Οι άγνωστες πτυχές του ΑΠΟΕΛ-Σεβίλλη και το... επικό ρεκόρ

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο θέλει να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του ο ΑΠΟΕΛ στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, αφού η 6η αγωνιστική της διοργάνωσης, μετατράπηκε σε διαδικαστικού χαρακτήρα, μιας και οι γαλαζοκίτρινοι έχουν εξασφαλισμένη την πρόκριση στην επόμενη φάση των 32. 
 
Απέναντι στη Σεβίλλη λοιπόν, οι περσινοί πρωταθλητές έχουν κάθε λόγο να κυνηγήσουν τη νίκη, αφού υπάρχουν αρκετά οικονομικά οφέλη από την UEFA. 
 
Σε 19 αγώνες που έδωσε ο ΑΠΟΕΛ απέναντι σε ισπανικές ομάδες μέχρι σήμερα, έχει απολογισμό 1 νίκη, 5 ισοπαλίες και 13 ήττες.

Η μοναδική νίκη των γαλαζοκιτρίνων, ήταν στο ΓΣΠ απέναντι στην Αθλέτικο Μπιλμπάo με 2-0, μετά από την ήττα που δέχθηκε στην Ισπανία με 3-2, και πήραν την πρόκριση στους 16 τους Γιουρόπα Λιγκ. Ήρθαν τέσσερις φορές ισοπαλία και άλλες τέσσερις φορές έχασαν εντός έδρας οι γαλαζοκίτιρνοι, καταγράφοντας τη πιο μεγάλη ήττα από τη Ρεάλ Μαδρίτης με 6-0 στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ το 2017-18.

Αξιοσημείωτο στοιχείο επίσης ανάμεσα στις δυο ομάδες, είναι ο Βούγιαντιν Σάβιτς του ΑΠΟΕΛ και ο Νεμάνια Γκούντελι της Σεβίλλης, οι οποίοι ήταν συμπαίκτες στην Εθνική Σερβίας κάτω των 21 ετών.

Επιπρόσθετα, ο Πορτογάλος αμυντικός της Σεβίλλης, Ντάνιελ Καρίκο, που μετράει 61 συμμετοχές στο Γιουρόπα Λιγκ, τη μισή σεζόν του 2007/08 βρισκόταν δανεικός από τη Σπόρτινγκ στην ΑΕΛ.

Την ίδια ώρα η Σεβίλλη κυνηγά ένα μοναδικό ρεκόρ αφού μετρά μέχρι στιγμής 120 τέρματα στο Γιουρόπα Λιγκ και χρειάζεται ακόμη τέσσερα για να φθάσει το τρομερό ρεκόρ που κατέχει η Βιγιαρεάλ με τα 124.  Επίσης, η Σεβίλλη έχει 38 νίκες, όσες και η Βιγιαρεάλ, και με τη νίκη απέναντι στον ΑΠΟΕΛ, θα ξεπεράσει την άλλη ισπανική ομάδα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

O προγραμματισμός της αγωνιστικής περιόδου 2024-2025
Άρχισε την προετοιμασία της για τους αγώνες με Λετονία και Σερβία η Εθνική
Νίκησε την Ανόρθωση και πιέζει τον ΑΠΟΕΛ η ΑΕΚ
Επικράτησε της Νέας Σαλαμίνας και έφυγε νικητής από το Δασάκι ο Εθνικός
Η Ανόρθωση υποδέχεται την ΑΕΚ στο «Παπαδόπουλος»
ΒΙΝΤΕΟ: Δέχθηκε παφίτικο χαστούκι ο Άρης και πέταξε την τεράστια ευκαιρία για κορυφή
Έντονος ο Σα Πίντο-«Ρώτησα τον διαιτητή για ένα σπρώξιμο του Τομανέ και μου είπε ότι δεν τον κάλεσε το VAR»
Η πρώτη αντίδραση του Αναστασίου μετά τη νίκη επί του ΑΠΟΕΛ
Βασίλισσα στο αιώνιο η Ομόνοια μείωσε στο -5 από την κορυφή και έβαλε σε μπελάδες τον ΑΠΟΕΛ
Με αυτούς παρατάσσονται Πάφος και Άρης στο Στέλιος Κυριακίδης