Το μονοπώλιο του τρίτου ημιχρόνου και η νοσταλγία για ποδόσφαιρο

Αν κάποιος στον ποδοσφαιρικό κόσμο της Ευρώπης παρακολούθησε ή συνεχίζει να παρακολουθεί τα όλα όσα έλαβαν χώρα μετά τις 2 Δεκεμβρίου, από το ντέρμπι ανάμεσα σε Ομόνοια και ΑΠΟΕΛ, τότε θα γελάσει και θα αναρωτηθεί, αν το ποδόσφαιρο στην Κύπρο είναι επαγγελματικού επιπέδου.

Με όλα αυτά που διαδραματίζονται τις τελευταίες μέρες, με αφορμή τα έκτροπα του αγώνα στο ΓΣΠ την περασμένη Δευτέρα, τότε χωρίς αμφιβολία το αγωνιστικό κομμάτι περνά σε δεύτερη και τρίτη μοίρα, κάτι το οποίο έχει... ξενερώσει πλέον το φίλαθλο κοινό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ Εξήγησε πώς κατάφεραν και τα έκαναν μαντάρα με τις συλλήψεις ο Σαββίδης

Είναι γεγονός, πως τα τελευταία χρόνια ο κόσμος γύρισε την πλάτη στο κυπριακό ποδόσφαιρο και δεν επιθυμεί να πάει στο γήπεδο ώστε να δει την αγαπημένη του ομάδα, επιλέγοντας να τη δει είτε από το σπίτι του, είτε από μια καφετέρια.

Αναντίρρητα, μεγάλη συμβολή σε αυτό είχε και η κάρτα φιλάθλου, καθώς η νομοθεσία αυτή επηρέασε μια τεράστια μερίδα οπαδών (κυρίως τους οργανωμένους), οι οποίοι επέλεξαν να μείνουν μακριά από την ομάδα τους, όπως αποδεικνύεται τον τελευταίο ενάμισι χρόνο.

Ως εκ τούτου, αν είναι θετική ή αρνητική η εφαρμογή της νομοθεσίας, απαντήθηκε μέσω των γεγονότων που έλαβαν χώρα τις τελευταίες μέρες και όχι μόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ Παρέπεμψαν σε δίκη τους τρεις Ομονοιάτες-Οι όροι του Δικαστηρίου

Πέραν από αυτό, ασχολούμαστε κάθε εβδομάδα με το αν μια φάση ήταν πέναλτι ή αν δεν ήταν, αν ήταν οφσάιντ ο ποδοσφαιριστής ή όχι, αν έκανε φάουλ ο παίκτης ή όχι και περιμένουμε με τη νέα σεζόν το VAR.

Έχουμε 12 ομάδες στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας και εννέα γήπεδα, από τα οποία, αν πάμε λίγους μήνες πίσω, θα άρχιζε το πρωτάθλημα 23 Αυγούστου και τα οκτώ από τα εννέα στάδια δεν τηρούσαν όλες τις προϋποθέσεις. 

Αυτό που πρέπει να ανησυχεί ιδιαίτερα, είναι ότι δεν έχουμε γήπεδα που να πληρούν τα κριτήρια ασφαλείας, ενώ αρκετά από αυτά είναι πεπαλαιωμένα και χωρίς καμία υπερβολή, ετοιμόρροπα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ «Δεν βρισκόταν καν στο γήπεδο ο ένας Ομονοιάτης που συνελήφθη»

Οι εγκαταστάσεις, τόσο για τους αθλητές, όσο και για τον κόσμο που πάει στο γήπεδο, θα έπρεπε να ήταν το κύριο μέλημα των αρμοδίων στις χρηματοδοτήσεις που δόθηκαν τα τελευταία χρόνια.

Συνοπτικά, αυτά είναι τα προβλήματα που ταλαιπωρούν το κυπριακό ποδόσφαιρο, αφού το φίλαθλο κοινό θέλει και επιθυμεί να δει επιτέλους ένα υγιές πρωτάθλημα, να απολαύσει την αγαπημένη του ομάδα στο γήπεδο και οι ίδιες οι ομάδες να έχουν τη στήριξη των οργανωμένων τους οπαδών.    

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Δειτε Επισης

Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς
Άνω κάτω η Μπριζ-Έφυγε ο Ολσεν από την Ελλάδα και πήγε στη Δανία
Με δύο εκπλήξεις η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ κόντρα στην Μπριζ
Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού κόντρα στη Φενέρμπαχτσε
Πήρε θέση η ΕΠΟ-«Ουδέποτε ετέθη θέμα θετικού δείγματος ποδοσφαιριστή της Εθνικής»
Λέουβενμπεργκ: Πονάει ο αποκλεισμός, όμως θα προχωρήσουμε σε μια νέα σεζόν με καλύτερα αποτελέσματα
Η FIFA ενημέρωσε και επίσημα πως δεν υπάρχει θετικό δείγμα στην Εθνική Ανδρών
Το μήνυμα του Τάνκοβιτς για την ιστορική πρόκριση-«Είμαστε στον τελικό με ψηλά το κεφάλι»
ΒΙΝΤΕΟ: Ανακοίνωσε το νέο του προπονητή ο ΑΣΙΛ
Τέλος από την Ανόρθωση ο Σέρχιο Τεχέρα