Το παιχνίδι που σημάδεψε τον Ντολ, οι ευθύνες και το... μαγικό ραβδί

Παρελθόν από τον ΑΠΟΕΛ αποτελεί από χθες (9/12) ο Τόμας Ντολ. Ο Γερμανός τεχνικός αποχωρεί από τον πάγκο των πρωταθλητών μετά από τέσσερις μήνες και οι γαλαζοκίτρινοι ψάχνουν ήδη τον αντικαταστάτη του.

Η παρουσία του στον... ηλεκτρικό πάγκο του ΑΠΟΕΛ άρχισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αφού κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Καραμπάχ και να εξασφαλίσει την είσοδο της ομάδας στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Ακόμη και στους διπλούς αγώνες με τον Άγιαξ, οι γαλαζοκίτρινοι αγωνίστηκαν με εξαιρετικό πλάνο και στάθηκαν αντάξιοι απέναντι σε μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Ο 53χρονος κόουτς αποχωρεί, αφήνοντας μια γλυκόπικρη γεύση στους φίλους του ΑΠΟΕΛ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σενάρια για επιστροφή του Σάβιτς

Αφενός, γιατί προσέφερε τεράστια χαρά με την επιτυχημένη παρουσία στην Ευρώπη με την πρόκριση στους 32 της διοργάνωσης και αφετέρου αφού δεν κατάφερε να εκπληρώσει τις τεράστιες προσδοκίες στο πρωτάθλημα στο οποίο η ομάδα του δεν έπεισε σε κανένα σημείο, με αποκορύφωμα την ήττα από τον Ολυμπιακό. 

Μετά την απρόσμενη αλλά - ανώδυνη όπως αποδείχθηκε - ήττα από την Ντουντελάνζ οι φωνές και η αμφισβήτηση προς το πρόσωπο του Γερμανού άρχισε να καλλιεργείται όλο και πιο έντονα.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ο δέκατος κόουτς του Πετρίδη που φεύγει και η τακτική που φέρνει πρωτάθλημα

Λαμβάνοντας υπόψη το μεγάλο μπάτζετ αλλά και το βάθος που έχει στο ρόστερ του ο ΑΠΟΕΛ, οι πρωταθλητές δεν κατάφεραν σε καμία περίπτωση να δικαιολογήσουν τη διαφορά δυναμικότητας με τις υπόλοιπες ομάδες, ασχέτως αν υπολείπονται τρία παιχνίδια κόντρα σε Εθνικό, Ολυμπιακό και Ανόρθωση. 

Από τα εννέα παιχνίδια που έδωσαν οι γαλαζοκιτρίνοι, ήταν πειστικοί μόνο σε δυο από αυτά, κόντρα σε ΑΕΛ και Πάφος FC, όταν η νίκη επιτεύχθηκε με σχετική άνεση. Η απόδοση της ομάδας, ωστόσο, δεν ήταν η αναμενόμενη με αποτέλεσμα να συντηρείται η μουρμούρα του κόσμου των γαλαζοκιτρίνων. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι πρώτες σειρήνες για τον αντικαταστάτη του Ντολ

Η ήττα από τον Ολυμπιακό ξεχείλισε το ποτήρι της ανοχής της διοίκησης του Πρόδρομου Πετρίδη και των συνεργατών του, οι οποίοι δεν έμειναν αμέτοχοι και έδωσαν άμεσα το απολυτήριο στον Γερμανό. 

Ο Λούκας Χατζηλούκας θ' αποτελέσει τον πρώτο προπονητή των γαλαζοκιτρίνων στον τελευταίο αγώνα για τη φάση των ομίλων, αφού άπαντες θέλουν να γίνει προσεγμένη επιλογή στον αντι-Ντολ. 

Όποιος και να είναι ο αντικαταστάτης του Ντολ, δεν μπορεί να κάνει θαύματα από τη μια μέρα στην άλλη, αφού δεν κρατά και μαγικό ραβδί. Θα πρέπει οι ίδιοι οι παίκτες ν' αναλάβουν το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί και ν' αντιληφθούν ότι θα πρέπει ν' ανεβάσουν την απόδοσή τους κατακόρυφα αν θέλουν να μπουν γερά στη μάχη του τίτλου, σ' ένα πρωτάθλημα που δείχνει πιο ανταγωνιστικό από ποτέ τα τελευταία χρόνια. 

Δειτε Επισης

Πράσινη παράνοια για την Ομόνοια 29Μ-Ξεπέρασε τις 2.000 η προπώληση για το ντέρμπι τίτλου
Κέρδισε τη Σαλαμίνα και συνεχίζει τη μάχη η Δόξα-Επικράτησε του Εθνικού ο Οθέλλος
BINTEO: Η ανάλυση πίσω από την φωτοβολίδα του Τάνκοβιτς που ξέρανε τον Απόλλωνα-Στα 35 μέτρα με 85 χλμ
Τώρα που η μπάλα καίει καλούνται να αποδείξουν πόσα καντάρια μπάλας ξέρουν-Όλα τα βαθμολογικά δεδομένα
Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»
Αυλαία για την δέκατη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς