και σίγουροι όμως για τον Τούρκο διαιτητή, αφού μπορεί να έκανε τον αγώνα χωρίς το οποιονδήποτε πρόβλημα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η απάντηση του Κούμα για την αλλαγή των Τούρκων διαιτητών στο ΑΠΟΕΛ

Την ίδια ώρα, ο πρώην ποδοσφαριστής του ΑΠΟΕΛ, σχολιάζοντας το έμψυχο δυναμικό της ομάδας, επέλεξε να μην σταθεί σε συγκεκριμένες μονάδες, παρά μόνο να τονίσει ότι οι Τάμαρι και Νικόλας Ιωάννου, είναι δυο ποδοσφαιριστές από τους οποίους η ομάδα έχει να κερδίσει αρκετά λεφτά με ενδεχόμενη μεταγραφή τους στο εξωτερικό. «Κακά τα ψέματα είναι μια ποιοτική ομάδα φέτος ο ΑΠΟΕΛ και δεν μπορώ να ξεχωρίσω ποδοσφαιριστές, αφού έχουν γίνει τόσες καλές μεταγραφές. Ο Τάμαρι άρχισε να ανεβαίνει, ο Ντε Βινσέντι επέστρεψε, οι Μιχαήλοβιτς, Άλεφ, Σάβιτς είναι ποιοτικοί, Μερκής, Νικόλας, Μάτιτς επίσης, αλλά και ο τερματόφυλακας Μπέλετς. Πάνε αρκετά χρόνια για να έχει έτσι ομάδα ο ΑΠΟΕΛ. Το πρόβλημα της ομάδας είναι ότι δεν είχε μερικές καλές εμφανίσεις, ειδικά στο κυπριακό πρωτάθλημα. Τόσο η ποσότητα αλλά και η ποιότητα των παικτών, που δεν μπορείς να ξεχωρίσεις κάποιους. Απλά οι Τάμαρι και Νικόλας είναι οι δυο που μπορούν να πάρουν μια μεταγραφή στο εξωτερικό και το ΑΠΟΕΛ να κερδίσει αρκετά λεφτά από τη μετακίνησή τους. Το ποδόσφαιρο έτσι είναι, αγοράζεις και πουλάς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Περιμένει τον... ΑΠΟΕΛ ο Τραμετσάνι για το επόμενο βήμα της καριέρας του

Αναφορικά με τον προπονητή των γαλαζοκιτρίνων, Τόμας Ντολ, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόδοση του Γερμανού μέχρι στιγμής, ενώ στάθηκε στο λάθος του κόσμου της ομάδας, που δεν έχει υπομονή. «Εάν κρίνω από τα αποτελέσματα είναι μια χαρά. Έχει πέντε νίκες δυο ισοπαλίες, εκ των οποίων η μια ισοπαλία ήταν με τον Απόλλωνα στη Λεμεσό, που δεν μπορεί να θεωρηθεί αποτυχία. Μαθηματικά όλα πάνω μια χαρά στην ομάδα, όπως και στην Ευρώπη που είναι 2ος. Χρειάζεται υπομονή και στήριξη ο προπονητής όπως και η ομάδα. Δυστυχώς ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ δεν έχει υπομονή και αυτό είναι το λάθος. Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν τόσα πολλά παιχνίδια που επιβάλλεται η υπομονή και η προσοχή στην κριτική. Θέλει υπομονή το ποδόσφαιρο και να έχεις σωστή νοοτροπία. Σαφώς και θα έρθουν τα αρνητικά αποτελέσματα γιατί κανείς δεν είναι τέλειος σε αυτόν το κόσμο, σε όποια ομάδα και να είσαι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Να μην την πατήσει για 4 εκατομμύρια ο ΑΠΟΕΛ

Καταληχτικά, ο Κώστας Φασουλιώτης, έστειλε το δικό του μήνυμα για την κάρτα φιλάθλου, η οποία, όπως ο ίδιος τόνισε, έχει σκοτώσει το ποδόσφαιρό μας. «Ο κόσμος που βρίσκεται δίπλα στον ΑΠΟΕΛ είναι πάρα πολύ λίγος. Η κάρτα φιλάθλου έχει διαλύσει το ποδόσφαιρο και έχει κάνει τα γήπεδα εκκλησία, που πας απλώς και βλέπεις τον αγώνα, χωρίς καν να πανηγυρίζεις. Δυστυχώς, οι άνθρωποι της πολιτικής που δεν γνωρίζουν από ποδόσφαιρο, επιμένουν ότι είναι καλό πράγμα. Είναι δύσκολο πράγμα το ποδόσφαιρο να το μάθεις, αφού είναι πλέον επιστήμη και δεν μπορεί ο καθένας που βρίσκεται εκτός του χώρου να αντιληφθεί τι σημαίνει ποδόσφαιρο και πώς παίζεται με γεμάτα γήπεδα. Η κάρτα φιλάθλου έχει σκοτώσει το ποδόσφαιρο και αυτοί που υποστηρίζουν την κάρτα είναι πραγματικά εκτός ποδοσφαίρου. Δεν μπορούν να καταλάβουν τι σημαίνει ποδόσφαιρο».

Δειτε Επισης

Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τους αγώνες της Παρασκευής
Η τοποθέτηση του Άρη για την ποινή στον Σπιλέφσκι-«Δεν ήταν σωστή η κόκκινη εξαρχής»
Πρόεδρος ΚΟΑ: Στα αρχικά στάδια η Ομόνοια για το γήπεδο κοντά στις Χαλεπιανές
Στο παρά πέντε ο ΑΠΟΕΛ για την ανέγερση του νέου γηπέδου-Η τοποθέτηση του Ιωάννου
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Χριστοδουλίδης: Αν πετύχουν οι επαφές με επενδυτές ή χορηγούς η ΑΕΛ θα ανέβει πολλά σκαλοπάτια
Εικόνες από την φωτιά στο οίκημα της Ομόνοιας-Δείχνει «άσπονδους φίλους» ο πρόεδρος του Σωματείου
AΕΛ και ΑΕΚ διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου στο φούτσαλ
Φωτιά στο σωματείο της Ομόνοιας στην Παπανικολή-Έρευνες από τις Αρχές