Ντε Βινσέντι μην απολογείσαι, δεν φταις (μόνο) εσύ

Η επιτυχία από την αποτυχία στον ποδοσφαιρικό κόσμο, μπορεί να αλλάξει μέσα σε μερικά μόνο δευτερόλεπτα. Ένα γκολ στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης που χαρίζει και τη νίκη σε μια ομάδα, μοιάζει σαν μια τονωτική ένεση που τρελαίνει τους ποδοσφαιριστές. Τουναντίον, όταν ένας ποδοσφαιριστής έχει την τεράστια ευκαιρία να στείλει την ομάδα του στους επτά ουρανούς στα τελευταία λεπτά και αστοχήσει, τότε μετατρέπεται απευθείας σε αποδιοπομπαίο τράγο της υπόθεσης. 
 
Ένας από αυτούς, και ο Αργεντινός άσος του ΑΠΟΕΛ, Τόμας Ντε Βινσέντι, ο οποίος στο 93', μετά από πέναλτι που κέρδισε ο Τάμαρι, είχε την τεράστια ευκαιρία να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να δώσει στην ομάδα του την πολυπόθητη νίκη απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο, την Ομόνοια. Αν και φάνηκε αρχικά ψύχραιμος ο 30χρονος μεσοεπιθετικός, με μια εκτέλεση αλά Πανένκα, είδε την μπάλα να φεύγει πάνω από τα δοκάρια του Φαμπιάνο και απέναντί του, τους χιλιάδες Ομονοίατες να ξεσπούν σε πανηγύρια, αφού γλύτωσαν το πατατράκ. 
 
«Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι το οποίο παίρνεις αποφάσεις, εγώ πήρα μια καλή αλλά με τον λάθος τρόπο και θέλω να απολογηθώ δημόσια όπως έκανα και σε προσωπικό επίπεδο με τους συμπαίκτες μου και τους οπαδούς», έγραψε με το πέρας του αιώνιου ντέρμπι ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής, εκφράζοντας την ίδια ώρα την απολογία του αλλά και την απογοήτευσή του για την άστοχη εκτέλεση του πέναλτι. 
 
Αναμφισβήτητα, ο Τόμας Ντε Βινσέντι, αν και μπορεί να αστόχησε στη μεγαλύτερη ευκαιρία που δόθηκε στην ομάδα του, δεν μπορεί και δεν είναι και δίκαιο κιόλας, να του επιρρίπτεται ευθύνη για το αποτέλεσμα. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι και οι πράσινοι στο 46' απώλεσαν την τεράστια ευκαιρία για να πάρουν κεφάλι στο σκορ με τον Τιάγκο στο 46', ο οποίος προ κενής εστίας, έστειλε την μπάλα έξω. 
 
Στο ίδιο μήκος κύματος ικανοποίησης, στάθηκε επίσης και ο προπονητής των γαλαζοκιτρίνων, Τόμας Ντολ, ο οποίος εξέφρασε την περηφάνια του για την απόδοση των ποδοσφαιριστών του, αφού υπήρξε μια δύσκολη βδομάδα, μετά και την πρόκριση στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ. «Είχε και μια ευκαιρία η Ομόνοια που θα μπορούσε να είχε σκοράρει και δεν ξέρεις αν θα καταφέρναμε να κάνουμε την ανατροπή. Είμαι χαρούμενος από την απόδοση της ομάδας μου. Γενικά πιστεύω είμαστε σε καλό δρόμο», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του Γερμανού κόουτς. 
 
Σε γενικές γραμμές, μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα αιώνιο ντέρμπι από τα παλιά, αφού το πάθος, η ένταση και τα νεύρα, κυριάρχησαν στο παιχνίδι, και το μόνο που έλειψε ήταν τα γκολ. Η ξεχωριστή παρουσία του Τάμαρι, που σε αρκετές περιπτώσεις προσπάθησε να τρυπήσει την άμυνα των πρασίνων, δεν του έβγαινε και πολύ και ο ΑΠΟΕΛ έμοιαζε να βρίσκει κλειστούς τους διαδρόμους απέναντι στην καλοστημένη Ομόνοια. 
 
Ως εκ τούτου, αν μη τι άλλο, με την επιβλητική παρουσία του κόσμου, ΑΠΟΕΛίστες αλλά και Ομονοιάτες, θυμήθηκαν τι εστί αιώνιο ντέρμπι... Από αυτά που παρακολουθείς και απολαμβάνεις κυπριακό ποδόσφαιρο...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

ΑΠΟΕΛ και Ένωση διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου Νέων Κ-19
Κυπελλούχος ο Σπάρτακος στον τελικό μικρών κατηγοριών
H ανακοίνωση της Ανόρθωσης για τη Γενική Συνέλευση-Ορίστηκε Διοικούσα Επιτροπή μέχρι τις 10 Μαΐου
ΒΙΝΤΕΟ: Εννέα γκολ στο στάδιο Άλφαμεγα και τρίποντο για την ΑΕΛ
ΒΙΝΤΕΟ: Μια ντουζίνα γκολ στο Καρμιώτισσα-Οθέλλος
Το ΔΣ της Apollon Ladies ζητά παραίτηση του εκπροσώπου του σωματείου στην ΚΟΠ
Η θέση της Πάφου για το αίτημα στην ΚΟΠ για αλλαγή έδρας του τελικού-«Κάθε ομάδα θα το έκανε»
Σπιλέφσκι: Στην Κύπρο μόλις ανοίξω το στόμα μου, μπαμ κόκκινη
Η επίσημη θέση της Ομόνοιας για το ντέρμπι με ΑΠΟΕΛ-«Ευχόμαστε ο κόσμος μας να νιώσει ξανά τη χαρά»
Η ανάλυση της ΚΟΠ για τα πέναλτι που κέρδισαν ΑΠΟΕΛ, Απόλλων και Πάφος