Ο παλιός γνώριμος και η... μηχανή των γκολ στον δρόμο του ΑΠΟΕΛ

Με την ολοκλήρωση των πρώτων παιχνιδιών για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, αρχίζει να ξεκαθαρίζει σιγά σιγά και το σκηνικό με τους πιθανούς αντιπάλους του ΑΠΟΕΛ στην φάση των 32 του Γιουρόπα Λιγκ.

Από τα παιχνίδια της Τρίτης (10/12) στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, προέκυψαν δύο πολύ «ηχηρά» ονόματα ως πιθανοί αντίπαλοι του ΑΠΟΕΛ. Αυτά του Άγιαξ και της Σάλτσμπουργκ

Η ολλανδική ομάδα έχασε μέσα στην έδρα της από την Βαλένθια με 0-1 και τερμάτισε στην 3η θέση του 8ου ομίλου με 10 βαθμούς. Την ολλανδική ομάδα είχε αντιμετωπίσει ο ΑΠΟΕΛ στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ τον περασμένο Αύγουστο, με τον Άγιαξ να προκρίνεται στους ομίλους (0-0 στο ΓΣΠ, 2-0 στο Άμστερνταμ).
 
Πέρα από τις Εσπανιόλ και Σέλτικ, στους πιθανούς αντιπάλους, για την ώρα, προστέθηκε και το όνομα της Σάλτσμπουργκ, η οποία τερμάτισε τρίτη στον πέμπτο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, πίσω από τις Λίβερπουλ και Νάπολι.
 
Υπό ορισμένες προϋποθέσεις, στον δρόμο του ΑΠΟΕΛ μπορεί να βρεθεί και η Μπενφίκα. Η πορτογαλική ομάδα τερμάτισε στην τρίτη θέση του 7ου ομίλου, πίσω από Λυών και Λειψία. Τα ίδια δεδομένα ισχύουν και για την Ίντερ του Κόντε, η οποία τερμάτισε στην 3η θέση του 6ου ομίλου, πίσω από Μπαρτσελόνα και Ντόρτμουντ. Αυτές οι δύο μειονεκτούν κατά της Σάλτσμπουργκ στον συντελεστή τερμάτων με το τέλος των ομίλων.
 
Είναι δεδομένο, επίσης, πως η βελγική Κλαμπ Μπριζ και η τουρκική Γαλατασαράι θα βρίσκονται στο γκρουπ των ανίσχυρων και δεν θα είναι πιθανοί αντίπαλοι της κυπριακής ομάδας, στα σίγουρα. Τα ίδια δεδομένα ισχύουν και για τους Ολυμπιακό και Ερυθρό Αστέρα, λόγω της χαμηλής συγκομιδής βαθμών στον όμιλο τους.
 
Οι γαλαζοκίτρινοι θα έχουν ως πιθανές αντιπάλους τις πρώτες έντεκα ομάδες των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, καθώς και τέσσερις από τις οκτώ τρίτες των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ με την υψηλότερη βαθμολογία που τερμάτισαν από τους ομίλους.
 
Υπενθυμίζουμε πως οι γαλαζοκίτρινοι της Λευκωσίας θα βρίσκεται στο γκρουπ των αδυνάτων για την κλήρωση και δεν μπορούν να κληρωθούν με τη Σεβίλλη, με την οποία βρίσκονταν μαζί στον ίδιο όμιλο.

Η κλήρωση για τα νοκ άουτ της διοργάνωσης θα διεξαχθεί την ερχόμενη Δευτέρα (16/12) στην Νιόν της Ελβετίας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
 

Δειτε Επισης

Νίκησε την Ανόρθωση και πιέζει τον ΑΠΟΕΛ η ΑΕΚ
Επικράτησε της Νέας Σαλαμίνας και έφυγε νικητής από το Δασάκι ο Εθνικός
Η Ανόρθωση υποδέχεται την ΑΕΚ στο «Παπαδόπουλος»
ΒΙΝΤΕΟ: Δέχθηκε παφίτικο χαστούκι ο Άρης και πέταξε την τεράστια ευκαιρία για κορυφή
Έντονος ο Σα Πίντο-«Ρώτησα τον διαιτητή για ένα σπρώξιμο του Τομανέ και μου είπε ότι δεν τον κάλεσε το VAR»
Η πρώτη αντίδραση του Αναστασίου μετά τη νίκη επί του ΑΠΟΕΛ
Βασίλισσα στο αιώνιο η Ομόνοια μείωσε στο -5 από την κορυφή και έβαλε σε μπελάδες τον ΑΠΟΕΛ
Με αυτούς παρατάσσονται Πάφος και Άρης στο Στέλιος Κυριακίδης
BINTEO: Το πέναλτι που κέρδισε η Ομόνοια μέσω VAR και το γκολ του Στεπίνσκι που σίγησε το ΓΣΠ
Οι ενδεκάδες στο αιώνιο ντέρμπι ΑΠΟΕΛ-Ομόνοια